Márki-Zay Péter: Előfordulhat, hogy visszalépek Karácsony Gergely javára

2021. szeptember 29. 19:10
„Mind a két lehetőség felmerül, ebben Karácsony Gergely és én ugyanúgy gondolkodunk” – fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester.
„Mind a két lehetőség felmerül, ebben Karácsony Gergely és én ugyanúgy gondolkodunk.

Közösen kell tovább mennünk, mindent meg kell tennünk azért, hogy Orbán Viktor legmegfelelőbb kihívóját válasszuk ki az előválasztás második fordulójában” – mondta mai sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnök-jelöltje. A Telex beszámolója alapján a politikus arról is beszélt, hogy egyelőre csak sejtései vannak az ellenzéki előválasztás állásáról, de mint mondta: az előválasztás egy jó gondolat volt.

Mint megírtuk, az eddigi eredmények alapján a Demokratikus Koalíció jelöltje, Dobrev Klára vezeti a kormányfőjelöltek versengését az előválasztáson, őt követi Karácsony Gergely főpolgármester. Az egyéni választókerületekben is a Gyurcsány-párt dominanciája figyelhető meg.

Márki-Zay Péter szerdai, visszalépésről szóló nyilatkozata egyébiránt azt is jelzi, ha és amennyiben a városvezető visszalép fővárosi kollégája javára, akkor az eredeti forgatókönyv látszódik érvényesülni: Karácsony Gergely lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A visszalépés kapcsán a Mandiner is megkereste az MMM-et, de eddig nem reagáltak.

Címlapkép forrása: MTI/Mohai Balázs

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden a terv szerint halad.
A DK lesz az egyetlen domináns párt, Karácsony, "a nagy integrátor" lesz - mindenki megkönnyebbülésére - a miniszterelnök-jelölt.

Pontosan ahogyan azt hetek óta mondjuk.

És ami a legfontosabb: becsatornáztak egy csomó szavazót a DK-vezérelte ballib alá...

Nem is az a kérdés, hogy ez a zajos faszi kinek a javára lép vissza, hanem az, hogy a fegyőr kinek a javára lép vissza.
Az ugyanis eláshatja magát.
A Momentumnak annyi.

MZP-nek nincs kedve az előre leosztott szerepet eljátszania: Fegyenc úgy irányítja a szavazást a "fegyelmezett" szavazói által, hogy még MZP-nek is világos, hogy kár lenne akár csak egy lépést tennie ez ügyben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés