Kovács László: Az MSZP nem támogathatja a judapestező Bíró indulását

2020. szeptember 27. 22:34
Megszólalt a szocialisták doyenje, aki szerint pártjának nem szabadna támogatni az antiszemita megjegyzéseiről elhíresült jobbikos politikust az októberi időközi választáson.

Az antiszemitizmus összes, legyen az nyílt, vagy burkolt, formáját elítélem. Az ilyen kijelentésekkel nem tudok azonosulni” – nyilatkozta Kovács László Bíró Lászlóval kapcsolatban az Origo megkeresésére. Ismeretes, a jobbikos politikus mögé felsorakozott az ellenzéki pártok nagy része a Tiszaújváros és Szerencs központú választókerületben.

„Véleményem szerint az MSZP-nek nem lenne szabad támogatnia Bíró László indulását” – fogalmazott az MSZP korábbi elnöke. Szavai ellentmondásban állnak a párt jelenlegi vezetésének tevékenységével, hiszen Kunhalmi Ágnes állt ki elsőként a zsidózó jelölt mellett. A párt frissen megválasztott női társelnöke amellett, hogy elment a jobbikos politikus tiszaújvárosi kampányeseményére, egy támogató videóüzenetet is közreadott. Ebben úgy fogalmazott, hogy „Bíró Lászlónak hívják a mi jelöltünket, a mi közös jelöltünket.

A jelölt pénzügyeivel kapcsolatos tisztázatlan körülmények az antiszemita megnyilvánulásaihoz hasonlóan elfogadhatatlanná teszik személyét és ártanak az MSZP megítélésének is” – mondta Kovács a Bíró László korábbi vállalkozásainak tisztázatlan pénzügyeire reagálva.

A cikk ezután felidézi: sorra érkeznek a baloldalról a keményebbnél keményebb kritikák az antiszemita jelölt körül kialakult baloldali egységfront miatt. Tamás Gáspár Miklós, Somogyi Zoltán és Gerő András is kritikát fogalmazott meg Bíró jelölésével kapcsolatban.

A botrány és az ellenzéki értelmiségi körből érkező kritikák ellenére a baloldal nem hátrált ki az antiszemita jelölt mögül. Sőt, Kunhalmi Ágnesen kívül Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester, Fekete-Győr András, Momentum-elnök, és Karácsony Gergely főpolgármester is nyíltan kiállt a judapestező politikus mellett.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében október 11-én tartanak időközi választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd. A kormánypárt színeiben az elhunyt politikus lánya, Koncz Zsófia indul. Vele készült interjúnkat itt olvashatják.

Nyitókép: MTI Fotó, Kovács Attila

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem náci az a Bíró, csak lökött, mint jelölői.

Mi az hogy nem támogathatja?!?
Amikor TÁMOGATJA. Az MSZP hivatalos jelöltje, mellette kampányolnak a párt prominensei.

Konolyan mondom, ez valami Monty Python-epizód.

Ha fekete pápa jön, - adná Isten - az csakis Sarah bíboros lenne. Olvasd el a könyveit és győződj meg arról, hogy milyen következetes, nagyszerű pap.
Nála nem kell találgatni, hogy mit is akart mondani, meg, hogyan kell ezt érteni.

Win-win Gyurcsányéknak (érdekes az is, hogy FeGyőr, Karácsony, Kunhalmi exponálták magukat, Fletó és a Dk viszont elég passzív).

Ha (neadjisten!) nyerne Bíró, akkor tényleg tök mindegy, kiket indítanak 2022-ben.
Ha viszont bukik, akkor kb. vége van az ún. Jobbiknak. Ők lesznek a bűnbakok.

Oh, ez Uj. :) ....Uj Péter (U.P. ,Index aboriginal) , mémgyártó-újságírózseni-i megfogalmazása vala tizenixéve , szóval nem új, és ő a 444 főszerkije kitudja miért nem mondja (még új a K.L. megszólalás, megaztán.... :)

(K.L. szerintem is csak eltartja a kisujját , hogy hát van-e egyáltalán elvhű aboriginal elvtárs :-). )

(Zárójelben, csak annamannának + más askenázizónak)
Könnyen Askenáz -izunk mannuska, miközben K.L. valóban pl. Bilderberg meghívott is volt talán ,meg Khrisztosz-hit ellenes és freemason,

Ámde Askenaz az a Károli Biblia Ó részén leszármazás-elemzett módon Noétól indulva Jáfet unokája , azaz innen indulva megjegyezhető s kijelentethető hogy egyébiránt talán NEM minden Askenaz országa béli szkítautód népség tért át zsidó (Ábrahám-Izsák-Jákob Juda) hitre annó ezerpárszáz esztendőkkel ezelőtt.

H.Kovács for president!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés