Momentumos politikus: A DK nagyon hatékonyan működik, a többiek ramaty állapotban vannak

2021. szeptember 22. 14:26

Gyurcsányékat leszámítva nem volt túl jó véleménnyel szövetségeseiről Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja, egy kiszivárgott felvétel tanúsága szerint. A politikus egyébként lehetőségnek nevezte a járványt azzal kapcsolatban, hogy így vissza lehet szorítani a Fideszt.

2021. szeptember 22. 14:26
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Egy domináns szereplő van rajtunk kívül, a DK. Velük hosszú távon kell számolnunk, mert ők nagyon hatékonyan működnek. És azt látjuk, hogy az utóbbi időben azért nagyon erősen tudtak újítani és megerősödni. Gyakorlatilag Gyurcsány a semmiből rántotta elő a saját politikai túlélését. És ennek lehet örülni vagy nem örülni, de ez tény” – magyarázta Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja egy tavaly nyári, szerkesztőségünkhöz egy csalódott momentumos által eljuttatott felvételen.

A kiszivárgott videóból tegnapi cikkünkben már idéztünk részeket. Az előválasztáson az immár DK-s Molnár Gyulával szemben Budafok-Tétényben induló politikus így fogalmazott: „Ugye most beütött ez a járvány, meg a nyomában lévő válság, és ez egy (…) nagy lehetőség arra, hogy visszaszorítsuk a Fideszt.”

A mostani felvételen az ellenzéki pártokat elemzi, mégpedig a 2020 nyári, az első vírushullám utáni helyzetben. Mint folytatja: „A többiek szerintem ramaty állapotban vannak, elég megnézni a Jobbikot, aki gyakorlatilag egy ilyen saját önfelszalámizáson megy keresztül, Jakab Péter kiszorítja a pártból a saját ellenzékét.”

Tóth Endre szerint mindig káros hatással van egy pártra, ha úgy oldják meg a konfliktusaikat, hogy a párt jó része kilép. „Mert akkor a párt sokkal homogénebb lesz, nem lesznek ellenvélemények, úgyhogy a Jobbik ilyen szempontból nagy szarban van. Teljesen elengedték a nemzeti vonalat, egy újabb átpozícionáláson esnek keresztül” – fejtegette.

A politikus meglátásait csak részben igazolta az azóta eltelt időszak, a Jobbik ugyanis külön paktumot kötött a jelöltállítások során a DK-val, Jakab Péter pedig vulgáris és botrányos megnyilvánulásaival némileg feljebb tudta tornászni pártja támogatottságát a baloldali térfélen belül. A Momentum ezzel szemben nem tudott megerősödni, sőt, Cseh Katalin botránya vagy Fekete-Győr András kínos médiaszereplései inkább csak rontottak a helyzeten.

Nyitókép: Tóth Endre Cseh Katalinnal közösen kampányol a Bikás parknál (forrás: Facebook)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. szeptember 23. 05:41
Annyira hozzászokott a szolgasághoz, hogy el se tud képzelni más életformát, mint a folytonos ellenkezését. Hogy utána mi lesz, kik lesznek az új urai, az már nem érdekli.
brekker
2021. szeptember 23. 05:32
Csakazértis! A megmaradás népe. :)
brekker
2021. szeptember 23. 05:02
A magyaroknak valami obszcén tulajdonságuk, hogy a kisebb rosszal szemben csakazértis a nagyobb rosszat válasszák. Így érzik magukat függetlennek és szabadnak.
tothpal
2021. szeptember 22. 19:41
Ez csak a látszat... Valójában bomlóban az egész...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!