Pöstyénpusztánál ér véget az LMBTQI-szabadság zónája

2021. június 18. 20:32

A Háttér Társaság és az Amnesty International táblát helyezett el a magyar határon Szécsénynél, a magyar határon.

2021. június 18. 20:32
null

Az Amnesty International szerint a kedden elfogadott pedofiltörvény korlátozza az LMBTQI-közösség jogait azáltal, hogy a gyermekek felvilágosítását kizárólag a szülő fellelősségébe utalja, és korlázotta a civil szervezetek érzékenyítő tréningjeit a közoktatási intázmányekben és a média felületein. A melegjogokért kűzdő Háttér Társasággal együtt ezért a szervezetr képviselője egy táblát helyezett el a magyar-szlovák határon jelezvén, hogy az LMBTQI-szabadság határa Szlovákia déli határainál végetér. 

Érdekes tény, hogy hazánkban lényegesen szélesebb jogokkal rendelkeznek a meleg párok. 

Magyarországon a melegek számára létezik a házassággal egyenértékű jogokat biztosító bejegyzett élettársi kapcsolat, míg Szlovákiában nincs ilyen intézmény.

Ennek ellenére mégis Szlovákia lenne a követendő példa, egyúttal a meleg szabadság földjének kezdete a jogvédő szervezetek szerint. A Szlovákiával közös határra valami okból orosz nyelven is kiírták az „LMBTQI-szabadság zónája feliratot”, szlovákul azonban nem.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2021. június 21. 08:43
Szabad faszt a kedves elvtársak seggébe! :D
youngboy
2021. június 20. 21:04
Én szívesen ott hagynám ezt a feliratot. Remélem raknak máshová is.
Hedy
2021. június 20. 20:31
A hülyék azt hitték, hogy a szlovákok oroszul beszélnek. Ez mindent elmond róluk. Semmit nem tudnak semmiről, csak jönnek, mert ez volt a kiadott utasítás.....
Türelem
2021. június 19. 22:04
Buzik és társaitok, el a kezekkel a gyermekeinktől, unokáinktól!!!!!! El lehet menni.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!