Az ENSZ-ben is komoly befolyást szerzett Soros György egy újabb francia jelentés szerint

2021. augusztus 3. 13:00
A Valeurs Actuelles francia lap egy újabb jelentésről számolt be, amely szerint kis számú NGO és alapítvány vette át az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa felett az irányítást és ideológiájukat támogató eszköznek használták fel azt.

2020 februárjában, mielőtt a koronavírus elérte volna Európát, Grégor Puppinck, az Európai Jogi és Igazságügyi Központ (ECLJ) igazgatója kiadott egy jelentést – mint ahogy arról mi is részletesen beszámoltunk, illetve interjút is készítettünk ennek apropóján Grégor Puppinckkal –, miszerint súlyos összeférhetetlenségi problémák vannak az Emberi Jogok Európai Bíróságánál (ECHR). A bírák nagy része ugyanis szerinte a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz kötődő NGO-kból érkeztek. Ráadásul az érintett bírák több olyan ügyben jártak el, melyeket az előző munkahelyük nyújtott be az ECHR-hez. Ez az összeférhetetlenségi helyzet megkérdőjelezte az emberi jogokat védő európai rendszer pártalanságát.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának az épülete <br> Fotó: Dominique Vomer / Sputnik / Sputnik via AFP

Grégor Puppinck legújabb jelentésében megmutatja némely NGO és alapítvány egyre növekvő befolyását a nemzetközi szervezetekre, bizonyítani próbálva azt, hogy a magánérdek hogyan hatolt be az emberi jogvédelem legfelső intézményébe, egészen az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába.

Az egyik legismertebb francia hetilap, a Valeurs Actuelles interpretációja szerint kockázatos egy ilyen jelentésről hírt adni, mivel a nyilvános vita a témában megbélyegződött, sokan csak egy, a jobboldali populista politikusok által kitalált összeesküvésnek tartják az egész témát. Ám a hetilap szerint mégis

fontos, hogy fellebbenjen a fátyol az ilyen nemzeteken átívelő befolyáshálózatokról s a téma elkerülése csak táplálná a fantazmagóriákat.

„A globalizáció korában a döntéshozó központok egyre messzebb távolodtak az emberektől és a történelmi fővárosoktól, hogy pár új fővárosban egyesüljenek. (...) Ahogy mozog, a hatalom megváltoztatja a természetét: racionális és globális akar lenni, leválik az egyének akaratáról. Ebben a globalizált kontextusban a legtöbb állam csak lokális szereplő, természetükből fakadóan limitáltak, viszont bizonyos cégek és magánalapítványok globális szereplőkké váltak” – írta jelentésének elején Grégor Puppinck. Majd tételesen felsorolta, hogy

az Unicef 1,4 milliárd dollárt kapott magánszervezetektől, míg a WHO 1 milliárdot, az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága pedig 540 milliót,

főleg egy maréknyi alapítványtól (Gates, Ford, Nyílt Társadalom, McArthur, Oak, stb).

Soros és az Emberi Jogok Európai Bírósága, avagy egy nyomozás utóhatása

A francia hetilap felidézi: a tavaly februári jelentésről többszáz cikk jelent meg az egész világon, Franciaországtól Ázsiáig. Az ECHR régi bírói támogatásukat fejezték ki Puppinck felé, ugyanakkor francia, német, holland és portugál politikusok a Bíróságtól magyarázatokat követeltek.

A Bíróság nem tagadott, ám ahogy a Le Monde megírta, „Strasbourg nem sértődött meg”.

Később az ECHR leköszönő görög elnöke az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának a meghallgatásán sem tagadta az első Puppinck-jelentés tartalmát, csupán a helyzet súlyosságát akarta relativizálni. Néhány hét múlva a Bíróság megtagadta a válaszadást a Miniszteri Bizottságnak a további kérdéseire. Ez a tett eddig példanélküli volt, s erősítette a gyanút, hogy az ECHR tulajdonképp tisztában van a helyzettel, csak nem akarja megvédeni önmagát a Nyílt Társadalom Alapítványok befolyásától, számolt be a történtekről a francia hetilap.

A Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti székhelye <br> Fotó: Ferenc Isza / AFP

„Csendes korrupció”, Strasbourgtól Genfig

Egy volt ENSZ-különmegbízott aztán a cikk szerint felhívta Puppinckot, mondván, van egy „nagyon érzékeny” probléma az úgynevezett különleges eljárások területén. Az ENSZ ugyebár három területen aktív: biztonság, fejlődés és emberi jogok. Utóbbiban két fő intézmény van, az Emberi Jogi Tanács, illetve az Emberi Jogok Főbiztosi Hivatala. Két fő mechanizmusuk van az emberi jogok védelmére: az egyezmények alapján létrehozott testületek és a különleges eljárások. A volt különmegbízott utóbbiakat „adománygyűjtésszerűnek” jellemezte, és kifejtette, hogy a különleges eljárások döntően befolyásolják az ENSZ által kiadott jelentéseket, „csendes korrupciónak” nevezve a rendszert.

Puppinck ezután a csapatával végig elemezte az Emberi Jogok Főbiztosi Hivatalának pénzügyi jelentéseit és összevetette a két legfőbb alapítványéval, a Ford és a Nyílt Társadalom pénzügyi jegyzőkönyveivel – adta hírül a Valeurs Actuelles hetilap. Az elemzés mellett Puppinck ENSZ-szakértőktől interjúkat kért, s bár közülük 30-an (többen még mindig aktívak) beleegyeztek abba, hogy beszéljenek a tapasztalataikról, a nagy részük a nevük elhallgatását kérte. A kutatás eredménye ellentmondást nem tűrő:

néhány magánvállalat egyre növekvő hatalmat gyakorol az emberi jogvédelem legmagasabb szintje felett.

Egy ember selfie-zik Kofi Annan portréja előtt. <br> Fotó: Angela Weiss / AFP

Különleges emberjogi eljárások

Kofi Annan, az ENSZ volt főtitkára foglalta össze a legjobban azt, mik is a különleges eljárások: „A nemzetközi emberjogi védelmi rendszer koronaékköve.” E procedúrák erejének többféle megnyilvánulása lehet, például a kinevezett szakértők panasszal élhetnek, figyelmeztetéseket adhatnak, javaslatokat tehetnek az államoknak, hogy azok hogyan orvosolják az adott helyzetet. A metódus széleskörű, mivel akárki tehet panaszt akármelyik állammal szemben, még akkor is, ha azok nem szeretnék. Ugyanis a különleges eljárásoknak nem kell megvárnia azt, hogy a nemzeti bírák miként véleményezik a kezdeményezést.

A mandátum birtokosai minden évben több országba is ellátogatnak, hogy az ottani helyzetekről beszámolót készítsenek, amiket aztán az Emberi Jogi Tanács előtt bemutatnak, nyilvánosan. A különleges eljárások teljes súlyát az mutatja a legjobban, hogy minden egyes jelentést hivatalosan kiad az ENSZ és így mérvadó jogi hivatkozási alappá válik. A legmagasabb nemzetközi bíróságok a jelentés szerint hivatkoznak rájuk, a nemzeti parlamentekkel és bírákkal egyetemben.

Így nemzetközi jogi forrássá válnak, hiába támogatják nagy alapítványok jelentősen a létrejöttüket.

Az emberi jogok apostolai

A különleges eljárások mandátumhordozói elméletileg a világ legjobbjai a saját területükön. Ahogy a francia hetilap fogalmaz: „apostolok”, járják a világot, hogy terjesszék az elidegeníthetetlen emberi jogok igéjét és az ENSZ-t képviseljék. Önzetlenül, tehát „nyilvánvalóan” önkéntesek, ambíciótól mentesek, hiszen a pályájuk csúcsán vannak – ironizál némileg a tényfeltáró cikk írója.

Mindenesetre azért, hogy minél inkább megfeleljenek a fent felvázolt képnek, az ENSZ komolyan megszabta a szakértők kiválasztásának a körülményeit. Ezeket a „független szakértőket” az Emberi Jogi Tanács nevezi ki, számos kritérium alapján: kompetencia, a megbízatás által lefedett területen szerzett tapasztalat, függetlenség, pártatlanság, személyes integritás és objektivitás. Hogy garantálhassák az önállóságukat, nem kapnak fizetést. Ez a nagyfokú szabadság kétféle veszélyt hordoz magában: hogy profitálhasson a szakértő a teljes szabadságából, akár militáns emberjogi nézeteket is vallhat, vagy pedig fizetés hiányában, különféle ösztöndíjakat, támogatásokat fogadhat el.

Az évek során a cikk értelmezése szerint az ENSZ megpróbálta a lehető legjobban kiküszöbölni ezeket a veszélyeket, bevezettek etikai és működési szabályokat, amelyekben szerepel az, hogy „nem fogadhatnak el tiszteletbeli kitüntetést, díjazást, szívességet, adományt vagy bármilyen kormányzati és nem-kormányzati jutalmat”. Viszont a Grégor Puppinck által átnézett pénzügyi nyilatkozatok nem voltak túlzottan mélyrehatóak, s mivel semmi sem kötelezi a nyilatkozattevőket az alaposságra, vélhetően csak a jéghegy csúcsa található meg ezekben.

„Pénz, pénz, pénz”

A francia hetilap megemlítette azt is, hogy ahogy az Abba dalában is, a szegények itt is tehetetlenségre vannak kárhoztatva. A magánszervezetek ennyi befolyásra tudtak szert tenni az ENSZ-en belül a pénzügyi hozzájárulásaikon keresztül, mert a rendszer maga hibás abban, hogy a szakértőket bizonytalanságban tartja.

Elméletileg, a különleges eljárásokat az ENSZ az Emberi Jogok Főbiztosi Hivatalán keresztül finanszírozza. Az összes állam a saját GDP-jükhez arányosan ad a kasszába, 2015 és 2019 között összesen 68 millió dollárt. Évente 13,6 millió dollárból gazdálkodhattak, viszont a szakértőknek jelentős költségeik vannak. Az ENSZ csak két előre megtervezett országlátogatást, illetve a new-york-i és genfi ENSZ központba való utazást állja. Minden mást saját pénzből kell fizetnie az adott szakértőnek.

Külső forrás nélkül, a szakértők csődbe mennének, viszont hivatalosan azt el nem fogadhatják, illetve semmi sem kötelezi őket a külső forrás pontos bevallására.

A rendszer így tökéletesen homályos.

Van aki semmit sem vall be, van aki hektikusan, néha bevall, néha nem. A Puppinck által vizsgált öt évben, 10 millió dollárt direkt zsebbe kaptak a szakértők, 37 fő a 121-ből. Van aki azt mondta, hogy 2 millió dollárt kapott, van aki egy milliót, hatan fél millióról számoltak be, s ennek a tíz milliónak több mint a felét a Ford alapítvány, a Nyílt Társadalom alapítványok illetve több Soros NGO-k „dobták össze”. Az Emberi Jogok Főbiztosi Hivatalának a költségvetésének 63 százaléka tehát „önkéntes hozzájárulásokból” származott, azonban civil szervezetek kérésére a Főbiztosi Hivatal nem teszi közzé a pontos adatokat. Így hogy kérhetnének másoktól olyat, amit maguk sem tartanak be? – teszi fel a kérdést a hetilap.

Folytatása következik...

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugye te is érzed, mekkora öngól azzal érvelni, hogy de nem 1,4 milliárd, hanem csak 0,8...
Meg ha valaki első érvnek a rossz hír hozóját szélsőjobbozza, az onnantól kezdve pucér király a komenttérben...

Meg ne feledd Brüsszelt, ahol 267 véletlenül beismert képviselővel a legnagyobb frakciója van.

Soros György egy az elfajzott zsidók hosszú, végeláthatatlan sorából.
Ennek a hálózatszerűen romboló, genetikai beteg törzsnek (aktuális programadó: Saul Alinsky) a hatása: hogy az egyszerű és pontosan ezért NAGYSZERŰ emberek számára a Föld egyre inkább egy lakhatatlanná-élhetetlenné váló tüzes kemencévé züllött-züllik. Elsősorban érzelmileg, de immár fizikailag is.

Hitler hatalmas tévedése volt, - AMINEK AZÓTA IS ISSZA A LEVÉT A VILÁG! - hogy anblokk kiirtani akarta a zsidóságot, természetesen - ahogy minden ALJADÉKNÁL lenni szokott - mindenekelőtt az ártatlan, emberi minőségben magas szintet elérőket.
Ahelyett, hogy célzottan a pénzipar császáraira ment volna rá és teljesen békén hagy mindenkit, legyen az zsidó, nem zsidó, ha az CSAK ÉLNI AKAR.

Annyi pénzt azért nem pocsékol, minek...

Visszatérve "Az élet él és élni akar!" igazságához:
Jó lenne jóba lenni G. Sorossal. De tényleg, komolyan...
Soros el tudná intézni Brüsszelben, hogy végre utalják már a magyar határkerítés árát Brüsszelből Budapestre, tekintve, hogy ez a kerítés az: amely Brüsszelt leginkább védi.

Azt hiszed erre nincsen kész sablonja az egaliter ballipsi szociológus szektának? Durst Judit tán konkrétan elemezte is, hogy a kövérség a szegénység jele- rossz minőségű olcsó élelmiszerek, a testedzés lehetetlensége, meg a krónikus betegségek stb...

https://index.hu/tudomany/tort..
Hitlert az USA-ból a Rothschild and Co. szervezte meg és működtette.
Attól kezdve vált 100%-ban Rothschild-szolgává, amikor az mellé küldte Theo Morell, hogy zombivá drogozza, és amikor drogfüggővé tette ez a doktor, onnan kezdve indult el a Wansee-terv. (A zsidóság kiirtásának terve.)
1942. január 20: ekkor Hitler már 100%-ban a drog alatt állott és mindenben a szerint járt el, ahogyan azt számára a drog-abnormalitás sugallta, Theo Morellen keresztül.

Tíz évi frusztráció után, mert még külső segítséggel sem tudtatok mit kezdeni egy állítólag tehetségtelen politikussal, érthető, hogy ilyeneket írsz. Ti ezek szerint még tehetségtelenebbek vagytok.

Miért gurult volna el bármilyen gyógyszer?
Most megsértetted Sátánt, csak szólok, aki a Sátánnal kapcsolatban trükközni próbál, őt kiröhögi, az rá.aszott, arről maga a Sátán gondoskodik.
Csak szólok, ez nem játék.

Gregor Puppinck francia ügyvéd és esszéíró, keresztény értékvédő, európai, ENSZ-intézmények szakértője, katolikus konzervatív jogvédő.

A Wikipédia - militáns jogvédőként írja le.
Ebből világosan megállapítható: a Wikipédia milyen irányítás alatt áll...

„Támogatunk...Ez lehet ... lehet a...... de kerítéseket nem finanszírozunk”
Látod, ezért fogtok hatalmasat veszíteni...

Minden alapítvány, amely embereket - értsd: naplopó munkakerülőket - foglalkoztat, fizet: sémidzsihád a kereszténység ellen.

Soros "magánvagyona", alapítványai: lopott, rabolt pénzek, bennfentes törzsbeli infókkal szerzi, és mindig annyit kap meg, amennyire egy-egy projektjének fenntartásához szükséges.
magyarul: a FED-ben a haverok annyi dollárt nyomtatnak, amennyire Soros igényt tart.
Ez így működik.
Valóban: Cion bölcsei, a szemünk előtt, minden nap.
Megvásárolva, megzsarolva: művészetek - elsősorban az audiovizuális ágazatok, média, egyetemek, nemzetközi szervezetek feltöltése Soros-emberekkel, ehhez mindhez a FED-kapcsolatokon keresztül lehet pénzhez jutni.

Amit a FED többszörösen visszakap, a lefizetett szolgahad tematizációs diverziója nyomán.
Nem feledhető: a FED KORLÁTLANUL ANNYI DOLLÁRT NYOMTAT, AMENNYIRE ÉPPEN AZNAP SZÜKSÉGE VAN. Fedezet nem szükséges, már évtizedek óta.

Egy Messiásnak nem is kell:
„Valamifajta istennek képzeltem magam” – írta Soros György magáról. „Igazság szerint már gyerekkorom óta voltak bennem erős messiás elképzelések, amikről tudtam, hogy kordában kell tartani, máskülönben bajba sodornak engem.
(Los Angeles Times, 2004. október 4.)

Ezzel kevered?
Soros György parancsa 2015 szeptemberében az EU számára:
"Először is az EU-nak be kell fogadnia évente egymillió menedékkérőt a belátható jövő során."
Saját szavai, saját írásában:
"First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future."
Read more at https://www.project-syndicate...

Mivel a korlátlan pénztömegeikkel mindent megvásárolnak, és megöletik a potenciálisan veszélyeseket,
CSAK CSODA SEGÍTHET.
Azért pedig imádkozni kell, mert anélkül nem megy.
Esetleg, am i segíthet, a Történelem láthatatlan keze.
Pontosabban, helyesbítek, a Történelem mindenütt és mindenben ott lévő keze: A TEREMTŐ ISTEN.
Azért írtam Hitlerről, amit írtam, mert neki megvolt a lehetősége, hogy kommandók egyidejű átdobásával a tengeren túli, ill. itt, az európai rablótörzs legfelső embereit, azonos időben likvidálja.
Természetesen ilyesmire nem is gondolt, mert nem erre programozták éppen azok, akiket ki kellett volna irtania.
Helyette nekiment sok millió ártatlan európainak, no, ez a tette alapozta meg - az áldozat kultusza, mely ama 6 millión!? alapul - világot mára totálisan behálózva uraló mélyállam hatalmát.
Tökéletes mesterterv a Rothschildtól, amennyire csak Sátán tökéletes mestertervre képes.

Te nagyon szerény szörföző lehetsz a neten, ha tőlem kell meghallanod Soros hogyan hackelte meg az amerikai bírósági és büntetés végrehajtási rendszert. A dolog pofon egyszerű, a kerületi, megyei városi ügyészek választásába először tett pénzt valaki- eddig nem volt itt választási kampány. Baromi kevés pénzből Soros jelöltjei futottak be mindenhol a sikeres agitációt követően:
https://www.latimes.com/local/..

Aminek már láthatóak a következményei is: az ügyészek nem emelnek vádat a feka bűnözők ellen, azok meg az utcán teszik a dolgukat. A bűnözés meg új csúcsokon az USA-ban:
https://www.washingtontimes.co..

És az egész azért, mert Gyuri bá soknak találta a börtönökben a feketék számát...
Amúgy másklor is kérdezz csak bátran, Gyuri bácsinak nem ez a legelvetemültebb üzlete...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés