Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz Tóth Csaba

2019. augusztus 16. 13:37
„Ha az embert érdekli a politika, és nem a Fidesz oldalán van, akkor a politikát alakítani ma bizonyos szempontból hasznosabb és könnyebb is Brüsszelben.”

Otthagyja a Republikon Intézetet és az Eötvös Loránd Tudományegyetemet is Tóth Csaba. Brüsszelbe költözik, és Cseh Katalin kabinetfőnökeként tevékenykedik majd tovább. Elmondása szerint, ha az embert érdekli a politika, és nem a Fidesz oldalán van, akkor a politikát alakítani ma bizonyos szempontból hasznosabb és könnyebb is Brüsszelben.

Ez szakmailag nagyon komoly kihívás. A magyar politikai elemzés – már csak azért is, mert a politikai helyzet olyan, amilyen – izgalmas dolog, de megvannak a korlátai. Ehhez képest az Európai Parlamentben sokkal nagyobb és izgalmasabb a tér.” – meséli a 24.hu-nak adott interjújában.

Cseh Katalinnal régi ismerősök, így szívesen vállalta a felkérést, amikor a Momentum megkereste őt. Tóth Csaba szerint a magyar és az európai politika is olyan, hogy a politikust teljesen leterhelik a különböző feladatok és megkeresések, a kabinetfőnök feladata éppen ezek rendszerezése. Bár szerinte ezt inkább nevezhetnénk klasszikus politikai tanácsadásnak.

Arra, hogy tart-e attól, hogy Cseh Katalin egy kezdő képviselő, és esetleg mindent neki kell majd megmutatnia, ismertetnie vele, ezt válaszolta:

Nem hiszek abban a politikai tanácsadói hozzáállásban, hogy a tanácsadók mondják meg, mit csináljon egy politikus. Minden politikus valamiért van ott, ahol. Cseh Katalin pedig nemcsak egy kezdő képviselő, de a Renew Europe alelnöke is, és ezt nem azért érte el, mert jó tanácsadói voltak, hanem azért, mert ő, illetve a pártja tud valamit. Nyilván hasznos lesz az a politikai tapasztalat, amit én viszek, de a politikusok határozzák meg a politikai célokat.”

A leendő kabinetfőnök azt is elmondta, hogy elégedett Cseh Katalin és a Momentum eddigi munkájával, valamint hogy szerinte nem volt hazaárulás leszavazni a fideszes képviselőket az EP-bizottságok alelnöki posztjáról. Egyetért azokkal az európai hangokkal, miszerint fel kell lépni Orbán ellen, ám szerinte ennek nem a támogatások megvonása a legjobb módja. Jó példaként hozta fel a  Momentumnak azt a felvetését, hogy a fejlesztési pénzeket a kormány megkerülésével, közvetlenül a felhasználóknak utalják, így elkerülhető, hogy a miniszterelnök környezete gazdagodjon az uniós adófizetők pénzén.

Végül, mikor a magyarellenes megnyilvánulásairól híres Ciolosról kérdezték, így nyilatkozott:

Érdemes időt adni Ciolosnak is, hogy kiderüljön, hogyan fog viselkedni.

 

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kabinetfőnök annak az ostoba nőnek? Ilyen fontos embernek képzeli magát?

Nehogy egy botmixer áldozatául essél!

Hivjuk inkabb Maria Terezianak ezt a Chegekatat, ha mar kabinetfonoke is van nekije!
Penzeli-e meg a Monsanto az Alde-t?

Oda került, ahová való.
Majd rájön ő is egy idő múlva.

"Otthagyja a Republikon Intézetet és az Eötvös Loránd Tudományegyetemet is Tóth Csaba" a diákok örömére.

Ah, ezek a drága "független" megmondóemberek...

:))))

Honnan?

Pl. a 444-ről, ahol rutinszerű fordulat a lámpavasazás, sortüzezés, akasztgatózás, és mindezek cifrázatai? (Természetesen kizárólag Orbán Viktor vagy a Fidesz kapcsán!)

Ne mondjunk Tóth Csabára ilyeneket.
Láthatóan élettapasztalata: nulla.
Mint a legtöbb ballibes észkombájnnak.
A most elhunyt Heller is, ha eltöltött volna legalább pár évet VALÓDI MUNKÁT VÉGZŐ HELYEN, helyeken, ő is akár 180 fokban látta volna másként a világot.
Ez a Csaba is rátér majd a helyes útra.
60 éves korban, késő lesz, mert előbb nem néz ki belőle.
Főleg a Cseh Katalin nevű borzadály, moral insanity mellett nem.

Szerintem is, bár az én fejemben kabinetfőnöke a kormányfőnek van. De nem értek a témához, csak kicsit furcsa, hogy egy EP képviselőnek kabinetfőnöke van.

Van valami sajnos abban, amit írsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés