Az EU nyugati országait bírálja egy román EP-képviselő

2020. február 14. 9:02
Clotilde Armand francia nemzetiségű, de román színekben politizál.

„Kelet-Európa többet ad a nyugatnak, mint amennyit visszakap”– ezzel a címmel írt véleménycikket a Financial Timesba Clotilde Armand, számol be róla a Romania Insider. A román EP-képviselő szerint, bár a költségvetési tárgyalások azt a képet festik, hogy a kelet-európaiak több pénzért folyamodnak, a kép ennél összetettebb. 

„A vagyon nagy része a szegényebb országoktól a gazdagabbakhoz áramlik, kezdve az »agyelszívással«. Európa perifériája hiányban szenved fiatal, képzett munkavállalóktól, akiknek tanulmányait anyaországuk adófizetői állták”. Konkrét példát is hoz saját hazájából, amely 2009 és 2015 között orvosainak felét vesztette el. Románia 100 000 eurót költ átlagosan egy orvos kiképzésére, amelyet szintén figyelembe kéne venni a költségvetési tárgyalásokkor.

Az a profit, amelyet a nyugati cégek termelnek Kelet-Európában, messze felülmúlja azt a támogatási összeget, amelyet a keletiek kapnak. Bukarestben francia tulajdonú boltban vásárolok, a telefonszolgáltatóm és a vízszolgáltatóm is francia. Gázszámlámat is egy francia multinak fizetem, természetesen francia bankon keresztül” – írja Armand, aki maga is francia, a Dacian Ciolos vezette Renew Europe frakcióban politizál, emellett a költségvetési bizottság tagja.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Újragyarmatosítás kísérletének tárgya Kelet Közép Európa. Ebben talán egyetérthet Orban és Orbán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés