Origo: Lopott videóval kampányolhat Kálmán Olga

2019. június 23. 10:55

Németh S. Szilárd, a tévécsatorna vezetője az ügyről író portálnak azt mondta, a DK által támogatott jelölt nem kért engedélyt, hogy a Tarlóssal készült Egyenes Beszéd-epizódot felhasználja.

Az Origo vette észre, hogy Kálmán Olga szombaton egy olyan felvételt tett közzé Facebook-oldalán, amely még az ATV-s műsorvezetői időszakában, az általa vezetett Egyenes Beszéd egyik adása során készült. Kálmán Olga a műsor idején még újságíró volt, és műsorvezetőként Tarlós Istvánnal próbált pimaszkodni a portál szerint.

Mint a cikkből kiderül, Kálmán Olga úgy manipuláltatta az egyébként az ATV tulajdonában lévő felvételt, hogy az kizárólag azokat a másodperceket mutatja, amikor a nézőnek úgy tűnhet – az Origo megfogalmazása szerint – „a riporternő a főpolgármester fölé kerekedne”.

Az Origo szerint azonban Kálmán Olga engedély és felhatalmazás nélkül használta az ATV tulajdonában lévő felvételt, ez pedig törvénysértő. A portál arról is ír: a DK által támogatott jelölt videóján úgy próbálják leplezni a lopást, hogy a felvételen kitakarták az ATV és az Egyenes Beszéd logóját.

A jogtalan felhasználás tényét megerősített az ATV vezérigazgatója is, az Origo kérdésére elmondta Németh S. Szilárd elmondta, hogy Kálmán Olga nem kért és nem is kapott engedélyt az ATV-től arra, hogy felhasználja a televízió felvételét.

A vezérigazgató általánosságban azt is kijelentette, hogy az ATV képernyőjén megjelenő felvételek a csatorna és nem magánszemélyek tulajdonát képezik, és mindenkitől azt szeretnénk kérni, hogy ezt tartsa tiszteletben.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150500

Ajánljuk még a témában