Rekordszámú fertőzöttet regisztráltak több japán prefektúrában

2020. augusztus 6. 17:52
A japán kormány áprilisban szólított fel a társas távolságtartásra és az üzletek bezárására, az intézkedéseket azonban fokozatosan visszavonták.

Rekordszámú fertőzöttet regisztráltak több japán prefektúrában az elmúlt 24 órában. Aicsi prefektúra kormányzója a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt regionális szükséghelyzetet hirdetett ki. Ohmura Hideaki kormányzó csütörtökön kérte az üzleteket, hogy zárjanak korán, és a lakosokat otthonmaradásra szólította fel.

Az intézkedések az augusztus 24-én kezdődő hagyományos Obon fesztivál idejére is vonatkoznak, amikor az iskolák és sok cég zárva tart. Aicsi tartományban található Nagoja, ahol a Toyota Motor Corp. autógyártó óriáscég központja van.
 A kormányzó megerősítette, hogy július közepe óta napi százzal nő az igazolt fertőzöttek száma. Oszaka kormányzóságból csütörtökön rekordszámú – 225 – új koronavírus-fertőzöttet jelentettek. Július 29-én 221 új fertőzöttet diagnosztizáltak Oszakában, így a számuk a prefektúrában mintegy 5000 lett. A tokiói önkormányzat csütörtökön 360 új fertőzöttről számolt be, az előző napi 263-mal szemben. A 14 milliós fővárosban szombaton rekord magas – 472 – volt az új betegek száma.

A japán kormány áprilisban szólított fel a társas távolságtartásra és az üzletek bezárására, az intézkedéseket azonban fokozatosan visszavonták. Japánban eddig közel 42 700 embert diagnosztizáltak a SARS-CoV-2 nevű vírussal, és mintegy ezren haltak bele a vírus okozta Covid-19-betegségbe. Abe Sindzó japán kormányfő csütörtökön ismételten hangsúlyozta, hogy a növekvő számú fertőzöttek ellenére egyelőre nem látja szükségét újabb szükséghelyzet kihirdetésének Japánban. A miniszterelnök ezt a súlyos esetek kis arányával és a jobban felszerelt kórházakkal indokolta.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés