George Floyd szobrot kapott Amerikában

2021. június 19. 7:33
A Texasban felnőtt, végül Minnesotában elhunyt George Floyd talán soha életében nem járt Newarkban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Joe Biden nemrég aláírta azt a Juneteenth névre keresztelt törvényt, amely ünnepnappá nyilvánítja a rabszolgaság végeként számontartott június 19-ét.

Noha csak néhány hónapja vagyok elnök, ez a törvény az egyik legnagyobb megbecsülés, ami érhet” – fogalmazott az amerikai elnök a már érvénybe is lépett törvénnyel kapcsolatban – írja a Magyar Nemzet. A Black Lives Matter (BLM) mozgalomnak tehát van oka az ünneplésre, az elmúlt másfél évben folytatott ténykedése számos sikert eredményezett: A New Jersey-ben található Newark városában például a minap szobrot emeltek George Floydnak, akinek tavaly májusi halálát követően kapott újabb lendületet a szélsőséges mozgalom, tüntetések és zavargások sorozatát indítva el az Egyesült Államokban, illetve szerte a nyugati világban.

A több mint 300 kilogrammos bronzszobrot a newarki városháza előtt helyezték el még szerdán, s legalább egy évig ott is marad. A szobor költségeit Leon Pickney színész fedezte és Stanley Watts művész készítette.

Megoszlanak a vélemények a szobrot illetően

Remélhetőleg amikor az emberek elmennek mellette, látják és részesednek az alkotás nyújtotta élményben, ami arra sarkallja majd őket, hogy legyenek aktívak azon küzdelmekben, amelyeket itt Newarkban és New Jersey-ben folytatunk” – mondta Ras Baraka polgármester.

 

 

A szobor egyébként megosztotta a közösségi platformok felhasználóit: noha sokak fontosnak és örömtelinek tartják a szobor létrejöttét, voltak olyanok is, akik felszólaltak ellene. Többen felvetették például, hogy az Észak-Karolina államban született, majd Texasban felnőtt, végül Minnesotában elhunyt George Floyd talán soha életében nem járt Newarkban.

Mások azt sérelmezték, hogy amíg országszerte szobrokat döntött le a BLM-mogalom, addig egy bűnözőnek szobrot emelnek, pedig számos, arra igazán érdemes fekete személy nem részesült ilyen megtiszteltetésben.

 

Kép: Eyewitness News Twitter-oldal

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

KÖZBEN azért az események zajlanak a maguk medrében, a Bundeswehr-katonák Hitler születésnapját ünneplik, ecetera... de Nem teljesen, vagy mégis - nagyon is idevág?!...
Mert mint tudjuk, minden mindennel-...
Mint most a Floyd-szoborral...
Franciaország, egyenes interjú Franciaország egyik volt tábornokával, Dominique Delaware-ral abból kifolyólag, hogy ő is aláírta a polgárháborús nyílt levelet.

Claude Posternak "műsorvezető", valójában csak egy médiaqrva, igen a különös arcélűeké:
"Ön szerint az Egyesült Államokban manipulálták-e a választásokat. Felolvasom a válaszodat, hogy megmagyarázd, ki vagy valójában. Tehát ez felvilágosítja a francia népet a hangod természetéről.
A Tribune-ből idézek: - Hiteles-e a választások napján a kulcsfontosságú államokban végrehajtott tömeges csalás hipotézise?
És ön válaszol: - Az az érzésem, hogy igen. Túl sok a véletlen egybeesés ahhoz, hogy a nyugati média csőcseléke, amelyet tudhatjuk, ki irányít, meggyőzzön az ellenkezőjéről. Ezért lenne egy kérdésem hozzád: ki irányítja a médiacsőcseléket ?
Statiszta: Én is szeretném tudni...
Delawarde tábornok: Maga nagyon jól tudja! Nézze meg, ki irányítja a médiacsőcseléket a világon és Franciaországban! Ki irányítja a Washington Postot, ki irányítja a New York Times-t, ki irányítja Franciaországban a BFMTV-t és a köréje gyűlt összes újságot... Kik ezek az emberek?
Claude Posternak: Kik? Kik? Ki?
Delawarde tábornok: Elnézést? (kapcsolati hiba)
Claude Posternak: Ön, aki gyakran beszél Dreyfusról! Kicsoda?
Delawarde tábornok: Ki? Az a közösség, amelyet jól ismer. (Franciaországban így hivatkoznak a zsidókra.)
Claude Posternak: Köszönöm, uram!
Random bitch: Istenem, ez hihetetlen! Ez szégyenletes!
Jean-Marc Morandini (a műsorvezető): - Nem, nem megyünk tovább ezen az úton, itt megállunk. Nem hagyhatjuk, hogy ilyen dolgok elhangozzanak a csatornánkon. Sajnálom, hogy itt megállunk. Kérem, kapcsolják ki a közvetítést! [...] Köszönöm szépen, hogy figyeltek minket, és még egyszer mondom, hogy megdöbbentett, amit hallottunk. Ez a tábornok soha többé nem fog interjút adni a műsorunkban, és azt hiszem, a mi csatornánkon is, és remélem, sehol máshol sem."
Floyd szobra arra bizonyíték: a genderes, Lmbtq-s pedofil, zoofil világban, - amit ez az aljas mélyállam-média irányít a rablott dollárjaival - a jövőben mindenki felvállalhatja, szégyenkezés nélkül az antiszemitizmusát, az antiiszlamizmusát, - mellesleg, mindkettő sémi - !
Minden esetben, amikor bántják a kereszténységet.
Mindig, ha sémik bántják a keresztényeket, akkor törvényszerű, ha minden keresztény antiszemita.

Persze, az is lehet, Posternak bátor ember, ki akarta ugratni a nyulat a bokorból, bemutatva a terrort, ez vár mindenkire, aki hasonlót mer gondolni. Kikapcsoljuk.

Nem látom a kést és a hamis 20 dollárost a kezében.

Jövőjét? Jelenét és múltját.

Amikor 30 éve Amerikában tanultam, történetesen a polgi papája, Amiri Baraka költő és hadvezér is tartott előadásokat (neomarxista, Sorosista) egyetememen. Mivel az előadások hamar hírhedté váltak, egyikre én is elmentem. Az általam látott előadáson legalább nyolcszor elhangzott az "öld mega fehér embert" fordulat, és csakúgy repkedtek a fekete rasszista, homofób kiszólások.
Egy tipikus idézet: Most American white men are trained to be fags. For this reason it is no wonder their faces are weak and blank ... (A legtöbb fehér amerikai férfit buzinak nevelik. Nem csoda hogy az arckifejezésük gyenge és üres...) A szöveg folytatásában a fehérek megérdemelt kifosztásáról, nőik megerőszakolásáról értekezik a magát marxistának valló fekete költő és hadvezér.

Amiri Barakát annak idején még kirúgta az említett amerikai egyetem, mert bármennyire is azonos ideológiai hullámhosszon álltak, a megnyilatkozásait vállalhatatlannak tartották. (Baraka válaszul elitegyetemi Göbbels-nek nevezte őket (ivy league Goebbels). Harminc évvel később ifj. Baraka newarki polgármester avatja fel a köztörvényes bűnöző múltú Floyd szobrát. Durva.

Ezek valóban európai ideológiák: Marx, Lacan, Baudrillard, Derrida, Lukács amerikai átvételei, amiket feketékre hangolva próbálnak visszaexportálni nekünk. Erre kell udvariasan azt mondani, hogy, kösz, de kösz nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés