Szupergyors koronavírustesztet vizsgálnak Izraelben

2020. augusztus 14. 08:49

Egy teszt kevesebb mint negyed dollárba (70 forint) kerül.

2020. augusztus 14. 08:49

A koronavírus-fertőzöttséget kevesebb mint egy másodperc alatt kimutató nyálteszt klinikai vizsgálatát végzik Izrael legnagyobb egészségügyi központjában. A pácienseknek sós oldattal kell öblögetniük, majd beleköpniük egy fiolába. A mintát ezután egy apró eszközzel megvilágítják, és a reakció alapján meg lehet mondani, hogy a szervezetben jelen van-e a vírus vagy nem. A szakemberek szerint a gépi tanulás révén a fejlesztés idővel egyre pontosabb lesz. A vizsgálatot vezető Eli Schwartz, a Sheba Egyészségügyi Központ munkatársa szerint az új nyálteszt használata egyszerűbb, mint a PCR-teszté.

„Eddig nagyon ígéretesek eredményeket produkál ez az új módszer, amely jóval kényelmesebb és olcsóbb”, mint a többi – jegyezte meg a szakember.  Egy több száz páciens bevonásával végzett előzetes klinika vizsgálaton a mesterséges intelligencia alapú eszköz 95 százalékos sikerrátával mutatta ki a vírus jelenlétét a szervezetben.  A Tel-Aviv szomszédságában lévő központ az eszköz fejlesztőjével, a Newsight Imaging nevű izraeli céggel együttműködve készül piacra dobni a tesztet. A vállalat szerint a fejlesztés már hatósági jóváhagyásra vár. Egy teszt kevesebb mint negyed dollárba (70 forint) kerül, és várhatóan maga az eszköz sem lesz több 200 dollárnál.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. augusztus 14. 11:54
Unom az igéretes bejelentéseket mindenhonnan. Putin viszont már beoltatta gyerekeit az orosz csodaszerrel Saját magát nem. A gyerekek ugye pótolhatók, ö persze nem...
nick89
2020. augusztus 14. 09:20
Szupergyors közbeszerzést nemvizsgálnak Magyarországon.
amaurote
2020. augusztus 14. 08:57
durva dolgok lesznek még az AI-val...
cutcopy
2020. augusztus 14. 08:57
Még a fertőzés előtt kimutatja..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik