Merkel figyelmeztette Brüsszelt: Inkább beszélni kellene Magyarországgal, nem forrásokat megvonni

2021. október 16. 11:49
Angela Merkel az utolsó szavával is védi Magyarországot az Európai Bizottságtól.

Óvatosságra intette az Európai Bizottságot a leköszönő Angela Merkel német kancellár, mielőtt a testület megvonná az uniós forrásokat Lengyelországtól és Magyarországtól – írja az Index a Politico alapján. 

Mint ismert az Európai Bizottság mérlegeli bizonyos uniós források kifizetésének felfüggesztését a két ország számára a jogállamisági kritériumok folytatólagos megsértése miatt. A testület egyelőre tartózkodik a radikális eszközök alkalmazásától, azonban számos aktivista és európai parlamenti képviselő követeli a szigorúbb lépést, a momentumos Cseh Katalin egyenesen azt mondta, beperelik a Bizottságot, ha nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust.

Erre a fenyegetőzésre Angela Merkel úgy reagált: 

Úgy gondolom, ez egy kissé elkeserítő, ha fogalmazhatok így óvatosan, amikor a Parlament azt mondja, hogy bepereli a Bizottságot. Nem hiszem, hogy ez bárhova is vezet.”

Hozzátette azt is: „Úgy gondolom, most annak van itt az ideje, hogy mélységében beszéljünk a lengyel kormánnyal, hogyan tudunk úrrá lenni a nehézségeken. Komoly problémáink vannak, de azt tanácsolom, hogy ezeket egyeztetéssel oldjuk meg, hogy találjunk kompromisszumokat.”

Nyitókép: John Thys / AFP

Összesen 223 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Késő bánat sajnos de kösz.

Igen. És de egyébként (Nógrádi György rosszul datál) , Merkel sajnos már a Fukushima (2011) -i tsunami pusztítás után bele kormányozta Németországot -energiwende- a "zöld" politika uszályában az atomenergia- mentességbe.

Mindig? Most próbálkozik, hogy el ne kárhozzon.

ha nem szallnak le rolunk kilepunk a picsaba
akkor pedig megindul a lancreakcio, burulnak a dominok es vege az unionak

Tudod, a világ nem kizárólag fekete, vagy vagy fehér, nem egyértelműen rossz, vagy egyértelműen jó. Azt hittem vagy már annyira nagykorú, hogy ezzel tisztába légy,.

Bezzeg a régi szép időkben, amikor még szüleink az ÁVH-nál taníthatták móresre a sok bugris parasztot......Tóni is ez után érez nosztalgiát.....

Igen, a gyurcsány elleni vád visszavonásának egy nélkülözhetetlen személyeként is beszélve
Schiffer kijelenti az említett adásban hogy 2011-ben kunalakisz nagykövet felszólította hogy vonja vissza a gyurcsány elleni (Schiffer által benyújtott) vádat.

Pesti TV 2021.szept. 29.
A Mező Gábor vezette A Hálózat c. műsor :

https://youtu.be/VGLOxedfjYI?t..

,,Angela Merkel az utolsó szavával is védi Magyarországot az Európai Bizottságtól.,,

Ez az állítás csak részben igaz.
Merkel elsősorban Németország gazdasági érdekeit védi. Ugyanis az uniós támogatásoknak plusz az ehhez kapcsolódó saját erőnek 50 %-a az import révén a német gazdaság teljesítményét növeli. Így nemcsak Magyarországnak okoznak kárt a támogatások visszatartásával, vagy ki nem fizetésével, hanem a saját országuk gazdaságának is.
Majd akkor fognak rádöbbenni, amikor gazdasági növekedés helyett csökkenés lesz.

Elszólta magát. Ez tehát nem jogi kérdés, hanem olyan "inkább" kérdése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés