Nem mondja meg a Momentum, Bangóné sorsára küldi-e Hajnal Miklóst

2022. január 24. 07:00

Az MSZP-s Bangónéhoz hasonlóan Hajnal Miklós is diploma nélkül nevezte magát közgazdásznak. A Momentum elnökét kérdeztük a következményekről.

2022. január 24. 07:00
null

Mint arról korábban lapunk elsőként beszámolt, parlamenti önéletrajzával szemben nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak. Bár az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Némi hallgatás után az MSZP menesztette Bangónét

Természetesen Bangóné Borbély Ildikót is megkerestük állítólagos közgazdász diplomája kapcsán, a szocialista politikus azonban csütörtök óta nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en. Lapunk továbbá kérdéssel fordult a politikussal együttműködő baloldali pártokhoz is, de azok cikkünk írásáig (szombat óta) nem mondták meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán.

Vasárnap azonban úgy látszott, megtört a jég,

A politikus volt pártja ezzel lényegében elismerte, hogy Bangóné az „iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt”. Közleményében az MSZP leszögezte: „az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza.”

Mi lesz Hajnal Miklós sorsa?

Bangóné kizárása, valamint az MSZP közleménye kapcsán azonban adódik a kérdés: mi lesz a sorsa Hajnal Miklósnak, a Momentum politikusának? Emlékezetes: Hajnal Miklós 2017 januárjában ugyancsak közgazdászként hivatkozott magára a Hír TV egyik műsorában. „Én magam is közgazdász vagyok, szóval tudnék itt a számokkal bűvészkedni” – érvelt, holott 2021-ben kiderült, Hajnal Miklós az egyetemet nem végezte el, így diploma nélkül lett többek között felügyelőbizottsági elnök a BKK-nálErről ide kattintva olvashat bővebben.

az ügynek azonban a cikkünk megírásáig semmilyen politikai következménye nem lett.

Kérdéssel fordultunk Donáth Annához, a Momentum elnökéhez

A találgatások elkerülése végett Hajnal Miklós diplomaügyében a Momentum nemrég megválasztott elnökéhez, Donáth Annához fordultunk. A politikusnak az alábbi kérdéseket tettük fel:

  • A magyar politikai élet megtisztulását szorgalmazó Momentum követi-e a Magyar Szocialista Párt példáját? Kizárják-e a Momentumból Hajnal Miklóst?
  • Az ügy ismeretében érdemesnek tartja-e Hajnal Miklóst arra, hogy az ellenzék közös jelöltje legyen Budapest 3. számú választókerületében?

Kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

***

Közösségi oldalán Gulyás Gergely is feltette a kérdést, hogy maradhat-e képviselőjelölt Hajnal Miklós? Bővebben itt olvashat róla!

!

***

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Hajnal és Bangóné Borbély Ildikó botránya az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának.

Karácsony Gergelyről 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

A baloldalon egyébként nem Hajnal és  az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Karácsony Gergelyről 2021 tavaszán derült ki, hogy nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és . Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a , hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kmate1357
2022. január 25. 09:31
Hajnal Miklós sose mondta hogy van diplomája, közgazdásznak meg ettől függetlenül simán nevezheti magát, van képzettsége. Informatikusnak is simán felvesznek embereket papír nélkül, lényeg hogy értsen hozzá.
BossN
2022. január 24. 17:14
Ha Hajnal Miklós ilyen volumenben hazudik, hogyan lehetne rábízni egy választókörzetet? Hazudnak ezek reggel, délben, este és mindenkor.
BossN
2022. január 24. 17:12
Tudta a Momentum,hogy Hajnal Miklós hazudik a diplomájáról? Ha igen, miért falaztak neki? Ha nem, miért nem mondatják le most?
nyugalom
2022. január 24. 16:56
Ez a csiga meg csekkatka is marad, a molesztalo donatleszbika is, hiszen mind ilyen! Leninfiuk, lanyok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!