Az EU tíz éve nem tud mit kezdeni a közös értékeinket lábbal tiprókkal

2022. január 27. 16:20

Cseh Katalin
Facebook
Amíg az Európai Bizottság tétlenkedik, számunkra egyértelmű, hogy mi a dolgunk.

„Az Európai Bizottság jogállamiságért felelős tagja arról beszélt ma, hogy az áprilisi választásig nem fogják elindítani a jogállamisági mechanizmust. A mechanizmus több mint egy éve létezik, ha az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságban lett volna kellő politikai akarat és elszántság, akkor már rég használhatnák ezt.

Egyértelmű, hogy az uniós forrásokra szüksége van Magyarországnak – de ezeknek a pénzeknek a magyar emberekhez kell eljutniuk, nem szabad, hogy a markukat tartó pénzéhes oligarchák és kormánytagok családtagjai gazdagodhassanak tovább ezekből. Ezért találtuk ki ezt az eszközt.

Mindannyian tudjuk azt is, hogy a kormányváltást nem Brüsszeltől kell várni, nem is teszünk így. A kormányváltás egyedül rajtunk, magyar embereken múlik. De az Európai Unió tíz éve nem tud mit kezdeni a közös értékeinket lábbal tiprókkal, a jogállamisági mechanizmussal azonban került egy eszköz a kezünkbe, itt az idő használni.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Cseh Katalin frusztráltsága jók érzékelhető. Újból leírta a pofátlan általánosítást: a liberális értékek ugyanis NEM a közös értékek.

Kati!!

Mit kezdjünk a buta katolikus, protestáns, adventista, jehovista , s más vallású gojokkal? Ezzel a sok, általatok bunkónak tartott közösséggel? Hogyan számoljuk fel őket? Juszuf és a többiek?

"De az Európai Unió tíz éve nem tud mit kezdeni a közös értékeinket lábbal tiprókkal"

Persze, mint az EU Parlamentben:
- mondjon egy konkrét esetet!
- hát tele van vele az asztal!
- akkor abból mondjon egy konkrét esetet!
- hát most mondtam, hogy tele van vele az asztal!

De a Donáth-Varga vitában is azt mondta az előbbi, hogy "nem az egyes eseteket kell nézni, hanem az összképet"

Szóval ja, úgy általános szinten veszélyben a sajtószabadság, a jogállamiság, csak éppen azt nem tudják megmondani, hogy miért is - mert akkor egyből jönnek a konkrét esetek a nagyon liberális, nagyon baloldali, nagyon nyugatos régi tagállamok közül, ahol sokkal durvább esetek "nem számítanak" - lásd Hollandiát, ahol betiltották a népszavazást, amikor nem az jött ki eredménynek, amit szerettek volna...

Soros préseli az ügynökeit......mi az, hogy nem sorakoztatjátok magatok mögé a buta lakótelepi gojkat...hogy lesz ebből Soros/kormányváltás? Mi a szarnak fektetek belétek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés