Mit jelent az orosz-ukrán háború a magyar választási kampányban?

2022. február 24. 9:46

Török Gábor
Facebook
Ilyen helyzetekben egyetlen rossz mondatot mondhat az ellenzék, és azt már a háború előtti napokban meg is tette Márki-Zay Péter.

„A magyar miniszterelnök nem is készült erre a forgatókönyvre: amikor egy hete Balatonfüreden a kormánypárti elit előtt elemezte a helyzetet, nem sorolta a kockázatok közé a háborút, információim szerint azt mondta, azt nem látja reálisnak. Most mégis bekövetkezett, és ami belpolitikailag igazán veszélyes a Fidesz számára, az a saját tábor reakciója. Hosszú idő után először fordulhat elő, hogy egy kiemelt kérdésben a Fidesz választóközönsége megosztottá válhat. A kormánypárti véleményvezérek egy része kritika nélkül átveszi az orosz álláspontot, ugyanakkor a háború hírei és képei könnyen Putyin-ellenessé tehetik még azokat is, akik korábban támogatták Orbán Viktor 2010 utáni orosz-politikáját.

Kulcskérdéssé válhat, hogy mit mond a miniszterelnök, de bármit is választ, mindkét elvárásnak nem felelhet meg. Nyilván nemzetközileg sem, de talán saját tábora előtt sem: a kések között táncoló páva könnyen megsérülhet. Szerencséje, hogy az ellenzék továbbra is segítségére siet: ilyen helyzetekben egyetlen rossz mondatot mondhat az ellenzék, és azt már – a háborúba küldött magyarokról és fegyverekről beszélve – a háború előtti napokban meg is tette Márki-Zay Péter.”

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak tiszta vizet öntenek a pohárba. Zelenszkijék már nem zapoporozsjei kozákok.

A medve nem fogja átrágni magát egész Ukrajnán a magyar határig. Számára csak az a cél, hogy az ukránok belássák, jobb, ha nem akarnak Amerika eszközévé válni Oroszország ellen. 2014-ben volt egy orosz ajánlat, amit Janukovics elfogadott, és visszalépett az EU társulási szerződéstől. Ezt követte az amerikai támogatással végrehajtott puccs - innen indul az a történet, ami ide vezetett.

Nincs is háború. Álprobléma, mint a migránsok és a gendrlobbi.
Ja, és gázáremelés sem lesz, igaz, Ildikó?

Na, akkor a kovid után megint itt van a nagy esélye a Mosléknak... érdekes, hogy csak az ilyen kataklizmákban bízhatnak, nem a saját erényeikben...

Nem ám! Donáth Anna végre kimondta: Orbán Viktor felelős a háborúért! (Bár egy elvtársad már azt fejtegette, hogy nincs is háború, ez csak egy kommunikációs trükk a Fidesz részéről.)
Mindegy. Viktort a Hágai Törvényszék elé kell vinni!!!

Lassan azt kell hinnem, ez az egész genderőrület orosz titkosszolgálati akció volt. Aztán majd a perverziók különféle bugyraiból összetákolt NATO-hadsereg néz farkasszemet az orosz medvével.

Fekete-Győr és MZP.

Márki-Zay TÖBBSZÖR pofázott a napokban Ukrajna NATO-ba való felvételéről (kb. = 3. Vh), és magyar katonák és fegyverek Ukrajnába küldéséről.

És a moslékmédiát ki fizeti? Segítek: nem a piac tartja el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés