Cseh Katalin: Kedves EPP, kérem zárják ki Orbán Viktort!

2020. február 29. 19:00
A pénzeteket már ellopta, ha nem figyeltek oda, ellopja a lelketeket is! – figyelmezteti az Európai Néppártot a Momentum politikusa.

Orbán Viktor kizárását kéri az Európai Néppárttól Cseh Katalin az EurObserveren megjelent véleménycikkében. A Momentum EP-képviselője illedelmes bemutatkozása után elmondja, mennyire tetszik neki, az Európai Parlamentben tapasztalt tiszteletteljes, konszenzuskereső centrista politikai kultúra – különösen, mert Magyarországon ilyet nem tapasztalt.

Úgy érzi, a magyar miniszterelnök a néppárthoz intézett memorandumával az Európa-párti politikai közepet támadta meg, hiszen ez felhívás a néppárt felé, hogy égessék fel a hidakat a liberális és baloldali szövetségeseik felé. A momentumos politikus szerint ezek a hidak pedig már omladoznak, mivel az Európai Néppárt (EPP) szélsőjobboldaliaknak ad otthont és emlékezteti „kedves mérsékelt, konzervatív barátait”, hogy a cselekvés hiánya is egy választás.

Úgy véli, az EPP helye az Európa-párti középen és nem Orbán és a „szélsőjobboldali” pártok táborában van. „A legutóbbi EP-választás óta ez a politikai közép talán fragmentáltabb – bár a »színesebb« kifejezést jobban kedvelem – de összetartó” – írja. Szerinte az általa említett „európai közép” tagjai az ideológiai különbségek ellenére mind elkötelezettek az Európa projekt mellett és hisznek a demokráciában és a jogállamiságban. Azonban az EPP folyamatos tétlensége a Fidesszel szemben, az újabb és újabb kritikák, majd a cselekvés pillanatában való meghátrálás veszélyezteti ezt a közös alapot. 

Kiemeli, hogy a Fidesz, amely egy évtizede dominál a magyar politikában, autoriter, elnyomó környezetet alakított ki, és ha ma Magyarországon valaki kiáll azért, amiben hisz, zaklatással és vak gyűlölettel találkozik. „Az államilag finanszírozott propagandát nemcsak az ellenzéki politikusok, hanem újságírók és akadémikusok zaklatására használják” – fogalmaz a momentumos, aki szerint a maga a miniszterelnök serkenti a gyűlöletbeszédet és az erőszakot. Példaként említi, hogy egy budapesti fórumukon egy palackot dobtak feléjük az egyik erkélyről.

Cseh Katalin szerint nincs szükség tovább sorolni, mivel sértette meg a Fidesz európai értékeket, mert erről a három néppárti „bölcs” jelentésében is olvashatnak. A biztonság kedvéért azért még leírja, ogy tanúi lehettek a független igazságszolgáltatási rendszer elleni támadásoknak és a CEU kényszerű távozásának. Az EPP időhúzása a Fidesz folyamatosan meghosszabbított felfüggesztésével enyhén szólva is csalódást keltő, már elvesztettem a hitem, hogy ez valaha is véget ér – jegyezte meg. Cseh szerint Orbán Viktor türelmes és az idő az ő oldalán áll.

Végül ismét figyelmezteti „kedves jobbközép kollégáit és barátait”, hogy ne várják meg, amíg a politikai családjukat egyszer csak egy ágyban találják a szélsőjobbal. Amennyiben elképzeléseik nem egyeznek Orbán Viktor víziójával, talán érdemes lenne megfontolniuk, hogy új politikai otthont keressenek maguknak – teszi hozzá.

„Orbán nem nagy európai, hanem a legkisebb, és nem államférfi, hanem egy csaló. A csalókkal pedig az a helyzet, hogy megpróbálják elnyerni a bizalmadat, hogy aztán kiraboljanak. A pénzeteket már ellopta, ha nem figyeltek oda, ellopja a lelketeket is!” – fogalmaz zárásként. 

(Mandiner)
 

Összesen 418 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem csodálkozom Cs.K.-on. Csak azokon fogok csodálkozni, akik legközelebb is rá szavaznak.

"újságírók és akadémikusok zaklatására használják"
Erre milyen tény a bizonyíték.
Ha valaki zaklatott, akkor ez a Katka.

Válaszok:
hátakkor | 2020. március 1. 10:10

Gyuri bá mást nem üzent?

Miért érzi úgy, hogy egy másik pártcsaládnak tanácsot adhat? Hogy lehet ennyire nagyképű és a hazugságait meg nem is "meltattam".
Felháborító ez a botmixer!

Rohadék hazaáruló féreg.

A Botmixer szerint Orbán tagja az EPP-nek? Milyen alapon?

Ezt a nőt a magyar demokratikus szavazók többsége cáfolja, márpedig demokráciában ez az egyetlen mérce. Cseh Katalin magánvéleménye egyébként csúsztatások sokaságán alapul, könnyedén leleplezhető mint belpolitikai pártérdeke kivetülése. Ez a nő durván elfogult, az elvárható tisztességes-méltányos megközelítés teljességgel hiányzik belőle.

Katika!

Nem ciki Soros szócsöveként naponta megszólalni? Élvezi, ha ennyire nevetségessé teszi magát? A hazai zsidóság többségi normális része számárára is vállalhatatlan az, amit csinál. Ön csak magyarul beszél.......

Kedves üzletfelek, ne rendeljenek többet SEMMIT Csehék sikernyomdjából.

Deal, Katka?

Nem olyan fontos az az EPP, hogy ez hazaárulás legyen. Hazaellenesség bőven.

CseKának a saját pártcsaládjában van egy szavazata.

Soros és Macaroni párti. Gyuri bá szeretne egy jó nagy Euro kötvénykibocsátást.

""újságírók és akadémikusok zaklatására használják"
Erre milyen tény a bizonyíték."

FeGyőr hatolt be magánszerkesztőségbe újságírót vegzálni, mit nem írhat. Vitt kameramant, felvetette, az a bizonyíték. Akadémikust még nem látott. Nem tudja mi az. A napelem atomerőmű.

ezeket Dobrevék simán megeszik.

CseKa családi cégén folyt át a Momentán állami támogatása.

kinyalják azok egymásét helyetted is. Progresszív lánynak nem kell faszi.

Nem tehet róla, hogy ilyen áldott jó szíve van. :))

Nem értem, ilyen nyilvánvaló rágalmazásért, miért nem lehet egy jó kis pert a nyakába tenni? Bár....jön a független magyar bíróság, és elmondja: egy közszereplőnek el kell viselni. Azért mindennek van határa!

De ez az ejtőernyős nő, hogy cseppent a magyar politikai életbe? A nemzetbiztonság őrei, meg a titkosszolgálatok pedig, éppen szunyókálnak?

Valahogy így lehet. :(

Ezért kérdezem, hogy a nemzetbiztonság illetékesei ilyenkor mit csinálnak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés