És akkor Merkel megint megmenti a világot Orbántól

2020. május 27. 8:03
Újabb menekültválságos dokudrámával jelentkezett a német közmédia. A kétórás filmben minden úgy van, ahogy várnánk: Horst Seehofer idióta, a román színész alakította Orbán Viktor gonosz, Angela Merkel éleslátásához pedig nem férhet kétség.

Tavaly szeptemberben írtunk a ZDF német közszolgálati televízió Die Stunden der Entscheidung: Angela Merkel und die Flüchtlinge című dokudrámájáról, amivel a tévécsatorna gyakorlatilag eldurrantotta a startpisztolyt a 2015-ös menekültválság utáni mítoszteremtés versenyén. Az egyoldalú, leegyszerűsítő, sőt meglehetősen bugyuta filmben még olyan, a menekültválság során nagyon fontos szerepet betöltő politikusok sem jelentek meg, mint például Horst Seehofer, vagy, horribile dictu, Orbán Viktor. 

Nos, úgy alakult, hogy a másik német köztévé,

az ARD sem akart lemaradni a ködösítésben,

ezért ők is elkészítették a maguk menekültválságos filmjét, ami a Die Getriebenen (Az űzöttek) címet viseli. A film július közepéig nézhető meg az ARD Mediathekben, de a film elérhető a YouTube-on is: itt beágyazva rögtön megtekinthetik.

A Die Getriebenen írói nem aprózták el a dolgot: 118 perces filmet készítettek Robin Alexander weltes újságíró azonos című könyvéből. A Die Getriebenen bizonyos tekintetben sikerültebb, mint a ZDF-es film: Imogen Kogge abszolút hitelesen alakítja a kancellárt – akiről természetesen csak úgy süt a határozottság az egész történet során –, de a világ is kinyílik, számos olyan kulcsfigura jelenik meg a vásznon, akiknek nyomuk sem volt a Die Stunden der Entscheidungban.

Hogy ezeket az alakokat hogyan sikerült megformálni, az már egy másik kérdés. Így lett Horst Seehofer akkori CSU-vezér tévével ordibáló, bolond vénember, az egykor nagy névnek számító SPD-s Sigmar Gabriel körmönfont összeesküvő,

Orbán Viktor pedig a sötétben bujkáló-fenekedő főgonosz,

– igaz, az őt alakító román színész, Radu Bânzaru nem tudta túl meggyőzően lemásolni a magyar miniszterelnök manírjait, beszédstílusát. Persze, a Die Getriebenen nem valami Batman-film, amiben fontos szerepe lenne az antihős hitelességének. 

Orbán Viktor és Lázár János (Fotó: ARD)

 

Nagy meglepetésekre egyébként nem kell számítania a nézőnek: ahogy az várható, a menekültek beengedését ellenzők vagy egyszerű huhogókként, könnyen leszerelhető fajankókként vagy rosszindulatú összeesküvőkként köszönnek vissza a vászonról.

Angela Merkel határozottsága ellenben többé-kevésbé megingathatatlan,

a kritikus hangokat – legyen az Seehofer vagy éppen a kancellár házastársa – a Bundesmutti többnyire egy-egy jól irányzott hisztivel vagy kioktatással hallgattatja el. A mindig higgadt és visszafogott Angela Merkel egészen új arca ez. 

Az ARD filmjéből szinte teljesen hiányzik a Die Stunden der Entscheidungra oly’ jellemző ömlengés az erkölcsökről és az emberiességről, sőt, az első néhány, Brüsszelben játszódó jelenetet leszámítva még az európázás is elmarad. A cukiskodás kedvelői viszont nem fognak csalódni: természetesen ebből a dokudrámából sem hiányozhatnak a Merkelt királynőként lerajzoló menekült kisgyerekek, de jutottak a filmbe jelenetek a Földközi-tengerről és a magyar-szerb határról is, és persze a Keleti előtti horror sem maradhat ki.

Ahogy a ZDF filmje, ez is csak a menekültek müncheni megérkezéséig követi az eseményeket, tehát az

nem derül ki, hogy milyen sikerrel zajlott a befogadottak beilleszkedése a többségi társadalomba. 

Merkel királynő német zászlóval (ARD)

 

A Die Geflüchteten összességében tisztes iparosmunka: Angela Merkel éleslátása egy tizedmásodpercre sem kérdőjeleződik meg a kétórás játékidő alatt; a politikai ellenfelek mind gonoszak, agresszívak vagy legalábbis idióták; a menekültekkel pedig az égvilágon semmi probléma nincs, legfeljebb csak annyi, hogy kicsit többen jöttek, mint amire eredetileg számítottak. Az Üzenet tehát pontosan az, ami menekültügyben a német közmédiától elvárható.

Nincs tehát új a nap alatt: az ARD is megcselekedte, amit mítoszteremtés terén megkövetelt a haza .

A Die Getriebenen július közepéig látható az ARD Mediathekben.

Összesen 297 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem nekünk is meg kell csinálni a saját filmünket.

@Pesti Kornél
Alább egy esettanulmánynak is beillő párbeszéd a NER-lovag és a keményendolgozókisember között. Az egyre idegesebben és primítívebben válaszoló fideszbirka a végén feladta az egyenlőtlen küzdelmet.
Jó szórakozást minden olvasónak!

nick89 2020. május 26. 15:16
1
@Pesti Kornél
@Pesti Kornél
@Pesti Kornél
@Pesti Kornél
"@nick89
Rossz válasz. Te szoktál itt személyeskedni."

Nem. Soha nem személyeskedtem.
Persze, ha tudsz, akkor mutass egyet, te bátor NER-lovag!
Mocskolódni, rágalmazni, hazudni, lopni, csalni, lölőzni, questorozni csak az ingyenélő apparátcsikok (ld. még: NER) szoktak.

@nick89
Nem szoktam lóval sakkozni.

Látod,látod!
Ilyen bátrak vagytok ti mind.
Szóval tudnál-e egyetlen példát mondani, amikor személyeskedtem?
Vagy képes vagy-e bocsánatot kérni, amiért lebuktál?

@nick89
Makacs vagy , de oké , szólok a következőnél. Addig légy jó kisfiú és egyél sokat.

Bátor és vicces fiú vagy Kornél, mint az ÁVÓ-sok meg a NER-esek.
De nem erről volt szó, hanem valami konkrétumról, amit megmutatsz.
Vagy kérj bocsánatot, ha hazudtál.
Na, most már érted?

@nick89
Azt mondtam a KÖVETKEZŐNÉL. Tehát vagy grafomán vagy . vagy ratyi . Mindkettőt rúhellem.Ne légy türelmetlen:

Te Kornél!
A múlt idő keveredik nálad a jövő idővel, mint a közpénz a magánvagyonnal.
Háj'sze aszontad állító módban, hogy szoktam volt személyeskedni, nem pedig azt, hogy MAJD EGYSZER KÉSŐBB fogok személyeskedni.
Ügyeskedsz, variálod a butaságaidat, mint Vida Ildikó az amerikai vízumkérelmét.
Legyél bátor, ha már belevágtál!
Mutass 1-et, ne bujkálj, mint azok a sötétbenbujkálós reszketősök.
Hajrá, hajrá, hajrá!

@nick89
Na ide figyelj fasszopó kisköcsög. Már az első hozzászólásom egy szar személyeskedésre ment. Egyébként nem fogom az egész napomat végigvitatkozni egy hülye tudatlan borjúval.Majd sírd el a gondodat anyádnak ha megjön a rodázásból. Fletónak meg szopd rojtosra a faszát puszta szeretetből. x

Jobbak a magyar színészek:-))) Mi meg tudjuk oldani magyarokkal is:-)))

Ilyent könnyű mondani. De mi jönne helyette?

megjegyzések
Igen, me5 napja volt Ez egy náci propagandafilm, amelynek célja Merkel megtisztítása történelmi bűnétől, amelyet ő okozott az őslakos, fehér, keresztény, munkavállalók és adófizetők számára. Szégyen ARD-nak !!! Goebbels büszke lenne rád! Sajnos a német lakosság annyira agymosott lett, hogy az elképzeléseken túllép. Tehát ezeket a hazugságokat kenyéren fogják enni A Sharia törvény telepítéséig.
Yes it was me
Yes it was me5 napja
This is a nazi propaganda movie, meant to wash Merkel from her historical sin, she caused to the native, white, Christian, working, and taxpaying population.
Shame on ARD!!! Goebbels would be proud of you!
Unfortunately, german population become so brainwashed, that it is beyond any imagination. So they will eat these lies on bread. Until Sharia law will be installed.

H.M4 napja Agymosás. Válasz 32
Devecsei András4 napja (szerkesztve)Merkel tehát A CDU árulója. Büszke vagyok a demokratikus Magyarországra ???????? Angela Eurábia. Stop Soros. Nyugat-Európában Merkel azt akarja, hogy a polgárháború iszlám Krisztus között legyen


MAGYAR
Taylor Szabó Attila 4 napja Angéla diktátor lett, aki elrendelte, hogy a nemzeti televízió készítsen egy filmet róla, hogy megpróbálja tisztása mosni...

Talán ott, ahol elhazudják az igazságot, a valóságot. Vagyis Németországban, ill. annak kormányközeli sajtójában. Nem is mernének mást írni, annyira nagy ott a "demokrácia".

2010 óta erről álmodoztok, ez most sincs megtiltva. Szegénykém, ennyi remény nektek is jár.

A DK médiafelelőse igazán újíthatna már a színtelen, ötlettelen szótáratokon, persze a hetven és nyolcvan közötti elvtársaktól nehéz szellemi innovációt elvárni. Az itt kommentelők többsége, miként magam is, már egyáltalán nem olvassa el azt, amit a kottából felolvastok, ránézek a névre, s megyek tovább.

Nincs köztetek egy felkészült, a tényekhez ragaszkodó, azokból kiinduló, kulturált vitapartner. Persze nem az itt kommentelőknek kell egymást meggyőzniük, a harc a valós közösségi terekben, személyes érintkezésekben fog eldőlni, remélhetőleg a normalitás, a nemzeti értékrend, az építkezés - és nem az általatok képviselt rombolás - elsőbbsége jegyében dolgozó mai kormány javára.

Unalmas a demagógiátok, a hatosztályos szókincsetek, érvrendszeretek, a gyűlölködésetek, a primitív irigységetek, az önálló gondolkodásra való képtelenségetek, a Titeket orrotoknál vezető balliberális elit szolgai kiszolgálása. Rátok illik igazán Kertész megállapítása.


Szerintem Merkelt Caucescu szintre hozzák.

38 upvote 139 downvote a youtubeon. Már a németek is hánynak a seggnyaló német Lügenpressetől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés