Merkel az orosz csapatösszevonás visszafordítását követelte Putyintól

2021. április 8. 18:45
Németország mellett az EU és az Egyesült Államok is kifejezte aggodalmát az ukrán-orosz határ térségében összevont orosz csapatok miatt.

Ulrike Demmer helyettes kormányszóvivő közleménye szerint Angela Merkel és Vlagyimir Putyin megbeszélésének témái között szerepelt a „megerősített orosz katonai jelenlét Kelet-Ukrajna térségében”.

A kancellár követelte, hogy a régiós feszültség oldása érdekében állítsák le ezeket a csapatösszevonásokat – áll a közleményben, amely szerint a német kormányfő és az orosz államfő egyebek mellett Bosznia-Hercegovina helyzetéről és Alekszej Navalnij elítélt orosz ellenzéki politikus ügyéről is tárgyalt.

A német kormány az utóbbi napokban visszafogottabban reagált a kelet-ukrajnai válságövezetben érvényes tűzszünet sorozatos megsértésére, és nemcsak az oroszbarát szakadárokat, hanem az ukrán erőket is a vérontás beszüntetésére szólította fel. Ugyanakkor azt is jelezte, hogy fokozott figyelemmel követi a térségben elindult orosz csapatmozgásokat.

Németország mellett az EU és az Egyesült Államok is kifejezte aggodalmát az ukrán-orosz határ térségében összevont orosz csapatok miatt. Kijev szerint az orosz hadsereg nagyjából harminc zászlóaljat csoportosított a határ orosz oldalára, az ukrajnai Donyec-medence megszállt területeire és az Ukrajnától a nemzetközi jog szabályainak megsértésével elcsatolt Krím félszigetre.

(MTI)

Nyitókép: Hannibal Hanschke / POOL / AFP

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annak azért van bája, hogy a német vezető felkéri a szovjet (basztkuli rosszul írtam, orosz) vezetőt, hogy ne mán ott legyen a szovjet (na, mi a fene van a billentyűzettel?) baka, ahol van, orosz területen.
Utoljára azt hiszem 1939. augusztusában volt valami ilyen, végül is akkor meg tudtak egyezni...

Te Tóth!
Légyszíves hagyd már ezt a kurva szófosást, állandó önismétlést. Írd meg pár sorban légyszí a véleményedet, azt elolvassa az ember, aztán vagy tetszik, vagy nem.
De ez így borzalmas, amit művelsz!
Nincs még a Mandin egy ilyen szófosó kommentelő, mint te.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés