A CEU is elítéli a magyar pedofiltörvényt

2021. június 18. 21:28
Az intézmény kiáll mindenki mellett, aki ellenzi a jogszabályt, és szolidaritást vállal azokkal, akiknek a méltóságát megalázták – áll a CEU által kiadott közleményben. 

A keddel elfogadott pedofiltörvény azon módosítását, mely megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését, reklámozását, és az ilyen tartalmú előadások tartását az iskolákban, hatalmas tiltakozást váltott ki melegpárti szervezetek és politikai pártok körében. A törvény ellen az Amensty International, a Háttér Társaság és más LMBTQ-szervezetek több ízben is tüntettek. Több állam nagykövetsége valamint külföldi politikusok is tiltakoztak. 

Szerda este a CEU is közleményt adott ki a törvény kapcsán, melyet az egyetem rektora, Michael Ignatieff írt alá:

„A magyar kormány azon jogszabályának fényében, amely törvényen kívül helyezi a homoszexualitás ábrázolását vagy a 18 éven aluliak nemváltoztatását, valamint a homoszexualitás és a pedofília szégyenteljes és hamis összekapcsolása miatt a CEU megragadja az alkalmat, még egyszer, hogy kifejezze a szabadság iránti elkötelezettségét, valamint az egyenlőséget és az egyenlő tiszteletet az egyetemi közösségünk minden tagjának és az embereknek, akiket szolgálni igyekszünk. Kiállunk mindenki mellett Magyarországon és azon túl, akik ellenzik ezt a jogszabályt, és megerősítjük a szolidaritásunkat mindazokkal, akiknek a méltóságát elvitatták és megalázták” – áll a közleményben. 

A CEU alapítója, Soros György a pénteki online diplomaosztón Magyarországot maffiállamnak nevezte. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Facebook-posztban reagált Soros szavaira.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én meg elítélem a CEU magyarellenes pedofiltörvényét.
A magyar pedofiltörvényt támogatják a normális magyar emberek.
Az abnormálisak pedig, csak uszítani tudnak.

Mi köze van egy Magyarországon működő alapítványi egyetemnek egy őket közvetlenül elvileg nem érintő törvényhez? A többi egyetem miért nem foglal állást?

Azért megy a habverés, hogy a nyugaton már polgárjogot nyert eszement dolgokat itthon csírájában megelőzzék. Ott már az új bolsevizmus olyan fejlettségi fokára jutottak, hogy megpendítették a pedofília bizonyos mértékű legalizálását.

Ne strapáld magad, tudom, ez még csak puhatolózás, de a buzik is onnan indultak, hogy ne legyen betegség és lásd mára világpolitikai tényezővé téve használják ezt a marginális kisebbséget. Azért elég röhejes, hogy a munkásosztály helyett ma már csak a buzik jogaiért tudnak harcolni.

A természet megalkotta a férfit és a nőt. Nagyjából annyi férfi van, mint
nő. Mindenkinek jut kb egy. Ha a férfiakból nőt csinálnak és a nőkből
férfit, akkor nem változik semmi. Akkor mi értelme van a nemváltó
műtétnek, azon kívül, hogy néhány orvor gennyesre keresse magát? A
következő lépés az, hogy tbtámogatott lesz a beavatkozás?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés