Reagálás az Állami Számvevőszék „plafonszaggató” közleményére

2020. szeptember 24. 21:28

Varga-Damm Andrea
MTI-OS
Polt Péter legutóbbi korrupcióellenes akciója az volt, amikor megállapította, hogy semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a magyar külügyminiszter egy milliárdos oligarcha luxusjachtján tölti a szabadidejét...

„A Fidesz bunkósbotjaként is emlegetett Állami Számvevőszék mindig képes megnevettetni a magyar társadalmat a valóságtól teljes mértékben elrugaszkodott közleményeivel. A tegnapi humorbombájuk így indul:

»Közös nyilatkozatban áll ki a korrupció elleni fellépés és a magyar jogállamiság mellett a Belügyminisztérium, az Állami Számvevőszék, a Kúria, a Legfőbb Ügyészség, az Országos Bírósági Hivatal, a Közbeszerzési Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal.«

A közös nyilatkozatukban pedig így szórakoztatják a nagyérdeműt:

»Kijelentjük, hogy Magyarországon a jogállami elvek a korrupció elleni küzdelemben is megfelelően érvényesülnek és az általunk vezetett szervezetek elkötelezettek a korrupció elleni együttműködésben.«

Polt Péter legfőbb ügyész legutóbbi »korrupcióellenes akciója« az volt, amikor megállapította, hogy semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a magyar külügyminiszter egy milliárdos oligarcha luxusjachtján tölti a szabadidejét...

Kérem a tisztelt Állami Számvevőszéket, hogy az alábbi módon szíveskedjenek közleményüket javítani:

»Közös nyilatkozatban áll ki a korrupció mellett és a magyar jogállamiság ellen a Belügyminisztérium, az Állami Számvevőszék, a Kúria, a Legfőbb Ügyészség, az Országos Bírósági Hivatal, a Közbeszerzési Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal.«”

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

..........ez se köll a kutyának se.....

,,A városok főtereinek letérkövezésekor hogy került pénz nyugatra?,,

Az uniós támogatásokból megvalósult térkövezések hányad részét teszik ki az uniós támogatásoknak?

Az uniós támogatásokból megvalósult beruházásoknak - figyelembe véve a saját erőt, hitelt - hányad részét teszi ki az import beszerzésből eredő gépek, berendezések, alapanyagok?

Szerinted az uniós forrásokból származó import beszerzések kinek a GDP-jét növelik?

Ne vihogj!
A kérdéseimre válaszolj, ha tudsz. Ha meg nem tudsz akkor hallgass.

Nem válaszoltad meg.
Megismétlem a kérdéseket

Az uniós támogatásokból megvalósult térkövezések hányad részét teszik ki az uniós támogatásoknak?

Az uniós támogatásokból megvalósult beruházásoknak - figyelembe véve a saját erőt, hitelt - hányad részét teszi ki az import beszerzésből eredő gépek, berendezések, alapanyagok?

Szerinted az uniós forrásokból származó import beszerzések kinek a GDP-jét növelik?

A ,, Kína profitál rajta és nem a nyugat.,, válaszodra a kérdésem:

A magyarországi importnak hányad részét tesz ki 2002-2020 között az osztrák, német, holland, angol, svéd, francia, spanyol, olasz, kínai import, amely az uniós beruházásokkal kapcsolatba hozható?
A linket is kérem, ahonnan az információd származik.

Hutti! Ha a butaság fájna, te kínodban ordítanál.

Nem tudsz válaszolni a kérdésekre, ezért blablaiságokat írsz és kérdésekkel próbálod elterelni a figyelmet a tudatlanságodról.

Ennek a válaszodnak is nulla az értéke.

A protekcionizmus, a hazai oligarchák létrehozása jelentős érdeksérelmeket okoz azoknak, akiket a szocik és a liberálisok annak idején eladták a hazai javakat, még úgy is, hogy garantálták a nyereséget. Ez megszűnt, de így kimondva nem lehet fellépni az érdekükben, ezért hangoztatják a lopást, a korrupciót, a jogállamot. Ami sok esetben egyáltalán nem érdekli őket, a pénz a lényeg.

Az EU a különféle lobbik miatt a legkorruptabb szervezet, 1999-ben még az Európai Bizottság is lemondásra kényszerült. Gondolom, mára már kiokosodtak. Az EU tesz a jogállamiságra is, simán átlépi a szerződéseket, ha az ellenünk folyó akciók úgy kívánják. A lopásról pedig a luxemburgi adóparadicsom jut eszembe, ahol szervezetten lopják el a más államokat illető adókat.

Válaszok:
Berecskereki | 2020. szeptember 25. 13:46

,,A lopásról pedig a luxemburgi adóparadicsom jut eszembe, ahol szervezetten lopják el a más államokat illető adókat.,,

Na ja!

Azt azonban tudnod kell, hogy van a liberális demokrata lopás ami nem lopás, csak lobbi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés