Leszakadt egy metrófelüljáró Mexikóvárosban, több ember meghalt

2021. május 4. 15:08
A halottak száma 23, körülbelül hetvenen megsérültek.

A leomlott híd maga alá temetett több autót, a mentési munkálatokban a tűzoltóság is részt vesz. A helyszínre érkezett a város polgármestere, Claudia Sheinbaum is, aki azt mondta, több mint 30 embert szállítottak kórházba, a halottak közt pedig gyerekek is vannak. A katasztrófavédelem részéről azt közölték, hogy az áldozatok száma várhatóan nőni fog.

A televízióban bemutatott, illetve a közösségi médiára feltöltött képsorokon azt látszik, hogy több metrókocsi az öt méter magas felüljáróról lóg, onnan a tűzoltók létrák segítségével igyekeztek kiszabadítani az embereket, később pedig egy darut is beállítottak.  Sheinbaum hozzátette: egyelőre nem tudni, a bent rekedtek közül mindenki életben van-e. A szerencsétlenség a 12-es metróvonalon történt, amelynek építése során korábban több, szabálytalanságokról beszámoló panasz érkezett a hatóságokhoz.

Marcelo Ebrard külügyminiszter – aki a vonal építése idején a főváros polgármestere volt – a Twitteren szörnyű tragédiának nevezte a balesetet, valamint leszögezte: ki kell vizsgálni a szerencsétlenség okát, és meg kell találni a felelősöket.

Egyelőre nem tudni, hogy a 2017-es, 7,1-es erősségű mexikói földrengésnek van-e köze a tragédiához. A dpa hírügynökség emlékeztet arra, hogy a földrengést követően a helyiek aggódtak a híd szerkezetében bekövetkezett esetleges károk miatt.

(MTI)

Nyitókép: Pedro Pardo / AFP

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajdeszörnyűséges élet a gyémánt kereskedelmi pálya is amit a profil feltérképező kutatómunkád révén általad olvashatok,

De az számíthatna erősebben hogy mi az idevágó életrajzi-profilja a 12-es metróvonal 8-12 év ezelőtti építésekori Marcelo Ebrard (jelenlegi külügyminiszter) ex-főpolgármesternek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés