Rasszista provokáció

2020. június 2. 10:08
Országos Roma Önkormányzat
MTI OS
A jövőben minden törvényes eszközzel élni fogunk az ellenünk irányuló szélsőséges megnyilvánulások visszaszorítása érdekében.

„Az Országos Roma Önkormányzat megrendülten értesült arról, hogy a Mi Hazánk Mozgalom a rendőrségi tiltás ellenére megtartotta, megtarthatta a nyíltan cigányellenes rendezvényét az Önkormányzat székházától ötven méterre. A Budapesti Rendőrfőkapitányság 2020. május 27-én 18.14 perckor kiadott közleményében az Országos Roma Önkormányzat épülete elé meghirdetett gyűlést a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó gyűlésnek minősítette és felhívta a figyelmet a veszélyhelyzetben érvényes tiltásokra. A közlemény ellenére, bár a helyszínen jelen voltak, nem intézkedtek a rendezvény feloszlatásáról.

A hazai cigányság tekintetében komoly veszélyt hordoz magában az, hogy különböző szélsőséges nézeteket valló társadalmi csoportok, futballhuligánok egy rendezvény keretében nyíltan cigányellenes kijelentéseket tehetnek. Álláspontunk szerint a rendezvény lebonyolítása, így különösen az ott elhangzott beszédek, azoknak tartalma, a résztvevők megjelenése, a rendezvényen viselt öltözékek önmagukban és összességében is alkalmasak voltak a külső szemlélőben félelemkeltésre, riadalom okozására. Az Országos Roma Önkormányzat azonnali választ vár a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól, hogy a korábbi tiltás ellenére miért nem oszlatta fel a rendezvényt. Kérjük és követeljük a felelősök megnevezését.

Az Országos Roma Önkormányzat a tegnap történt eseményekkel összefüggésben megteszi a szükséges jogi lépéseket, és büntetőjogi feljelentést helyez kilátásba a rendezvény szervezői ellen. Nem tűrhetjük tovább, hogy különböző szélsőséges politikai haszonlesők állandó céltáblája legyen a hazai cigányság, nem tűrhetjük tovább, hogy akár csak verbális támadás is érje a magyarországi cigányságot. A jövőben minden törvényes eszközzel élni fogunk az ellenünk irányuló szélsőséges megnyilvánulások visszaszorítása érdekében. Az Országos Roma Önkormányzat 2020. június elején összehívja a nemrég létrehozott Koordinációs munkacsoportját, melyre várja minden közreműködni kívánó civil szervezetet. Az Országos Roma Önkormányzat arra kéri a Magyarországon élő magyar állampolgárságú roma honfitársait, hogy nyugodjanak meg, és ne üljenek fel semmiféle rasszista provokációnak.”

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tűrhetjük tovább, hogy különböző szélsőséges politikai haszonlesők állandó céltáblája legyen a hazai cigányság...

Mint Karácsony, Gyurcsány, meg úgy általában az egész "európai demokrata" oldal, beleértve a most a koordinációs csoportba hívott "civileket" is?

És nekünk meddig kell tűrni, hogy egy olyan megemlékezés miatt rasszistázzák és nácizzák le a résztvevőket, ahol egyetlen pofon el nem csattant? Eközben a 444 kommentelői elájulnak a gyönyörtől, amiért Amerikában a feketék "jogos felháborodásukban" rongálnak, rabolnak, gyújtogatnak.

Jó látni, hogy az ORÖ is képes az őszinte szembenézésre a cigányság problémáival.
Ja nem.

Semeddig. Nem értek vele egyet. De ne hidd, hogy fekete vagy cigány körökben nem találsz ugyanilyen "megemlékezőt" a fehérekről, a gádzsókról. Mindenhol vannak szélsőségesek.

Ma egy faszi betelefonált a Keljfeljancsiba, hogy tüntetést szervez Toroczkai háza elé. Kérdezte tőle Fiala, hogy a lakása elé és hol van a lakása. A'szonta a faszi, hogy valahol Magyarországon.
Erre Fiala azt javasolta neki, hogy majd akkor hívja, ha már előbbre jutott a szervezéssel. :D

Rasszistázni mindenhol lehet. Az "európai demokratáknak" nagy gyakorlatuk is van benne. Karácsonyozni azért kezdtem el, mert ő az egyike azoknak, akik szélsőséges politikai haszonlesőként felhasználják a cigányságot. Az egész nácizása erről szól. A 444 meg úgy keveredett ide, hogy önfeledten ünnepli az amerikai rendbontásokat, eszébe sem jut a fehérek elleni rasszizmusként értékelni azokat. Szerintük megannyi fekete Robin Hood küzd a gonosz fehér elnyomás ellen, amit persze csak Trump és szavazói testesítenek meg, hisz a demokraták per definitionem jóemberek.

Megkérdezném, hogy az ORÖ miért nem ment el mondjuk Gyöngyöspatára és miért nem magyarázta el a cigányoknak, hogy a gyerek az iskolában ne verekedjen, ne terrorizálja a tanulókat és a tanárokat, ha a tanár megfenyíti a gyereket, akkor annak oka van, ha a gyerek nagy mennyiségű hiányzást gyűjt össze, akkor az a szülők felelőssége és akár kiskorú veszélyeztetése is lehet.

Amíg pusztán jogokkal tömik a cigányok fejét, kötelességeikről pedig említést sem tesznek, ne csodálkozzanak a kialakult ellenszenven. El kéne gondolkodni az ORÖ ilyen irányú felelősségén is.

Mindenféle vadhajtás lényege, hogy vadhajtás. Marginális radikalizmus. Nem tudok többet tenni, mint elítélni és elhatárolódni tőle. Ettől még a Karácsonyról, a 444-ről és a "demokratákról" írt véleményemet tartom. Te sem ezzel vitatkozol, hanem általad idecitált radikálisokra alapozva akarod negligálni őket.

Az is lemaradt, hogy a csendes emlékezőket nácizza a ballib.

A rasszista provokáció az, amikor cigányok próbálnak meglopni. Nem egyszer.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés