Már sajnálja Hajnal Miklós, hogy közgazdászként hivatkozott magára

2021. november 05. 20:53

Közgazdászként hivatkozott magára, kiderült, hogy nincs is diplomája, már sajnálja a történteket a Momentum elnökségi tagja.

2021. november 05. 20:53
null

Én magam is közgazdász vagyok, szóval tudnék itt a számokkal bűvészkedni”érvelt a HírTV Alinda című műsorában Hajnal Miklós 2017 januárjában, a háromszoros olimpiai bajnok edzővel, Kemény Dénessel folytatott tévévitájában. De nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor úgy tűnt: Hajnal Miklós közgazdász végzettséggel rendelkezik.

Közgazdászként mutatták be, nem helyesbített

Idén, 2021 februárjában, az ATV „A nap híre Simon Andrással” című műsorában is közgazdászként mutatták be a Momentum elnökségi tagját. Mint a műsorvezető a felvezetőben fogalmazott: „vendégeim a stúdióban egy jogász, aki újságíróként dolgozik,

és egy kémia-fizika szakos tanár, aki országgyűlési képviselő.” – A műsor vendégei Rangos Katalin (újságíró), Hajnal Miklós (elnökségi tag, Momentum), és Arató Gergely (országgyűlési képviselő, DK) voltak.

A fentebb említett felvezető, az alábbi videóban (0:24-0:45-ig) tekinthető meg:

Az előválasztás okozta kérdések

A baloldali előválasztásig tehát nem volt kétség afelől, hogy a momentumos politikus közgazdászként száll ringbe az ellenzéki előválasztáson Budapesti 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületében. Azonban egy az előválasztás hivatalos weboldalára feltöltött dokumentum nagy port kavart. Kiderült:

Hajnal CV-jében egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be. Így tehát a momentumos politikus mindössze egy nemzetközi érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió (502 200) forintért (lenti kép).

Fotók: elovalasztas2021.hu
Fotók: elovalasztas2021.hu

A fejlemény a politikus Wikipédia-oldalát is összezavarta

A fenti tévéműsorok vagy az előválasztás kapcsán nyilvánosságra került önéletrajza miatt még a politikus Wikipédia-oldalát is átszerkesztették (lásd: lenti kép, illetve a Wikipédia oldal „régebbi változat” fülére kattintva).

Fotók: wikipedia.hu
Fotók: wikipedia.hu

Akár Hajnal egész kampánya is rámehet a végzettsége körüli botrányra

Apró érdekesség, hogy a közgazdász diplomával nem rendelkező Hajnal, 2021. augusztusában az ATV-ben a valóban közgazdász diplomával és sok éves tapasztalattal rendelkező Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét bírálta, mondván, őt senki nem tartja közgazdasági szaktekintélynek.

, hogy a közgazdász diplomával nem rendelkező Hajnal, 2021. augusztusában az ATV-ben a valóban közgazdász diplomával és sok éves tapasztalattal rendelkező Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét bírálta, mondván, őt senki nem tartja közgazdasági szaktekintélynek.

Hajnal Miklós politikai ellenfelei is igyekszenek tematizálni az ügyet. Mint arról korábban beszámoltunk, 2021. szeptemberében például

Cserébe csak annyit kértünk, hogy ne nézze le azokat, akiknek nincs diplomája, és szokjon le a füllentésről” – írta a szervezet közösségi oldalán. (Erről bővebben ide kattintva olvashat – a szerk.) A momentumos elnökségi tag a felvételen nem tagadja a vádakat, a „diplomát” átveszi, meg sem próbál érdemben védekezni.

A Fidelitas megmozdulásáról készült képsorokat az alábbiakban tekintheti meg:

Hajnal Miklós: Sajnálom, és elnézést kérek, ha bárkit ezzel megbántottam, hogy így hivatkoztam magamra

A Momentum elnökségi tagját legutóbb az Index kérdezte meg végzettsége kapcsán. A portál csütörtökön megjelent „Kibeszélő” című műsorában a politikus kérdésre válaszolva elmondta: „az a része nekem eléggé fáj, hogy engem hazugsággal vádolnak, miközben [...] én magam írtam le (Hajnal itt az előválasztási honlapra feltöltött önéletrajzára utal – a szerk.), hogy én felfüggesztettem az egyetemi tanulmányaimat, egyébként most kezdtem az ELTE-n a jogi tanulmányaimat, tehát nem arról van szó, hogy én ne tartanám fontosnak egyébként az élethosszig tartó tanulást, de azért az kicsit méltatlan, hogy ebben azt állítják, hogy én hazudtam volna.”

Hajnal az adás (lenti videó) során egyébként elmondta azt is, hogy éppen a NOlimpia-kampány kezdete miatt döntött úgy, hogy félbehagyja oxfordi tanulmányait. Mint fogalmazott: „nagyon közel voltak a rendes választások is, és én azt tartottam akkor a helyes döntésnek egyrészt a NOlimpia lendületét meglátva, másrészt bízva abban, hogy akár már azon a választáson is változást tudunk elérni, hogy rám most itthon van szükség.”

A politikus hozzátette: „és a közgazdász részre reagálva, én azt a részét egyébként a magam részéről

Hajnal fentebb idézett nyilatkozatát az alábbi videóban (20 perc 12 másodperctől kezdődően tekintheti meg):

 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsm99
2023. október 28. 22:30
Ne sajnálkozzon, bassza meg! TAKARODJON a picsába!!!!
BAJA
2023. október 28. 17:10
hogy is van az a hazuggal meg a sánta kutyával?
Most80
2022. január 22. 22:36
Azt nem értem, hogyan lehetne bárkit megbántani azzal, hogy valaki azt hazudja magáról, hogy van felsőfokú végzettsége. Ilyenkor vissza kell végleg vonulni a közélettől, nem mellébeszelni.
wadcutter
2022. január 22. 13:44
Nem azt sajnálja, hogy HAZUDOTT, hanem hogy KIDERÜLT. Ha nem derül ki, meg se mukkanna erről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!