Elemző: megszorításokat lengetett be Hajnal Miklós, a baloldal hegyvidéki jelöltje

2022. március 23. 16:55
A politikus szerint nem tarthatóak fenn örökké a kormány gazdasági intézkedései.

Kibújt a baloldali szög a zsákból: a jelek szerint Hajnal Miklós adót emelne, nyugdíjat csökkentene és megvágná a családtámogatást!”írta közösségi oldalán Deák Dániel szerdán.

Hajnal szerint nem tarthatóak fenn örökké a kormány intézkedései

A politikai elemző Hajnal Miklós 24.hu-nak adott interjújára reagált. Mint az elemző fogalmazott: „amikor egy komolyabb interjúban – ahol nem elég ordítva »mocskosfideszezni« – hosszabban is kifejtheti egy baloldali politikus az álláspontját, olykor elég informatív cikkek születnek”.

A interjú során Hajnal Miklós a kormány gazdasági intézkedéseiről szólva úgy fogalmazott:

ezek az intézkedések a kormány részéről sem fenntarthatóak örökké”.

 „Sokatmondó, de nem eléggé”

Az elemző szerint Hajnal véleménye „sokatmondó, de nem eléggé”. „Vajon pontosan mit szeretne eltörölni? Az adócsökkentéseket, a nyugdíjemelést és/vagy a 13. havi nyugdíjat, esetleg a 25 éven aluliak SZJA-mentességét, vagy a családtámogatásokat? Esetleg ezeket mind?” – veti fel a politikai elemző.

***

Bangónéval ellentétben Hajnalnak esze ágában sincs lemondani diplomabotránya miatt

A 24.hu-nak adott interjúja során Hajnal kérdésre válaszolva arra is kitért, fel sem merült benne a lemondás gondolata. Mint fogalmazott:

Nem. Fel sem merült bennem a lemondás gondolata. Már az előválasztás előtt nyíltan vállaltam az előválasztás honlapjára feltöltött önéletrajzomban, hogy az oxfordi tanulmányaimat felfüggesztettem.”

Előzmények

Emlékezetes, Bangóné Borbély Ildikó ügyéhez hasonlóan Hajnal Miklós is diploma nélkül nevezte magát közgazdásznak. És bár alighogy megírtuk, hogy hallgat a baloldal, majd gyorsan kizárták a diplomabotrányba keveredő Bangónét az MSZP-ből, a Momentum azóta sem mondja meg, Bangóné sorsára küldi-e Hajnalt.

Sőt, Hajnal Miklós utóbb azt nyilatkozta, kvázi magyarázatként befejezetlen tanulmányaira, hogy „mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál”. Hajnal diplomaügyéről bővebben ide kattintva olvashat.

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya és Hajnal Miklós ügye ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Karácsony Gergelyről 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Nyitókép: Facebook

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Namost ez a nemközgazdász akarja kontrázni Varga Mihály többszörös pénzügyminiszter közgazdász urat?

Érdekes. Nagyon-nagyon érdekes...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés