Joe Biden és kormánya újra bebizonyította, hogy nincs érzéke a diplomáciához

2022. május 17. 6:42

Szalma György
Kontra
Ne legyenek kétségeink, a gyermekvédelmi törvény elfogadását sem Brüsszelben, sem Washingtonban nem emésztették meg.

„David Cornstein 2020 szeptemberében mondott le az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének vezetéséről. Személyében egy hazánkkal szemben barátságos, az együttműködés lehetőségeit kereső, ízig-vérig igazi diplomatát tisztelhettünk.

Cornstein mindig a hazája érdekeit tartotta szem előtt, így képes volt a magyar politikai élet minden szereplőjével megtalálni a hangot. Persze sosem volt titok, hogy elsősorban Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral szimpatizál a hazai politikusok közül. Ezzel együtt is főként arra törekedett, hogy hazánk és az Egyesült Államok között eredményes legyen az együttműködés.

Cornstein lemondása óta Amerikának nem volt nagykövete Magyarországon. A napokban azonban a Fehér Ház közleményben adta hírül, hogy Joe Biden (vagy valaki, aki képes döntéseket hozni helyette) David Pressmant jelölte a budapesti nagyköveti posztra.

De ki is tulajdonképpen David Pressman? Térségünk tudományos igényű szakértője? Egy taktikus diplomata, aki szívós munkával képes lesz hidat képezni a washingtoni és budapesti kormányok között? Közvetítőként előmozdítja majd, hogy a vitás kérdésekben észszerű megegyezések jöjjenek létre?

Nem, Pressman egészen más miatt volt jó a Biden-adminisztrációnál.

A felsoroltak azonban még egyáltalán nem indokolják azt, hogy egy »tizenkettő egy tucat«, de emellett mindenre kész táskahordó budapesti kinevezést kapjon.

Mi lehet az a képesség, az a specifikum, ami alkalmassá teszi Pressmant arra, hogy Európa közepén hazája reprezentánsa legyen?

Nos, Pressman az LMBTQ-közösség elismertetéséért küzdő munkacsoportot is vezette az amerikai külügyben. Így már sokkal érthetőbb, hogy miért éppen rá esett a választás.

Pressman kinevezése egyértelműen szimbolikus értékű. Ne legyenek kétségeink, a gyermekvédelmi törvény elfogadását sem Brüsszelben, sem Washingtonban nem emésztették meg. Az új nagykövet kinevezésével Washington megüzente: »Itt van nektek egy visszataszítóan csámpás LMBTQ-aktivista, kezdjetek vele, amit akartok. Reméljük zavarni fog!«”

Nyitókép: AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez kb. olyan húzásnak tűnik, mint amikor az ellenzék amerikai tanácsadói nyomatták a háborús propagandát és a putyinozást a kampány hajrájában. Azt hitték a hülyéi, hogy a magyar társadalom csak azért vélekedik máshogy, mint a többi, mert nincs eléggé felvilágosítva.

Ide jön ez a nyomorék és csodálkozva látja majd, hogy a nem normálisan szeretkezők meg a magukat mindenféle betűnek képzelő holdkórosok, nincsenek elnyomva, bármikor tüntizhetnek, a kutya sem foglalkozik velük, nagy nehezen megérti, hogy a magyar nyelvben nincsenek nemek, a nyelvi 'felszabadítással' nem lehet revolverezni senkit - és jobb híján hozzákezd az unalomig lejáratott homoházasságörökbefogadásbetűneműiskolaipropaganda propagálásába. A kormánytagok lepöccintik, hogy erről már a nép elmondta a véleményét, az emberek pedig kiröhögik és köpnek utána. Ott fog állni báván és nem érti majd, hogy mi van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés