Eldőlt

2019. szeptember 19. 14:34

Cseh Katalin
Facebook
Laura Codruța Kövesi lesz az Európai Ügyészség vezetője!

„A Tanácsban tartott mai értekezleten elsöprő többséggel támogatták az EU-hoz delegált nagykövetek a korábbi román korrupcióellenes hivatal főügyészét, így kinevezése elől gyakorlatilag az utolsó akadály is elhárult. A centrista Renew Europe frakcióval a kezdetektől fogva Kövesi legnagyobb támogatójaként léptünk fel, aki így könnyedén nyerte el korábban az Európai Parlament szimpátiáját is.

Övé lesz az Európai Unió egyik legfontosabb pozíciója, hiszen ő őrködhet majd az uniós források elköltésének tisztasága és átláthatósága fölött. Beismerő vallomás a magyar kormány részéről, hogy nem hajlandóak csatlakozni egy olyan intézményhez, amely az EU-s támogatásokat érintő korrupció elleni küzdelem jegyében jött létre.

A költségvetést ellenőrző Európai Parlamenti bizottság tagjaként szorosan együttműködünk majd az Európai Ügyészséggel, és a Fidesz ellenkezésének dacára is folyamatosan beszámolunk majd a magyar kormány gyanús üzelmeiről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kezdetben még a románok sem támogatták korrupciós ügyek miatt. Mások talán úgy érezhették, hogy így jobban kézben tartható, és a románok elhallgattak.

Kezdetben még a románok sem támogatták korrupciós ügyek miatt. Mások talán úgy érezhették, hogy így jobban kézben tartható, és a románok elhallgattak.

"A centrista Renew Europe..."

:)

Ez a momentumos nő beszél korrupció-ellenességről, amikor a pártja a létező számviteli törvények be nem tartása ellenére az ÁSZ-ra mutogat? Az EU állapotára az utal, hogy ez a megválasztott nő ellen otthon korrupciós ügyben nyomozás folyik. DE Cseh Katalin ujjong a megválasztásán. Különben, nem az EU, és nem a Momentum fogja megmondani, hogy a kormány korrupt-e, hanem a választók.

Van erről valami lista, hogy kik azok, akik nem csatlakoznak az EU-s ügyészséghez?

Egy gyöngyszem, a cia-Codruta hőstetteiből:
1. --- "A cél az volt, hogy meghurcoljanak
Interjú Mezei János erdélyi magyar politikussal
Hajdú Sándor 2018. 07.13. (XXII/28)
Bő három éve a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a sajtó nyilvánossága mellett saját otthonában verte bilincsbe Gyergyószentmiklós volt polgármesterét, Mezei Jánost. Összesen 21 éves börtönbüntetés lebegett a feje felett, ám a megyei bíróság első fokon minden vádpontban felmentette."

Mindez konkrétan ön ellen irányult vagy egy közéleti hisztériának volt a része? Hiszen nem ön volt az egyetlen magyar polgármester, akit hoztak-vittek a DNA emberei…
– Egy közösség elleni támadás indult el: azokat a személyeket vették elő, akik eredményeket értek el és egyre ismertebbek lettek, úgy politikai körökben mint a közösségi életben. Megpróbálták ellehetetleníteni, befeketíteni őket.
– Több mint 50 tárgyalásom volt, több mint 20 személyt hallgattak ki, folyamatosan jelen kellett lennem. Azt láttam, hogy egyre kilátástalanabb ez a helyzet a vádlók részéről.
Romániában a DNA szürreális világot hozott létre, a korrupcióellenes harcot felhasználták a politikai ellenfelek eltávolítására. Ráadásul ebben nem Románia diktál, hanem külső erők.
A saját ügyemen keresztül azt láttam, hogy ad hoc dossziékat fabrikálva bármit megtehetnek, és bármilyen eszközt felhasználhatnak azért, hogy valakit eltávolítsanak a politikai vagy akár a gazdasági porondról. Az összes nagyobb magyar céget súlyos büntetésekkel sújtották, több millió eurós összegben, amivel részben tönkretették őket, részben a termelési tevékenységüket, a versenyképességüket visszafogták. Körbe lehet nézni Gyergyószentmiklós környékén is, hogy ez úgy politikai, úgy gazdasági szinten érzékelhető ma is.
2. --- "Mégis korrupt? Nem térhet vissza a gyergyói polgármester
A marosvásárhelyi táblabíróság érvénytelenítette a Hargita megyei törvényszék múlt heti döntését, így mégsem térhet vissza hivatalába Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere"
Ez csak egy eset a sok közül, aki levezényelte, a rongy Codruta, akinek van pofája Kövesi nevet használni.
Még ebben is aljas, a nevében.
Ő lesz, a Soros-EU igazságbajnoka.
Ez váltja ki Csehkatka élvezetét, ami az ő szocializációját tekintve, nem meglepő.

Válaszok:
Megtalálta | 2019. szeptember 19. 15:13

Hihetetlen, hogy ez a Momentum is milyen gyorsan, gyakorlatilag 2,5 év leforgása alatt elment a tisztakezű középutas szerepből a "mindegy ki, csak ártson a Fidesznek" DK szintű patkányüzemmódba. Ennek a korrupt román gecinek is a meleg fosig benyalnak, csak az a lényeg, hogy nekünk árthassanak.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. szeptember 19. 15:17

Én úgy emlékszem, már az olimpia elleni uszításukkal Magyarország ellen dolgoztak.

A Momentum hazaárulással lépett be a politikába, ehhez képest egy magyarfaló román kinevezésének támogatása már csak hazaárulgatás. Azok után, amit az erdélyi magyarokkal művelt az a bestia, tisztességes magyar emberben fel nem merülhetne, hogy támogassa. Az kellene még csak, hogy a magyar állam egy ilyen kötélbe beletegye a nyakát!

Sajnos,a magyar és az aljasság - egy bizonyos szegmensben - rokonok.
Ami a szomorú, hogy erre az egyszerű tényre, az igát húzó, valódi magyarok nem figyelnek és ezért faragtak-faragnak rá a történelem folyamán és csak fizetik, fizetik a spekulánsokat.
Nem is csak momentumnyi időkig...

Az Európai ügyészséghez rajtunk kívül többen nem csatlakoztak. Egyszerűen azért, mert a hazai igazság szolgáltatás szuverenitás kérdése, ebbe ne szóljanak bele külföldről. Beleszólás a belügyekbe, az országot ne külföldről irányítsák.

Nem véletlen, hogy nem lehet senkit kötelezni az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra. Országokon belüli gazdasági ellentéteket lehetne kívülre vinni és politikai síkra terelni. Ezt szeretné a gazdasági hatalomból kikerült hazai ellenzék elérni. Mert ez az ügyészség politikai irányítású lesz, a korrupt EU politikai bunkóbotja. Mert az EU-ban folyó lobbi tevékenységek, az EU gazdasági természetű döntései a 20 ezer fős bürokrácia korrupcióin alapul. Itt ott kilátszik valami ebből.

Azért a tényekhez az is hozzá tartozik, hogy a romániai korrupcióellenes struktúrák mögött külső hatalmi érdekekről is szólt a fáma. Románia nem egy szuverén ország.

Nem jól tudod, de ez már legyen a te dolgod. Az EU támogatásokat az OLAF vizsgálja, az ügyészség egy vele párhuzamos szervezet lenne, ami előbb utóbb más területekre is kiterjedő politikai megrendeléseket teljesítene az egyesült Európa ellenzőinek megrendszabályozására, az ürügyet pedig mindig meg lehet teremteni. Kézi vezérléssel, amit az ellenzék annyira szeret hangoztatni. Azt már tapasztaltuk, hogy az EU ha kell, saját szabályait is felrúgja, és lopakodva, önkényesen terjeszti ki a hatáskörét olyan dolgokra, ami nincs benne a csatlakozási szerződésekben. Olyan nincs, hogy egy ország, tartozzon akár milyen szövetséghez, bármilyen kérdésben kiadja a kezéből a saját belső ügyeit tárgyaló igazságszolgáltatást.

Ha pedig a mostani meghallgatásra gondolsz, oda szakpolitikus kellett. Nem véletlen, hogy csak az lehetett nyilvános, amikor az EP-ben másfél órát kitevő, hülyébbnél hülyébb hozzászólások után, Cohn Bendit, vagy Verhofstadt röhejes hisztériázása után Orbán csak csak pár percet kapott a válaszra. Most, volt idő kifejteni a vádaskodásra az ellenérveket, de érdekes módon hiába kérte a kormány, hogy ez is legyen nyilvános. Sargentini műve nyilvános volt, a kormány hasonló terjedelmű válasza már nem. A vádaskodás lehet nyilvános, az ellenérvek kifejtése nem lehet az. A vitapártiak most nem követelték, hogy a kormány és az EU vitája a nyilvánosságot kapjon. Miért félnek az EU-ban a kormány érveinek nyilvánosságától?

Veled már tudomásul vetették, elégedj meg ezzel. Az más kérdés, milyen marhaságokat vettél tudomásul.

Sorosék vagy zsarolható profi bűnözőket, vagy zöldfülű naivakat, vagy semmirekellő, tehetségtelen egoistákat pénzelnek, válogatnak, majd eladják őket EB-elnökként, civilként, ahogy a spekuláns érdek kívánja.
Ősi sémi trükk mai keretek közé helyezve.

Te lennél az a bizonyos "normális ember"?
WC-s néni is csak kendőt kötve, felügyelet mellett lehetsz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés