Súlyos veszély Magyarország jóhírének ismételt elveszítése

2021. december 3. 16:15

Jeszenszky Géza
HVG
Most lehet „kettős mércét” emlegetni, és lehet jól megérdemelt büntetésről is beszélni.

„Vannak, akik siratják nemcsak a demokráciát, de magát a nyugati civilizációt, mások annak alkonyát és pusztulását elkerülhetetlen törvényszerűségnek hiszik, mint egykor Marx és követői hitték ezt a kapitalista termelési módról. Márpedig a történelmet nem megváltoztathatatlan fizikai vagy társadalmi folyamatok alakítják, hanem az emberek, az állampolgárok gondolatai és cselekedetei. Rajtuk, rajtunk múlik, és nem a sorsunk fonalát szövő mitológiai párkákon, hogy az ókori Róma végzete utoléri-e az immár a bolygóközi teret is meghódító emberiséget, vagy annak a szabadságra esküdő részét.

Az Egyesült Államok nem éppen ifjú, s ezért sokat tapasztalt elnöke érzi saját hazája és az egész világ bajait, a személye és országa iránti bizalom ijesztő csökkenését, amit a leküzdhetetlennek tűnő járvány is elmélyít, és ennek ellenszeréül hívott össze egy virtuális csúcstalálkozót. Az ettől a demokrácia megvédését remélő tanácskozásra – elődeit túlszárnyalva – már 111 ország vezetőjét hívta meg, de mellőzte Magyarországot. Miközben ott lesz Angola, a Kongói »Demokratikus« Köztársaság, Irak, Kenya, Malaysia, Pakisztán, továbbá az ugyancsak a demokrácia visszaszorításával vádolt Brazília és Lengyelország is.

Most lehet »kettős mércét«, diszkriminációt emlegetni, de lehet kissé kicsinyes bosszút látni az amerikai választási kampány idején Magyarországról érkező vádakért és sértésekért. Lehet jól megérdemelt büntetésről is beszélni, amit a hazai sajtószabadság, az igazságszolgáltatás állapota, a korrupció és a nepotizmus miatt kaptunk. Semmiképp sem mondható azonban, hogy újdonság, precedens nélküli az országunkat érő kritika, a szigorú elmarasztalás.”

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már szinte nekem is kínos a kérdés, de: kinek az ötlete lehetett Mo-ot nem hívni meg?
Biden kinek a zsebéből lóg ki?

"Az Egyesült Államok elnöke érzi saját hazája a személye iránti bizalom ijesztő csökkenését, és ennek ellenszeréül hívott össze egy virtuális csúcstalálkozót. " A demokrácia álarca alatt... és az egész cirkusz mögött az amerikai elnökkel a bábu szerepét játszatják el a "hamis nemesek" - a bergek, goldok, mannok - rablásra szakosított pénztrösztje.

Amiről a valóságban szó van, az konkrétan:
az őrület normává kényszerítése, cél:
a spekuláns magánbank - FED - menekülési útvonala, az elkövetett elmebeteg bűnözési listájukról a figyelem elterelése:
GYŰLÖLETSTRATÉGIA, (közvetve már Gavrilo Princippel elkezdték),
az emberek egymást gyűlöljék, zsigerileg, a magánbank helyett.
Ez a magánbank olyan magánbank, hogy legerősebb fegyverei nem is a bankban találhatók,
hanem New York Times,
Brüsszel irányítása Soroson keresztül,
Hollywood,
az USA állam teljes hatalmi gépezete,
... mind-mind a magánbank konglomerátuma, amely már a saját nevében félrevezet, hazudik, szembe köp téged, engem, mindenkit, aki nincs a rablástestületbe kooptálva -
nemzeti bankként hazudja önmagát.
A demokrácia nevű USA-szörny most eljátssza "a jó példát".
De a FED-demokrácia: fasiszta bolsevizmus, magyarul ultraliberalizmus.
Bident báránybőrbe bújtatják a farkasok.

Szükséges lenne nekünk megtanulni azt, hogyan kell halottakat is leszavaztatni?

Nem hívták meg Oroszországot és Törökországot sem. (Kínáról nem is beszélve, de ők nem is igénylik a demokrata minősítést.) Nem a legrosszabb partnerek.

Szerintem is.
Kilóg a ló ( nem csak a lába)

"We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow." (Palmerston)

Már nem egészen tudja, mit beszél. Nagykövet volt az Államokban, Norvégiában. Azok a szép idők! Most inkább nevetséges, ahogy a "jóhír-szakértő" nyilatkozik. Szerintem meg NEM dicsőség ott lenni, abban az illusztris társaságban, még online sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés