Fontos transzkritikus könyvet cenzúrázott az Amazon

2021. február 24. 11:22
Előzetes értesítés és válasz nélkül törölte az Amazon a transzkritikus könyvet, de az arra írt válaszkönyv továbbra is elérhető.

Törölte kínálatából Ryan T. Anderson When Harry Became Sally: Responding to the Transgender Moment (Mikor Harryből Sally lett: válasz a transznemű pillanatra) című könyvét az Amazon, miközben az arra válaszoló kötet továbbra is elérhető az online könyvforgalmazó kínálatában.

Anderson hírlevelében megjegyzi: az Amazon nem jelezte neki, hogy törli a könyvet a kínálatból, és az ő megkeresésére sem válaszolt. A könyv továbbra is megvásárolható a kiadó, az Encounter Books honlapján.

Ryan T. Anderson a washigtoni Ethics and Public Policy Center intézet elnöke, korábban a Heritage Institution kutatója, illetve a Princeton Egyetem mellett működő Whiterspoon Institute lapjának, a Public Discourse-nak az alapítója. Anderson politikai filozófiát tanult az egyetemen.

Ő az egyik szerzője a 2012-es What Is Marriage? Man and Woman: A Defense (Mi a házasság? Egy nő és egy férfi: védelem) című kötetnek, melyet az egyik legtekintélyesebb kortárs jogfilozófussal, Robert P. George-gal és Sheriff Girgis-szel együtt írt. Úgyszintén társszerzője a vallásszabadság és diszkrimináció különféle megközelítéseit vitató párbeszéd-könyvnek, a Debating Religious Liberty and Discrimination-nek. 

2018-ban jelent meg When Harry Became Sally: Responding to the Transgender Moment című kötete, melyben a transzneműség kérdéskörét járja körül, tárgyalva annak tudományos, orvosi, jogi és filozófiai aspektusait is, megszólítva számos érintettet is. Anderson kötetében rámutat: nem lehetséges az, hogy valakinek a neme ellentétes legyen teste nemével. Emellett számos olyan személyiséget mutat be, akik megbánták az (amúgy valójában nem lehetséges) „nemváltást”.

Az Amazon 2021. február 21-én törölte a kötetet kínálatából, miközben továbbra is kapható ott a transzaktivista Kelly R. Novaknak az Anderson kötetére reagáló, még a címére is hajazó válaszkönyve, az úgyszintén 2018-as, egyoldalú és elfogult Let Harry Become Sally: Responding to the Anti-Transgender Moment (Had legyen Harry Sally: válasz a transznemű-ellenes pillanatra). Érdekes mód Anderson többi kötete (még) elérhető az Amazon kínálatában. 

Marco Rubio volt elnökjelölt a Wall Street Journalban és a Twitteren a technovállalatok cenzúrájáról írt az ügy kapcsán. 

Még elérhető Abigail Shriernek, a Wall Street Journal újságírójának a 2020-ban megjelent Irreversible Damage című kötete az Amazonon, amely arról szól, milyen visszafordíthatatlan károkat okoz, hogy a tinilányok körében tömegesen divat lett a transzneműség, és miként erodálja mindez a női jogokat és a feministák eredményeit. A kötetet hamarosan recenzáljuk, de annak tükrében, hogy az Amazon Anderson kötetét eltávolította a kínálatából, kérdéses, hogy ez a kötet elérhető marad-e ott. 

Anderson könyve elérhető és megvásárolható a kiadó kínálatában.

Az Amazon 2019-ben Joseph Nicolosi klinikai pszichológusnak, a reintegratív terápiák atyjának könyveit cenzúrázta kínálatából, mivel azt a „melegterápiával” azonosították. 
 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, egy ideje már azt kérdezem, hogy ha a mai liberálisok csak azt tolerálják, amivel ők is egyetértenek, akkor valójában miben különböznek a náciktól?
És a nácikra sok rosszat el lehet mondani, de ők legalább nem hirdették magukról azt, hogy igazából a megértést, a szeretetet és a toleranciát képviselik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés