Punkokra és polgárokra is szüksége van a jobboldalnak

2020. augusztus 09. 16:18

Amit Navracsics Tibor mond, az tény. Használjuk a józan eszünket, mielőtt indulatból üvöltünk.

2020. augusztus 09. 16:18
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Telegram

„Ahogy a múltkor jeleztem, hogy sosem fogok beszállni az »ablonczyzásba«, ugyanúgy nem fogok »navracsicsozni«.

Amit ugyanis Navracsics Tibor mond, az tény. Használjuk a józan eszünket, mielőtt indulatból üvöltünk.

Én dolgoztam együtt Navracsics Tiborral évekig, és valóban mindig is ugyanazt vallotta, mint most. Mindig is »liberálisabb« volt, mindig a mérsékeltekhez tartozott. Hogy most nem ez a domináns hang, annak nyilvánvalóan rengeteg oka van, és ez most mellékes is. Navracsics Tibor egyáltalán nem változott, ugyanilyen habitusa volt mindig is. Számára a változás azért ennyire jelentős, mert nem volt résztvevője.

(És nyilvánvalóan én is sokat »tolódtam jobbra«: ha az ember bemegy a ringbe, elkezd vívni az arisztokratikus angolszász ökölvívás kifinomult szabályai alapján, majd az ellenfél folyamatosan üt öv alá, akkor az ember is másképp kezd el harcolni.)

Ettől még a néppárt attól néppárt, hogy sokféle hang megfér benne. A mérsékelt és a radikálisabb is. És ha van baja a jobboldali nyilvánosságnak, az éppen az, hogy olykor szeret minden hasonló kérdést vagy-vagyként kezelni.

Ha a jobboldali közösség meg akarja tartani a néppárti jellegét, helyet kell adnia a mérsékelteknek is - és, teszem hozzá, a »radikálisoknak« is. Nem csak a kifinomult polgáriaknak, hanem a punkoknak is.

És amíg van integratív erő (Doktor Orbán Viktor Miniszterelnök Úr), addig ezt meg is engedheti magának.

A fentiek függetlenek attól, hogy ÉN mérsékelt és liberális vagyok-e (nem), vagy sem. A közösség lényege az, hogy nem az ÉN a fontos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. augusztus 11. 06:41
Nekünk olyan emberekre van szükségünk, akik bemennek a ringbe..és nem kivülről nézik a meccset, mert akkor biztosan veszítünk. Érdemes megnézni, hogy mi lett az angolszász szabályokkal, az angolok már a ringben sincsenek, már a bíró is pakisztáni...
zsanett-kúnrum
2020. augusztus 10. 20:07
Ez annyira, de annyira libernyákolós
mucsay
2020. augusztus 10. 16:59
na ezért hulla libsi a cdu meg a néppárt meg a többi 'konzervatív' társaság. ez a klub tolja őket belülről a nemzetellenes oldal irányába minden egyes nap.
Palpatine
2020. augusztus 10. 14:38
Egyetlen egy terv létezik - egyetlen terv, amely irányítja az egész univerzumot - az én tervem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik