Karácsony: A kormány álszent módon állt Gothár zaklatási ügyéhez

2019. december 6. 9:39
A főpolgármester szerint ez az egész ügy „a színházi autonómiafelszámolás-tövekvésnek valami fajta politikai megágyazása lehetett”.

Karácsony Gergely a többi között arról beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy nem azért rúgta ki az FKF vezérigazgatóját, mert szerződést kötött egy Mészároshoz köthető céggel, hanem azért mert nem szólt erről. A főpolgármester azt mondta: „ha bármilyen szerződést kötött volna bármilyen másik céggel, akkor is ez lett volna a vége”.

Karácsony kifejtette: „nem szeretne nyilatkozátháborúba bocsájtkozni valakivel, aki a főváros munkavállalója” – hozzátéve, hogy őt megválasztották a választópolgárok, az FKF vezérét pedig a politika nevezte ki. 

A fővárosi Katona József Színházban történtekkel kapcsolatban a főpolgármester úgy vélekedett, hogy a kormánypárt és a kormánypárti sajtó álszent módon állt Gothár Péter zaklatási ügyéhez. Szerinte „ha ehhez hasonló ügyek voltak, akkor soha nem a színház vitte azt a nyilvánosság elé, a Fidesz pedig szerinte soha nem reagált így”. Karácsony szerint ez az egész ügy „a színházi autonómiafelszámolás-tövekvésnek valami fajta politikai megágyazása lehetett”.

A főpolgármester szerint a színházi élet színességét csorbítja ha az állam kiveszi a önkormányzatok kezéből a színházigazgatók kinevezésének jogát. Ezzel kapcsolatban azt mondta: „azt várjuk el a művészektől, hogy tegyék patikamérlegre, hogy melyik poén fér bele és melyik nem”?

 

 

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez vagy olyan buta mint egy kockacukor, vagy hülyének néz minket.

Nekem meg mindig az a benyomásom róla, hogy sürgősen fel kellene keresnie a mellékhelyiséget.

Karácsony spekulál, sejtéseket emleget, holott egy dolga lenne: Gothárt valóban ki kell rúgni, mert olyat tett, ami tűrhetetlen.

Ó, te hóhányó! Ki volt az, aki az első intézkedéséi közt Dörner György leváltását ígérte az Újszínház éléről!?

„a színházi autonómiafelszámolás-tövekvésnek valami fajta politikai megágyazása lehetett”.

"őt megválasztották a választópolgárok, az FKF vezérét pedig a politika nevezte ki. "
Őt a politika helyezte abba a helyzetbe, hogy egyáltalán szavazhassanak rá a választópolgárok.
Ha a politika hiteltelenít, ő hiteltelenebb.

Nem is veszi ki a jogot. Egyetértést szeretne elérni a kormány, ami nem csoda, hiszen a színházak több állami támogatást kapnak, mint önkormányzatit.
Gergőke megint csúsztat és mellébeszél.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés