Az ENSZ-főtitkár tanácsadói állást ajánlott Angela Merkelnek

2022. január 19. 9:07
A főtitkár szerint a koronavírus-járvány nagy hiányosságokat tárt fel a nemzetközi együttműködésben.

António Guterres ENSZ-főtitkár tanácsadói állást ajánlott Angela Merkel volt német kancellárnak a világszervezetben – közölték ENSZ-források. Erről a dpa német hírügynökség számolt be szerdán. Értesülések szerint Guterres

egy volt állam- és kormányfőkből álló magas rangú tanácsadó testület vezetésére kérte fel Merkelt.

A testület olyan közérdekű területekkel foglalkozna és tenne megoldási javaslatokat, amelyek az egész emberiség javát szolgálják. Ilyen például az ózonréteg elvékonyodása vagy olyan nemzetközileg érvényes szabályozások, mint a repülésbiztonság vagy a világkereskedelem.

A Guterres által javasolt tanácsadói testület a főtitkár januárban kezdődött második mandátumának egyik legfontosabb reformprojektje. A főtitkár szerint a koronavírus-járvány nagy hiányosságokat tárt fel a nemzetközi együttműködésben. A tanácsadó testületnek az lenne a feladata, hogy impulzusokat adjon a világkereskedelem gyakorlatának és elveinek megújításához. ENSZ-források szerint mindazonáltal csekély a valószínűsége annak, hogy Merkel elfogadja a Guterrestől levélben érkezett felkérést. A volt kancellár egyelőre nem válaszolt az ajánlatra. A 67 éves német politikus nem indult újra a szeptemberi németországi parlamenti választásokon, 16 évi kancellárság után év végén visszavonult az országos politikától.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Action Press/Pool/Christian Marquardt

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tekintve, hogy az ENSZ és Angela Merkel - sajnos! - 2015 nyara óta ugyanannak a cégnek a kitartottja, nem meglepő, hogy az egyik ügynök, munkát ajkánl a másik ügynök számára.
Mindketten jó etássak, a marxista szabályok szerint.

Az inast nem szabad elengedni. Olyan lelkesen szolgált.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés