Náci karlendítésre hasonlító mozdulat miatt magyarázkodik egy jobbikos alpolgármester

2021. szeptember 22. 15:06

Az ózdi Farkas Péter Barnabás úgy fogalmaz, egy pillanatfelvétel készült a mozdulatáról, az szerepel a fotón, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.

2021. szeptember 22. 15:06
null

Az Atv hozzájutott egy fotóhoz, amelyen egy férfi felettébb sajátosan tartja a kezét. Később kiderült, Farkas Péter Barnabás ózdi alpolgármester az, aki a náci karlendítésre kisértetiesen hasonló mozdulatot tett. A portál azt írja, a politikus 2018-ban részt vett egy látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban. Az eseményről számos kép készült, amelyek megtalálhatók a város honlapján is. Ám készülhetett még egy, amelyen Farkast a Chorzówtól nem messze fekvő Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban fotózták le, ahol épp egy, a kiállítás részeként

zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll.

Farkas Péter Barnabás 2016 óta Ózd alpolgármestere, előtte a Városi Múzeum vezetője volt, most a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében.

A portál elérte a politikust, aki elismerte, hogy ő van a fotón. Azt válaszolta, hogy az ózdi delegációt, amelynek tagja volt, a helyi városvezetés múzeumlátogatásra vitte, ahol egy korabeli utcarészlet díszlete előtt fotózkodtak. „A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre.

hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni” – fogalmazott.

Majd azt írja, hogy a Jobbik által képviselt elveket a párt 2020-ban elfogadott Elvi Nyilatkozata tartalmazza. Tisztában vagyunk vele mindannyian, hogy az ezzel ellentétes megnyilvánulások nem képezhetik sem a Jobbik, sem a Jobbik által támogatott jelöltek nézeteit – állítja. „Ezt a 2020 januárjában megválasztott elnökség mindenki számára világossá is tette. Aki ezt nem fogadta el, távozott. Aki maradt – mint jómagam – az elfogadta a Jobbik új, keresztény-szociális néppárti irányát, ráadásul nekem ez semmilyen nehézséget nem okozott, mert sohasem vallottam és képviseltem szélsőséges nézeteket” – zárul Farkas Péter Barnabás közleménye.

(Fotó: Atv)

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2021. szeptember 23. 08:37
Ilyenekre alakokra akarnak szavazni a zsidó honfitársaink nagyrésze meg az iszlám importra? Lipotvárosban elgurult a gyógyszer ez kinek lesz jó?
Aetius I
2021. szeptember 23. 06:50
Integető fideszes fotó nincs? Vagy most szorosan az oldalukhoz szorított kézzel mászkálnak egy ideig? :)))
fonak
2021. szeptember 22. 23:58
A kép akkor készült, amikor még nem volt csicska.
Zsolt75
2021. szeptember 22. 23:00
A népszara jobb ebben. Szerintük a csávó is csak hasonlít a jobbikosra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!