Nincs jövője az MSZP-nek – mondta szövetségeséről a Momentum politikusa

2021. szeptember 24. 16:17
Újabb részletek Tóth Endre elnökségi tag kiszivárgott felvételéről, melyen bevallotta, lehetőségnek tartja a járványt a Fidesz visszaszorítására.

„Most hallottam, talán az elnökségi ülésen mondta valaki, hogy elvileg az MSZP-sek arra készülnek, hogy még ezt a választást letudják, utána feloszlik a párt” – magyarázza Tóth Endre (nyitóképünkön jobbra, Fekete-Győr András pártelnök balján) azon a felvételen, melyről már korábban közöltünk részleteket.

A Momentum elnökségi tagja így látja: „Egy domináns szereplő van rajtunk kívül, a DK. Velük hosszú távon kell számolnunk, mert ők nagyon hatékonyan működnek. És azt látjuk, hogy az utóbbi időben azért nagyon erősen tudtak újítani és megerősödni. Gyakorlatilag Gyurcsány a semmiből rántotta elő a saját politikai túlélését.”

De az előválasztáson az immár DK-s Molnár Gyulával szemben Budafok-Tétényben induló politikus erről is beszélt a Mandinerhez egy csalódott momentumos által eljuttatott felvételen: „Ugye most beütött ez a járvány, meg a nyomában lévő válság, és ez egy (…) nagy lehetőség arra, hogy visszaszorítsuk a Fideszt.”

Az újabb részletből kiderül, Tóth szerint a szocialisták tudják, hogy ez az utolsó esélyük, most még be fogják dobni magukat teljes erővel, hogy nyerő pozíciókat szerezzenek meg. De pontosan tudjuk, hogy nekik nincs jövőjük.

A használható kádereiket valószínűleg főleg a DK fogja felszívni, ugyanúgy a szavazóik egy részét is.

Aztán egy lesz egy olyan része, ami a süllyesztőbe, mert annyira vállalhatatlan” – részletezte.

A felvétel vélhetően tavaly nyáron készült, s az események azóta részben igazolták ezeket a mondatokat, hiszen több politikus is Gyurcsányékhoz dezertált az MSZP-ből, s vélhetően a folyamat itt még nem állt meg.

Nyitókép: Tóth Endre Facebook-oldala

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a katka-hanka páros az EU-ba kiszavazott PA-DÖ-DÖ. Bár tulajdonképpen rosszabbak, mert ezek hazugságban, rágalmazásban, a fél ország zsigeri gyűlöletében az egész ország nyomorításában, megalázásában utaznak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés