Büszke szlovákként is lehetünk felvidéki magyarok?

2019. november 8. 20:13

Száraz Dénes
Ma7.sk
Donáth Anna a nagy előd, Gyurcsány nyomdokaiban járva.

„A PS-Spolu programbemutatóján megjelent Donáth Anna is, a magyarországi Momentum párt alelnöke. A Progresszív Szlovákia és a Momentum között ugyanis érvényes megállapodás van az együttműködésről, ezért nem véletlen a magyarországi politikus megjelenése a rendezvényen. Kifejezendő ezzel, hogy pártja kivel rokonszenvezik, kit kíván támogatni a szlovákiai parlamenti választásokon. A Momentum »történelmi felelősségéről« beszélt, a magyarországi olimpiai rendezés meghiúsításában is ezzel érvelt a párt pár éve, amikor színre lépett a politikában.

Kihangsúlyozta, hogy a magyar-szlovák kapcsolatok jövője olyan pártokon fog múlni, mint a PS, a Spolu és a Momentum. Ezzel előrevetítette azt az utópisztikus jövőképét, hogy ne adj, Isten valamikor Magyarországon a Momentum, Szlovákiában pedig a Progresszív Szlovákia fog kormányozni. Nem véletlen a Momentum és a DK magyarországi összefogása, hiszen Donáth Anna a nagy előd, Gyurcsány nyomdokaiban járva azt is kijelentette, hogy a felvidéki magyarok akár büszke szlovákok is lehetnek a Momentum sajátos elképzelései alapján. Emlékezzünk csak vissza, miként tette a magyarországi exkormányfő a nemzetárulás szégyen-napjává 2004. december 5-ét.

Donáth Anna a Felvidéken, főnöke, Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a román USR-PLUS pártszövetség kolozsvári kampányrendezvényén járt hasonlóan »nemzeti« céllal. Ő Erdélyben biztosította támogatásáról az USR-PLUS államelnökjelöltjét, a román nemzetiségű Dan Barnát, a magyar jelölttel, Kelemen Hunorral szemben. A román jelöltet ráadásul  korrupcióval, közel 6 millió eurónyi uniós forrás »eltüntetésével« gyanúsítanak.

Azt szokták mondani ilyen esetben, hogy mindig megtalálja a zsák a foltját, megtalálta a Momentum is liberális testvérpártját Erdélyben és a Felvidéken is! Ugyanúgy, ahogy a Progresszív Szlovákia a saját »magyarjait«, akiknek a most-hidas vegyesmentalitás talán már túl magyarkodónak is bizonyul. Beleszlovákosítottak tehát rendesen!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés