Markus Söder is rezsicsökkentést akar

2022. március 7. 12:23
A gázár elszállását akadályozná meg a bajor miniszterelnök.

Hétfőn a kőolaj ára 2008 júliusa óta legmagasabb szinten is volt hajnalban, majd mérséklődni kezdett a nyitás óta elért nyeresége és az európai gázár is visszacsúszott történelmi csúcsáról. A holland gáztőzsdén a TTF legközelebbi áprilisi határidős jegyzésében 1 megawattóra 220 euróba került a kereskedés indításakor, innen fél tízre rekordszintre, 345 euróra emelkedett, majd röviddel 12 óra előtt 311 euróra mérséklődött az ár. Egy éve ilyenkor még csak 16,7 eurón állt a gázár. A kőolaj ára a hétfői kereskedés első perceiben 139,13 dollárra, 2008 júliusa óta legmagasabb szintre ugrott, röviddel 12 óra előtt 125,33 dolláron állt 6 százaléknyi drágulással.

Az elszálló árak többek között Németországban is éreztetik hatásukat, legalább is erről tanúskodik Markus Söder bajor miniszterelnök Twitter-bejegyzése. 

Stopot kell bevezetni az energiaárakra, biztosítani kell az árak és az ellátás stabilitását. Az ÁFÁ-t a lehető legjobban le kell csökkentenünk a benzintöltőknél”

– szól a bejegyzés.

 

 

Nyitókép: Sven Hoppe / DPA / AFP

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


handelsblatt.com
Az ukrajnai háború ellenére az energiaellátás biztosítása érdekében Markus Söder bajor miniszterelnök több évvel az atomerőművek élettartamának meghosszabbítását szorgalmazza.
...jó átmenet ebben a vészhelyzetben az olcsó villamos energia előállítására, ami ugyanakkor nincs hatással az éghajlatra.” Ez lenne most a „helyes megközelítés”.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés