Origo: Lopott videóval kampányolhat Kálmán Olga

2019. június 23. 10:55
Németh S. Szilárd, a tévécsatorna vezetője az ügyről író portálnak azt mondta, a DK által támogatott jelölt nem kért engedélyt, hogy a Tarlóssal készült Egyenes Beszéd-epizódot felhasználja.

Az Origo vette észre, hogy Kálmán Olga szombaton egy olyan felvételt tett közzé Facebook-oldalán, amely még az ATV-s műsorvezetői időszakában, az általa vezetett Egyenes Beszéd egyik adása során készült. Kálmán Olga a műsor idején még újságíró volt, és műsorvezetőként Tarlós Istvánnal próbált pimaszkodni a portál szerint.

Mint a cikkből kiderül, Kálmán Olga úgy manipuláltatta az egyébként az ATV tulajdonában lévő felvételt, hogy az kizárólag azokat a másodperceket mutatja, amikor a nézőnek úgy tűnhet – az Origo megfogalmazása szerint – „a riporternő a főpolgármester fölé kerekedne”.

Az Origo szerint azonban Kálmán Olga engedély és felhatalmazás nélkül használta az ATV tulajdonában lévő felvételt, ez pedig törvénysértő. A portál arról is ír: a DK által támogatott jelölt videóján úgy próbálják leplezni a lopást, hogy a felvételen kitakarták az ATV és az Egyenes Beszéd logóját.

A jogtalan felhasználás tényét megerősített az ATV vezérigazgatója is, az Origo kérdésére elmondta Németh S. Szilárd elmondta, hogy Kálmán Olga nem kért és nem is kapott engedélyt az ATV-től arra, hogy felhasználja a televízió felvételét.

A vezérigazgató általánosságban azt is kijelentette, hogy az ATV képernyőjén megjelenő felvételek a csatorna és nem magánszemélyek tulajdonát képezik, és mindenkitől azt szeretnénk kérni, hogy ezt tartsa tiszteletben.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

B+ büfészaki!

Az, hogy "Lopott videóval kampányolhat Kálmán Olga" azt jelenti,
hogy K.O.-nak meg van engedve a kérdéses videó használata.
Vagyis lopta ugyan, de megengedték neki a használatot.

Pedig, mint kiderül nem így van. A cím helyesen:
K.O. valószínűleg lopta azt a videót, amivel kampányol.

Pont erre gondoltam. Gyurcsányné és Sargentini együtt kampányoltak KO- nak, a kör bezárult.

Mint a ballib média....
Megnéztem négy nagyobb oldalt, azokon nem hír.
A tájékoztatás érdekében az a technológia júl, hogy a számukra kellemetlen híreket eltitkolják, nem hozzák olvasóik tudomására.

Mi ebben a lejárató? Kálmán Olga valamiféle Tarlóssal szembeni fölényt próbál felmutatni, mivel egykori kötözködésére Tarlós azt válaszolta, hogy 90-es IQ felett már megértik a válaszát, egyébként pedig gyermeteg kérdésekre milyen választ lehet adni?

Kálmán Olga a szakmáján kívül semmihez nem értő báb, akit rögtön egy magas polcra akarnak ültetni. Nyilván nem azért, hogy ott önálló legyen, ez józan ész alapján helyből kizárható. Bármikor fel lehetne tenni neki tíz olyan önkormányzattal kapcsolatos kérdést, amelyekből egyet sem tudna megválaszolni. Nagyon érdekes a szakmaiságot oly szeretettel hangoztató balliberálisok részéről, hogy most a szakmaiság nem számít, elég ha valaki kellően arrogáns tud lenni.

Nagy a baj náluk, ha már idáig egyszerűsödött számukra a választás.

Minden alkalommal tartson hosszas előadást? De olvasd el, amit a Magyar Hírlapnak mondott:

– Azért érdemes arra is pár szót szentelni, amit eddig sikerült elérni. Például az Alstom- és egyéb metrószerződések módosítását, amivel sok milliárd forintot szereztünk vissza a városnak. Felújítottuk az egészen képtelen állapotban ránk hagyott 3-as metrószerelvényeket is, és immár a második szakaszában jár a pályafelújítás. Meghosszabbítottuk és felújítottuk az 1-es és a 3-as villamost, Budapestet csaknem száz százalékban csatornáztuk. Megjegyzem, 2002 és 2010 között egy méter csatornát nem épített a főváros. Megcsináltuk a budai fonódót, minden gáncsoskodás, vádaskodás és hátráltatás ellenére a Római-parton épül a pünkösdfürdői magasítás, illetve az Aranyhegyi-árok több mint két kilométer hosszú védműve. A BKV járműállományának nagy részét, több mint ezer buszt lecseréltünk. Visszaszereztük a vízműveket, rendbe tettük a Széll Kálmán teret, épül az állatkert, a Pannon Park, a Biodóm. Felújítottuk a Margitszigetet, nemzetközi szintű fürdőrekonstrukciók valósultak meg. Új szmogrendeletet is alkottunk, befejezés előtt áll a tízezer fa ültetését célzó program – épp Zuglóban a helyi önkormányzatnál is többet ültettünk. Jelentős kerékpáros-fejlesztések történtek az érintettek elismerésével, elfogadtuk az új, hosszú távú mobilitási tervet, és a napokban adjuk át a III. kerületben a Holdudvart, a XXII. kerületben pedig a Duna-parti sétányt. Visszaszereztük, sőt növeltük a kulturális taopénzeket, mi is osztjuk el a forrást a színházak között. A rakpartok tervezése folyik, koncepció készült a barnaövezetek újrahasznosítására. És hiába próbálják meg kicsinyíteni, az említett, a Podmaniczky-féle közmunkák tanácsa mintájára létrejött közfejlesztési tanács megalakítása is nagyon komoly vívmány.

– Az ellenzék szerint annyi történt, hogy a kormány vette át a teljes irányítást.

– Ez nem igaz. Ugyanolyan szavazatom van, mint a miniszterelnöknek, a távlati fejlesztések tekintetében pedig vétójogom. A testület által eddig elfogadott terveket ráadásul a kormány kivétel nélkül jóváhagyta. Annyira „tettük tönkre” a várost, hogy idén tavasszal félmillió szavazat alapján Brüsszelből olyan elismerés érkezett, amely szerint Euró­pa legjobb úti célja Budapest. Nem a Lendvay utcából vagy Óbudáról jött a dicséret, ami egyébként teljesen nevetségessé teszi a Karácsony szájából két nappal korábban érkezett „tréfát” a főváros állítólagos tönkretételéről. A belga fővárosban aligha elfogultak Magyarország iránt. Miért is kellene lecserélni akkor ezt a városvezetést? Ami a jövőt illeti: hamarosan indul a Lánchíd és környezete felújítása, folytatódnak a járműcserék, Aquincumnál híd épül, lesz új reptéri út. Heteken belül kezdődik a Blaha Lujza és a Széna tér felújítása, új hajléktalanügyi koncepciónk van, folytatódnak a kerékpáros-fejlesztések. Ahogy természetesen a parkolási rendszer egységesítéséért is folytatódik a küzdelem. Az előválasztás pedig nem az én mérkőzésem, annak ellenére sem, hogy velem többet foglalkoznak, mint egymással.

Budapesti vagyok, van összehasonlítási alapom. És ha már ide raktam a saját felsorolását, írd le, mit rombolt le, ami jó volt Demszky alatt.

A hajléktalanoknak vannak jogaik, ahogyan a városlakóknak is vannak. Az összepiszkított, bűzös aluljárók valóban jók lennének negatív reklámnak, hogy egy klasszikust idézzek, kurva erős képeket lehetne készíteni. Ezeket aztán lehetne úgy használni, hogy lám, mekkora a nyomor! De lehetne úgy is, hogy lám mennyire nem törődnek a városképpel, nem helyezik el a hajléktalanokat. Télen boldogan lehetne húzni a strigulákat, hogy élve jogaikkal, hányan fagytak meg - ja, a szöveg nem ez lenne, hanem az, hogy nincs hova menniük. Na, most ez a sámli ki lett húzva alólatok, lehet más után nézni.

2010-ben rengeteg volt a hiányosság, és semmi támpont nincs arra nézve, hogy az ellenzék ebből mennyit hozott volna rendbe. Erre kell gondolni, amikor a megoldatlan problémákat sorolod. Ez a legkönnyebb, meg a minden felelősség nélküli ígérgetés, hiszen beszélni lehet, a kampány mindent kibír.

Kálmán, ha újságíró lenne tudná, hogy mi a szellemi termék eltulajdonítása.

Válaszok:
hátakkor | 2019. június 23. 21:55

"Lopott videóval kampányolhat Kálmán Olga"
A helyzet rosszabb. Politikai alapon megint adót vetnének rá házainkra, lakásainkra. A nyeglébbek inkább elvennék - maguknak. A pápai proli idióta böszme is így lakik Kleinéknél. Okosba' persze Fittelina a tulaj, a csillár ÁFA-ja is visszaugrik.

A lopàs a lényegük. Elvenni a màsét. Maguknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés