Jövő héten tanácskozik a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetsége

2020. július 12. 9:07
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter februári beszédében foglalta össze a szervezet céljait, mely célok között szerepel az üldözött keresztények védelme is.

Jövő héten tanácskozik a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetsége, amelyhez Magyarország az elsők között csatlakozott – hangzott el az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Ujházi Lóránd, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tudományos főmunkatársa arról beszélt: Mike Pompeo amerikai külügyminiszter februári beszédében foglalta össze a szervezet céljait. Dominánsan az üldözött keresztények jelentek meg. Az is elhangzott, hogy a liberális világban komoly támadások érik a keresztény értékeket.

A szakértő szólt arról is, az NKE hadtudományi karán azzal is foglalkoznak, hogy milyenek a vallási közösségek politikai, biztonsági körülményei. Továbbá az egyetem az idén negyedik alkalommal publikálja az üldözött keresztények helyzetét bemutató Budapest-jelentését. Ebben többek között bemutatják azokat az országokat, ahol a legtöbb atrocitás érte a keresztényeket.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés