Autós merénylet miatt lezárták a Capitolium környékét

2021. április 2. 20:27
Az AP információi szerint az elkövető és egy rendőr is meghalt.

Autó hajtott a washingtoni Capitolium épületét körülvevő kordonokba, a jármű vezetőjét lelőtték. Az incidens helyi idő szerint péntek délután történt, az épületet védő két rendőr megsérült – írja az AP hírügynökség.

Információik szerint a sofőrt kritikus állapotban szállították kórházba, az egyik rendőr szintén súlyos sérüléseket szenvedett. Az épületet teljes egészében lezárták, a személyzetet arra kérték, hogy ne hagyják el a Capitoliumot.

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva közben arról ír: a sofőr az ütközést követően elhagyta az autót és kést rántott, ekkor lőtték le. A hírügynökség szerint az egyik rendőrt szúrt sebbel szállították kórházba.

 

Ismert: szűk három hónapja, január elején a Donald Trump távozó elnököt támogató tömeg megostromolta a törvényhozás épületét, a zavargásokban négyen életüket vesztették. Mint arra amerikai hírforrások most emlékeztetnek, az ostrom óta fokozott biztonsági készültség van érvényben az épületnél, ám mivel ma a törvényhozás nem ülésezett, a megszokottnál kevesebben voltak a környéken.

Az MTI közben idézi a capitoliumi rendőrség jelentését, miszerint a gyanúsítottat meglőtték, amikor az ütközést követően kiszállt az autójából, és kést rántott. A sofőrt kritikus állapotban vitték kórházba. Az egyik rendőrt, aki súlyosabban megsérült, rendőrautóval vitték kórházba, a másikat a sürgősségi orvosi személyzet szállította el. A Capitoliumot a lövöldözés után lezárták, és mindenkinek megtiltották, hogy elhagyja az épületet.

Frissítés: Az AP arról ír, hogy

a rendőr és az elkövető is meghalt.

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházának demokrata párti elnöke elrendelte, hogy a Capitolium zászlóit eresszék félárbócra a meggyilkolt rendőrre emlékezve.

Jelenleg a Capitoliumban dolgozók nem hagyhatják el az épületet, és senki nem is mehet be. A CNN azt írja, egy mentő és egy helikopter is érkezett a helyszínre.

A kongresszus ülésezési szünetet tart, képviselők nem tartózkodnak az épületben. Joe Biden elnök sem tartózkodik az épületben: már elhagyta a fővárost, a Camp Davidben lévő elnöki rezidencián tölti az ünnepet.

Az incidens pont azon a helyen történt, ahol a szenátorok beérkeznek a Capitolium együttesébe gépjárművel, vagy átsétálnak az irodáikból szavazásra. A Nemzeti Gárda pajzsokkal, teljes felszerelésben vonult a barikádhoz.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Rettenetes fehér hetero képződmény a tettes.

Volt Allah Akbár, vagy a Biden nem tudott felmenni a lépcsőn?

Noah Greennek hívták. A 25 éves férfi a közösségi oldalán talált adatok szerint az Iszlám Nemzet nevű szélsőséges, elsősorban afro-amerikaiakat vonzó szervezettel rokonszenvezett, de a hatóságok még vizsgálják, milyen kapcsolatban lehetett vele. A férfi korábban nem került a hatóságok látókörébe.

HVG

Pech, faszikám!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés