Eldőlt

2019. szeptember 19. 14:34

Laura Codruța Kövesi lesz az Európai Ügyészség vezetője!

2019. szeptember 19. 14:34
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A Tanácsban tartott mai értekezleten elsöprő többséggel támogatták az EU-hoz delegált nagykövetek a korábbi román korrupcióellenes hivatal főügyészét, így kinevezése elől gyakorlatilag az utolsó akadály is elhárult. A centrista Renew Europe frakcióval a kezdetektől fogva Kövesi legnagyobb támogatójaként léptünk fel, aki így könnyedén nyerte el korábban az Európai Parlament szimpátiáját is.

Övé lesz az Európai Unió egyik legfontosabb pozíciója, hiszen ő őrködhet majd az uniós források elköltésének tisztasága és átláthatósága fölött. Beismerő vallomás a magyar kormány részéről, hogy nem hajlandóak csatlakozni egy olyan intézményhez, amely az EU-s támogatásokat érintő korrupció elleni küzdelem jegyében jött létre.

A költségvetést ellenőrző Európai Parlamenti bizottság tagjaként szorosan együttműködünk majd az Európai Ügyészséggel, és a Fidesz ellenkezésének dacára is folyamatosan beszámolunk majd a magyar kormány gyanús üzelmeiről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2019. szeptember 20. 18:52
Katyusa, nyugaton nemsokára a saria tör uralomra. A libsi nácik meg az szalafista nácik fognak törvénykezni. Jobb, ha ebből a buliból kimaradunk...
zolka50.50
2019. szeptember 20. 11:53
És Kövesi korrupciós ügyeivel mi lesz, libsi?
kisuff
2019. szeptember 20. 11:29
Minek örülsz te szerencsétlen ázalag? Inkább botmixereznéd magad a libsi nirvánába!
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 20. 10:40
"Eldőlt - Laura Codruța Kövesi lesz az Európai Ügyészség vezetője!" Tehát nem semleges, hanem magyargyűlölő. Már a látszatra sem ügyelnek. Egy okkal több, hogy ne lépjünk be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik