Lemondott karlendítő jobbikos: Ön illumináltan sosem követett el hülyeséget?

2021. október 19. 11:25
„Jó, persze, ha egyes emberek azt látják a fotókban, hogy az náci karlendítés, azzal nem lehet mit kezdeni” – fogalmazott Farkas Péter Barnabás.

Interjút adott a 24.hu-nak Farkas Péter Barnabás, aki náci karlendítése miatt került be az előválasztás során a hírekbe. Az akkor még Ózd alpolgármestereként tevékenykedő jobbikos politikusról szeptember közepén került elő egy fotó, amelyen náci karlendítésre hasonlító mozdulatot végez. A politikust a Chorzówtól nem messze fekvő Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban fotózták le, ahol épp egy, a kiállítás részeként zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll.

Az interjúban Farkas elismételte: 

Az biztos, hogy a múzeumba érve nem voltam józan”.

Farkas Péter Barnabás először még csak azt mondta, „rágalmazás” azt állítani, hogy náci karlendítést végez a fotón, és csak „integetett” ismerőseinek. Előkerült róla azonban egy második fotóamelyen már félreérthetetlennek tűnik a mozdulat, Farkas Péter Barnabás ezek után már arról kezdett beszélni, hogy részeg volt a karlendítéses kép készültekor.

Részeg volt, és az nem is karlendítés, csak annak látszik

Arra a kérdésre, hogy „Be lehet rúgni annyira, hogy egy negyvenközeli diplomás benáculjon egy letömeggyilkolt emberek emlékére állított installáció előtt?”, a jobbikos politikus annyit válaszolt:

Ön még nem volt illuminált soha? És illumináltan sosem követett el hülyeséget?!

Farkas Péter Barnabás az interjúban aztán arról beszél: az első fotóján lévő mozdulat „nem biztos, hogy karlendítés”, a második viszont „karlendítésnek látszik”. Azt ugyanakkor nem ismerte el, hogy az tényleg karlendítés.

Jó, persze, ha egyes emberek azt látják a fotókban, hogy az náci karlendítés, azzal nem lehet mit kezdeni. Akkor már kialakul rólam az előítélet”

– mondta Farkas, aki azóta lemondott alpolgármesteri pozíciójáról. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés