Csendes tenger nem nevel jó tengerészt

2020. április 17. 9:29
Horváth József
Magyar Nemzet
Csak a jól kormányzott, stabil állam, a szuverén gazdaságpolitika garantálhatja a gyors talpra állást.

„Azt már látjuk, hogy csak gazdaságilag erős ország képes a saját erejéből finanszírozni a válságot. Ma nem kell az IMF-hez, a Világbankhoz rohanni kölcsönért. A keleti nyitás politikáját lehetett kritizálni, sőt gúnyolni, de ennek az eredményeként jutunk ma a védekezéshez szükséges eszközökhöz Kínából, Törökországból. Az elmúlt tíz év során az állam megerősítésére tett lépések eredményeként strukturálisan és anyagi-technikai bázisát tekintve is rendelkezésre állnak a védekezéshez szükséges kapacitások és kapcsolatok. Sőt már képesek vagyunk a határon túli magyarok, valamint több balkáni ország megsegítésére is. Ennek politikai, gazdasági hozadéka a következő években válik majd láthatóvá.

Nem véletlen, hogy az unió liberális élcsapata és a magyar ellenzék folyamatos támadás alatt tartja a kormányt, és kiemelt célpontként kezelik a magyar miniszterelnököt. Mert túl éles a kontraszt a nyugati válságkezelés hibáival szemben. Másrészt már most igyekeznek a járvány utáni korszakra készülve gyengíteni, lejáratni Orbán Viktort. De a magyar választók döntő többsége felsorakozott mögé. Bíznak abban, hogy ezt a válságot is sikeresen fogjuk átvészelni az irányítása alatt. Ahogy újjáépültek a tiszai árvíz sújtotta falvak, a vörösiszappal elöntött települések, ahogy sikerült megvédeni Budapestet az évszázad árvizétől, úgy sikerülhet a járvány megfékezése és a gazdasági élet újraindítása is.

Előbb-utóbb ez a krízis is el fog múlni. Akkor pedig majd értékelni kell, hogy ki mit tett, mivel járult hozzá a baj elhárításához. A magyar állam képességeit tovább kell majd erősíteni, mert ez a járvány arra is ráerősített, hogy a piac önmagától nem old meg semmit. Csak a jól kormányzott, stabil állam, a szuverén gazdaságpolitika garantálhatja a gyors talpra állást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne legyen senkinek kétsége, hogy az ellenzék mindent meg fog kísérelni, hogy a gazdaság beindulását akadályozza, a kormányt lejárassa.
Már többször kinyilvánították, hogy a járvány felhasználása alkalmas a kormány buktatáshoz.

És komolyan végiggondolt, 100%-ban HOZZÁÉRTŐ SAJTÓ, MÉDIA!
"galancza 2020. április 16. 18:11 11
...nemzeti sajtó-ügyileg, ...Nagyon jó hogy megcsináltátok a Médiavorkszot csak az a k.rva nagy baj hogy már csak a fix fideszes szavazók olvassák,mert annyira unalmas minden ilyen sajtótermék.Én tudom hogy az igazságot írjátok,de sajnos nagyon sok az eltúlzott öndícséret. Sajnos a nemzeti sajtó munkatársainak a nagyrészét a nagyképűség, gőg, arrogancia jellemzi.Ezért nem jelenhetnek meg a balos politikusok,újságírók, álértelmiségiek "gondolatAi". Ami nem is lenne baj ,mert aberráltan hazudnak,rágalmaznak,baromságokat böfögnek,csak sajnos a nem fix fideszes szavazók azt úgy értékelik hogy a Fidesz nem mer vitatkozni,tehát igazak a balos hazugságok.Bér mennxire is fáj és nehéz de be kéne engedni a balos aberráltakat a nemzeti médiába és ott a nézők,hallgatók, olvasók előtt szembesíteni őket a tényekkel és h.lyét csinálni belőlük.Az ilyen műsorokat az ingadozó, félrevezethető szavazók közül is sokan megnéznék.Tudom hogy a balos aberrált közéleti lényeket nem lehet meggyőzni, tudom hogy csak hörögni ,hazudni tudnak,de pont ezt kellene a fideszes politikusoknak,újságaroknak bebizonyítania.Tudom hogy nem lehet minden ingadozó szavazót meggyőzni(a fix balos és ballokos szavazókkal semmit se lehet kezdeni) meggyőzni de azt igen is ki merem jelenteni hogy sokan közülük meggyőzhetők lennének ha a fideszes politikusok újságírók a tények alapján közérthetően egyszerű mondatokkal, nem gőgös,lenéző hangnemben mondanák el a Fidesz nagyon sok jó intézkedését,de a negatívumokkal is őszintén szembenéznének.A fideszes szavazók ... gondolkozzanak el Fábry Sándor,Balogh Zoltán,Lázár János pár hónappal ezelőtti nagyon kritikus szavain amivel a Fideszt illették, és egyértelműen kimondták hogy sajnos a Fideszben nagyon is jelen van a gőg és az arrogancia. Remélem az engem mocskoló fix fideszes szavazók Fábryt, Baloghot, Lázárt nem tartják kocsog, liberálbolsi trollnak.A kritikákon nem megsértődni kell,hanem elgondolkodni őszintén és jóirányba változtatni.Mert csak így nyerheti meg a 2022-es választásokat a Fidesz."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés