Hajnal Miklós: Mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál

2022. január 25. 07:38

„Gulyás Gergely meg addig is jó lesz gyalognak a rogáni propagandagépezet sakktábláján” – írta közösségi oldalán a Momentum politikusa.

2022. január 25. 07:38
null

Hajnal Miklós Facebook-oldalán reagált Gulyás Gergely hétfői bejegyzésére, amelyben a miniszter azt a kérdést tette fel, hogy a Bangóné-botrány után maradhat-e képviselőjelölt a Momentum politikusa. 

„Mert mi is történt? Bangóné Borbély Ildikó azt állította magáról, hogy diplomás, hogy van felsőfokú végzettsége, noha a valóságban nincsen. Az ellenzék Hajnal Miklós (Momentum) személyében egy olyan baloldali politikust indít eddigi választókerületemben, aki korábban több alkalommal is azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, noha nincs felsőfokú végzettsége. A momentumos politikus be is ismerte, hogy nem végzett semmilyen egyetemet” – olvasható Gulyás Gergely közösségi oldalán.

Hajnal Miklós posztjában azt írta, hogy Oxfordban tanult filozófiát, politikát, és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagyta a tanulmányait, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia kampány miatt hazaköltözött.

„Hogy ugyanígy döntenék-e most is? Gondolkodás nélkül. Mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál, de nem akarok nagy szavakat használni: hoztam egy döntést, közügyekkel akartam foglalkozni, itthon, de ez a külföldi tanulmányokkal összeegyeztethetetlen volt” – olvasható a bejegyzésben.

A Momentum politikusa szerint az egyetlen dolog, amelyben a kormány igazán jó, az a rágalmazás. Kifejtette, hogy dühöt érez amiért újra meg újra egy rágalommal kell foglalkoznia.

„Bár nem esnek jól a támadások, igyekszem erőt meríteni belőle: pontosan tudom, hogy valójában ezt csak azért csináljátok, mert féltek” – zárja bejegyzését Hajnal Miklós.

***

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban közgazdásznak hazudta magát.

Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

A baloldalon egyébként nem  ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban . Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és . Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a , hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 443 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. január 26. 16:11
A Momentum a botránnyal kapcsolatban úgy tájékoztatta kedden a 168.hu-t, hogy Hajnal Miklós soha nem hazudott a diplomájáról. Az előválasztás honlapjára feltöltött önéletrajzában is leírta, hogy az Oxfordi Egyetemi tanulmányait felfüggesztette, viszont itthon jogi tanulmányokat folytat. 2017-ben használta Hajnal Miklós a közgazdász kifejezést magára egy interjúban, ekkor az egyetemi tanulmányai utolsó évében járt, és már a legtöbb vizsgán túl volt. Azt nem állította soha, hogy okleveles közgazdász. Ezzel szemben a valóság az, hogy Hajnal Miklós évekig úgy HIVATKOZOTT MAGÁRA A BALOLDALI SAJTÓBAN TÖRTÉNT MEGNYILVÁNULÁSAI SORÁN, MINT AKI RENDELKEZIK KÖZGAZDASÁGI VÉGZETTSÉGGEL. Állításával szemben például tavaly, 2021 júliusában az Azonnali.hu-n is "közgazdász végzettségűként" mutatták be a diplomájáról hazudó Hajnalt, amit azóta sem javítottak. Közgazdászként mutatják be 2021 júliusábanFORRÁS: AZONNAL.HU Az interjú során a harmadik kérdésre adott válasz során Hajnalt a kép alatt a következő szavakkal mutatják be: A közgazdász végzettségű Hajnal Miklós a Momentum Mozgalom elnökségi tagja, pártjának jelöltje a 2022-es ellenzéki előválasztáson a budai XII. kerületet és a II. kerület egy részét magába foglaló Budapesti 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületben. Ide kattintva elérhető a tavaly júliusi interjú. Hosszú évek óta közgazdásznak hazudta magát Hajnal Mindezek mellett Hajnal Miklós 2017. január 25-én az akkoriban baloldali Hír Televízióban, amikor Kemény Dénessel, a vízilabda-válogatott egykori háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányával vitázott a budapesti olimpiai pályázatról, akkor a beszélgetés egy pontján HAJNAL SZEMREBBENÉS NÉLKÜL AZT MONDTA: „NYILVÁN, ÉN MAGAM IS KÖZGAZDÁSZ VAGYOK". A műsorvezető nem javította ki, mert nyilván nem ismerte a momentumos előéletét, és nem is feltételezte, hogy hazudik. 2021 februárjában az ATV stúdiójában a járványhelyzetről beszélgetve a műsorvezető ezekkel a szavakkal fordult Hajnalhoz: „DE VAN NEKÜNK EGY KÖZGAZDÁSZUNK IS". Ekkor sem érezte szükségét a pontosításnak, inkább magabiztosan „szakértett" tovább. Sőt tavaly augusztusban, szintén az ATV-ben egy valóban közgazdász diplomával és sokéves tapasztalattal rendelkező embert, az Állami Számvevőszék elnökét, Domokos Lászlót bírálta, mondván, hogy senki nem tartja közgazdasági szaktekintélynek. https://www.origo.hu/itthon/20220126-meg-tavaly-nyaron-is-kozgazdasz-vegzettsegunek-mutattak-be-a-diplomajarol-hazudo-momentumos-hajnal.html
zsolti123
2022. január 26. 16:10
Hajnal Miklós nemcsak a nem létező diplomájáról hazudott: az sem igaz, hogy 2017 óta nem hívatta magát közgazdásznak https://www.origo.hu/itthon/20220126-meg-tavaly-nyaron-is-kozgazdasz-vegzettsegunek-mutattak-be-a-diplomajarol-hazudo-momentumos-hajnal.html
zsolti123
2022. január 26. 16:08
" fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál" Igen, NOlimpia, a rombolás Mikikének Magyarország jövője:-(
Forgalmazó
2022. január 25. 20:36
Nem félünk, de tartunk attól, hogy egy hazudozó momentumos csőcselék aki dolgozni nem akar, tömegeket hergei hazugságokkal a proletár diktatúrára emlékeztet. Csíra korodban hazudsz akkor mit várjon tőled az ember? Az őseid is ezt tették. Kenyeret, munkát békét ígértek, lett belőle éhalál, háború és rabszolgasors!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!