TGM: Érthetetlen, miért nem léptették még vissza Bírót

2020. augusztus 27. 19:03

„Ha ez így marad, és Bíró Lászlót indítják, akkor azt javasolnám a szerencsi ellenzéki szavazóknak, hogy ne menjenek el szavazni” – fogalmazott Tamás Gáspár Miklós.

2020. augusztus 27. 19:03
null

„A baloldalon is egyre többen határolódnak el a korábban rasszista és antiszemita kijelentéseket tevő jobbikos Bíró Lászlótól” – írja a Magyar Nemzet. A portálnak nyilatkozva például Tamás Gáspár Miklós filozófus is bírálta a korábban rasszista kiejelntéseket tevő jelöltet: „Azt reméltem, hogy miután a Jobbik technikai okokból nem jelölheti Bíró Lászlót az időközin, a többi ellenzéki párt kihasználja ezt az alkalmat, és visszalépteti őt.

Érthetetlen, hogy miért nem tették meg eddig; tűrhetetlen, hogy olyan ember, aki a Bíró által mondottakhoz hasonló cigányellenes és zsidóellenes ocsmányságokat beszél, olyan pártok színeiben indulhasson parlamenti választáson, amelyek magukat antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekintik” – fogalmazott a filozófus.

Hozzétette:

Evidenciának kellene lennie, hogy olyasvalaki ne lehessen képviselő a magyar Országgyűlésben és ne lehessen része a magyar politikának, aki éveken keresztül olyan meggyőződésben élt, mint Bíró László” – fejtette ki Tamás Gáspár Miklós.

A judapestező Bíró ellen Koncz Zsófia indul

Az október 11-i szerencsi időközi választáson a baloldali összefogás Bíró Lászlót indítja jelöltként. Ahogy arról beszámoltunk, Bíró korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon. Budapestet például Judapestnek, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz, aki helyi információink szerint már össze is gyűjtötte a jelöltséghez szükséges ajánlások több mint ötszörösét.

Címlapkép: Földházi Árpád

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2020. augusztus 28. 12:19
Érthetetlen, hogy miért nem tették meg eddig: tűrhetetlen, hogy olyan ember, aki a Bíró által mondottakhoz hasonló cigányellenes és zsidóellenes ocsmányságokat beszél, olyan pártok színeiben indulhasson parlamenti választáson, amelyek magukat antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekintik Nem elég antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekinteni magát, annak is kell látszani. A történet pedig azt bizonyítja, hogy a baloldal egy része nem demokrata és nem antirasszista. Ugyancsak nem demokrata az, aki azzal kampányol, hogy a választók ne éljenek az alkotmányos jogukkal. Netán TGM attól fél, hogy kiderülne a baloldal 30 százaléka rasszista, antiszemita? Egyébként baloldali pártnak is van másik jelöltje.
Tót Ottó
2020. augusztus 27. 23:08
Ebből is csak az látszik,mennyire elvan szakadva a való világtól ez az ember.Szép az álmodozás végül is neki lehet.Elfognak menni és leszavaznak erre az alakra.Talán megpróbálhatná szép elveit valahogy kapcsolni a gyakorlattal sűrűbben.Megvagyok róla győződve egyszer csak az lesz,észre se veszi, hogy gyakrabban áll majd a Fidesz mellet mint ellene...
Mich
2020. augusztus 27. 23:08
TGM-nek vannak elvei, de az elvtársainak nincsenek - ez Gazsi dilemmája... Bár ez is elvtelenség: hogy lehetnek ezek az elvtelen gazemberek neki elvtársak...?!
B_kanya
2020. augusztus 27. 23:00
Mit mutat a pártelnöki Rolex? "A Rolex-szel, vagy más hasonló prémium órával történő önünnepeltetés nem illik abba a kispolgári imázsba, amit Jakab egyebek mellett bőrdzsekis viselettel, és laza, sok esetben pedig egyenesen alpári stílusban elmondott parlamenti beszédeivel alakított ki magáról. Emellett pártrendezvényen drága órát ceremoniálisan ajándékozni az elnöknek nem igazán ízléses, ráadásul politikailag is meglehetősen kockázatos. A jobbikos Bíró László - aki mögé a széles körű összefogását demonstrálandó állt be nemrég a baloldal - Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében, az ország egyik legszegényebb régiójában indul az október 11-i időközi parlamenti választáson. Még ha nem is Rolex volt az óra márkája, életszerűtlen, hogy néhány tízezer forintos replikát ajándékoztak volna Jakabnak, hiszen több, milliós fizetésű képviselő dobta rá össze a pénzt a pártelnöknek, aki még egy Facebook-bejegyzésével is nyomatékosította, hogy igényli a rivaldafényt a születésnapja kapcsán is. Az mindenesetre tény, hogy a Rolexek ára nagyjából egymillió forinttól gyakorlatilag a csillagos égig terjed. A lap információi szerint még a frakció jelenlévő dolgozói között is volt, aki rossz szájízzel statisztált a ceremónián. Úgy tudja a lap, hogy Borsodi Bivaly márkájú sörrel ünnepeltek, amelynek alkoholtartalma hatszázalékos, vagyis megegyezik a hőn vágyott választókörzet számával, ráadásul utal a pártelnök tágabb szülőhelyére is. Brenner Koloman, az Országgyűlés frissen megválasztott jobbikos elnöke állítólag fennhangon fel is hívta a figyelmet erre az egybeesésre, ám a helyeslő kurjantások mellett olyan is akadt, akit a 6-os szám inkább a párt százalékban kifejezett támogatottságára emlékeztetett. Erre kicsit borúsabbá vált a hangulat, és Nunkovics Tibor honatya meg is feddte az illetőt, amiért ilyesmit ki mert egyáltalán mondani."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!