Vitézy: fontos mérföldkőhöz érkezett a Déli Körvasút építése

2021. október 13. 18:49
Beemelték az összekötő vasúti Duna-híd új, középső acélszerkezetének záró tagját, ezzel szerkezetkész lett a középső híd is.

Szerdán mutatták be a déli összekötő vasúti Duna-híd új, középső acélszerkezetét. Az eseményen részt vett Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgató és Nyul Zoltán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója közösségi oldalán azt írta, decemberi forgalomba helyezésig még meg kell építeni a vasúti felépítményt, a felsővezetéket, el kell helyezni az újonnan épült síneket a hídon és a hídhoz csatlakozó, hozzávetőlegesen 250 méter hosszú szakaszon mind a budai, mind a pesti oldalon. A csatlakozó szakaszokon a vasúti alépítmény már elkészült. Mint fogalmazott, „ezzel ismét nagyot lépett előre a hídkorszerűsítési projekt, ugyanis a próbaterheléseket követően december közepétől már két új felszerkezeten közlekedhetnek a szerelvények a Duna felett. Ezt követően zajlik az utolsó, harmadik híd bontása és újjáépítése, mely 2022 őszére készül majd el”.

Forrás: Facebook

A Déli Körvasút építése a BFK és a NIF Zrt. együttműködésében valósul meg. A beruházás célja, hogy a jelenleginél több elővárosi vonat közlekedjen az agglomeráció és Budapest között – írta Vitézy –, a vasút pedig az új megállók és kapcsolatok révén versenyképesebb legyen, egyben nagyobb szerephez jusson Budapest közlekedésében.

A beruházás eredményeként ezen a szakaszon az elővárosi vonatok átlagosan 8-10 percenként járhatnak, összekötve az érdi, a budaörsi és a környező budai agglomerációt, Kelenföldet, az újbudai egyetemvárost, a Soroksári út térségét és a Népligetet Kőbánya-Kispesttel, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel és a pesti agglomerációval. „Ennek köszönhetően Budapest jelentős közúti forgalomtól mentesülhet” – összegzett a BFK vezérigazgatója.

Címlapkép: Facebook

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olvass utána. Ne higyj el mindent az ellenzéki fuggetlenobjektiv médiájának:-)

Igyekszik az ellenzék akadályozni, de ne sikerüljön.

Akkor gondolom minden terep tárggyal tisztában vagy, amit meg kell építeni, mert nem pusztán a sínekröl van szó.

Semmi gond. Tegyél feljelentést.
Nemrégen itt az egyik hozzászóló a teljes tervet beraktam és bebizonyította, hogy reális a költségvetése az a fejlesztésnek.
Engem az zavar, hogy Karácsony a Tarlós által elkészített terveket csökkentett tartalommal, de drágábban valósítja meg .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés