Bocsánatkérésre kényszerült a finn miniszterelnöknő egy buli miatt

2021. december 7. 22:40
Elismerte, hogy hibázott.

Bocsánatot kért Sanna Marin finn miniszterelnök, amiért elment bulizni azt követően, hogy koronavírusos beteggel érintkezett – közölte az Euronews. A politikust többen bírálták tette miatt. Finnországban a beoltott lakosok pozitív teszt esetén sem kötelesek karanténban vonulni, mindössze javasolják nekik a társadalmi érintkezés kerülését és a tesztelést.

Marin Pekka Haavisto külügyminiszterrel került közvetlen kapcsolatba, akinek másnap lett pozitív a koronavírus-tesztje. A finn miniszterelnök közölte, minderről csak akkor szerzett tudomást, amikor a férjével és barátaival elmentek bulizni. A 36 éves politikus, aki eddig két oltást kapott, először azzal védekezett, hogy államtitkára tanácsát követte.

Később azonban bocsánatot kért tévedéséért, és elismerte, hogy ellenőriznie kellett volna, milyen javaslatokat küldtek neki. A miniszterelnököt azóta tesztelték, az eredménye negatív lett. Kritikusai szerint Marinnak példát kellett volna mutatnia Finnországnak, és önként kellett volna elhagynia a szórakozóhelyet, amint tudomást szerzett róla, hogy koronavírusos személlyel volt közvetlen kapcsolatban.

Borítókép: MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rövidesen az jön, hogy "Egy városban tartózkodott COVID-ossal..."

ÉS SOKÁ ÉLJEN VÖLNER PÁL!

McEmese 2021. december 8. 8:33
103
Mi a helyzet a milliárdokért beszerzett, nemrég megsemmisítésre ítélt PCR-tesztekkel?

Tényleg azt bírta válaszolni őfelsége, hogy a PCR-teszt semmin sem segít. Tényleg? Akkor minek vettünk, igen, mimagyarok, a mi adóforintjainkon ennyi tesztet, ami tulajdonképpen nem segít? Az ember esze megáll. Pedig tényleg ezt állítja ez az erkölcsileg eltorzult alak, akinek a kormányzása alatt már több mint 35 ezer ember halt bele ebbe a járványba. Mondja ezt az az alak, aki a fél országnak beadta nem csak a kínai és orosz vakcinákat, hanem azt a dajkamesét is mellé, hogy ezekkel is szabadon lehet majd utazni.

Tisztelt miniszterelnök úr! Innen mondom, hogy nem, nem lehet ezekkel utazni, sőt, aki mégis menne valahova, az megvásárolhatja a semmin nem segítő 19 000 forintos PCR-tesztet, amelynek negatív eredményét minden befogadó ország megköveteli. Leszámítva azokat a távoli diktatúrákat, ahova szabadon lehet utazni Szijjártónak köszönhetően. Ehhez képest igazán durva, hogy semmin nem segítő, semmit nem érő PCR-tesztek lejártak és a kukában végezték. Nyilván egy közbeiktatott beszerező cég – amely természetesen fideszes alattvalókhoz köthető – jó sok milliárdot keresett rajtuk, mielőtt a céget bedöntötték. Vagyis a NER egy rakás pénzt keres a hatalmas mennyiségben felvásárolt teszteken, ez előadja, hogy ezek szart se érnek.

És még nem perzselődik le a bőr az arcáról. Ilyen nincs, ilyen tényleg csak itt van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés