Az ENSZ kikutatta, hogy aggasztóan sokan szorulnak segélyre a világon

2021. december 03. 08:01

A jelentés szerint a szenvedők száma rohamosan nő a klímaváltozás, a koronavírus-járvány és a fegyveres konfliktusok miatt.

2021. december 03. 08:01
null

A világon minden 29 emberből egy humanitárius segélyre szorul, a szenvedők száma rohamosan nő a klímaváltozás, a koronavírus-járvány és a fegyveres konfliktusok miatt, a pénzszűkében lévő segélyszervezetek pedig alig képesek lépést tartani ezzel a növekedéssel – állapította meg az ENSZ egy csütörtökön kiadott jelentésében (Global Humanitarian Overview 2022).

Jövőre várhatóan 274 millió ember szorul majd humanitárius segélyre, ami 17 százalékkal több mint ahányan 2020-ban voltak.

„Az idén a klímaválság elérte forráspontját” – jelentette ki António Guterres főtitkár annak az ENSZ-kampánynak a bevezetőjében, amelyben a világszervezet 41 milliárd dollárt kér adományozóktól arra a célra, hogy a számított 274 millióból segíteni tudjanak jövőre legalább a leginkább rászoruló 183 milliónak. A segélyezéshez szükséges összegű pénz mindig több annál, mint amennyi összejön – mondta a főtitkár a videokapcsolaton keresztül megrendezett kampánynyitón, amelyet a washingtoni központú Nemzetközi Tanulmányok Stratégiai Központja (CSIS) elemzőintézet rendezett meg.

A frissen kiadott jelentés szerint

az ENSZ jövőre is kénytelen kihagyni a humanitárius segélyezésből Észak-Koreát,

mert az országnak olyan szigorú járványellenes határzára van és lesz még jövőre is, hogy a segélyszervezeti alkalmazottak sem tudnak belépni a területére. Így a 2022-es már a második év lesz, amelyben az ENSZ kénytelen kihagyni az országot a emberbaráti segélyezésből. A legsúlyosabb humanitárius válságban Észak-Korea mellett Afganisztán és Mianmar van a világon, és valószínűleg az ottani állapotok is tovább fognak súlyosbodni jövőre – olvasható a jelentésben, amelyet a Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) állított össze.

(MTI)

Nyitókép: pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2021. december 04. 13:27
Ez szintiszta antiszemitizmus.
kékFogúHarald
2021. december 04. 13:24
Az ENSZ kikutatta, hogy kik azok akik rátenyerelnek a Földi lakosság által megtermelt vagyon 99 %-ra. Ja, nem...
egyvilág
2021. december 03. 18:53
A klímaváltozásról néhány lényegi megállapítás: https://egyvilag.hu/index.shtml#PT109_klimavaltozas + Egy általános összefoglaló a társadalmi egyenlőtlenségekről: https://egyvilag.hu/temakep/100.shtml
Cserna János
2021. december 03. 14:54
A kiváló segélyprogramok is növelik a szegénységet. Például a hadurakat hízlalják Afrikában. Inkább befektetni kellene a szegény helyeken emberjogi hülyeségek nélkül, különben Kína lerabolja a sok segélypénzünkbe kerülő régiókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik