Rendhagyó magyarórát mindenkinek!

2018. szeptember 22. 09:45
ELTE Finnugor Tanszék
Közlemény

Útjaink során végignéztünk mari állatáldozatot, halásztunk a hantikkal, sütöttünk rénhúst nyílt tűzön, vezettünk műsort az udmurt tévében. Sok mesélnivalónk van, mely során nemcsak a nyelvrokon népek életébe adunk betekintést, hanem Oroszország kevéssé ismert mindennapjaiba is.

„Kedves Magyartanárok!

Az ELTE Finnugor Tanszékének fiatal oktatói és doktoranduszai szívesen tartanak rendhagyó magyarórát általános- és középiskolákban.

Milyenek a tundrai hétköznapok? Hogyan éljünk túl egy udmurt faluban? Miért kell hűtőmágnes a nyelvészeti terepmunkához?

Gyakran járunk nyelvrokon népek közt Oroszországban, és a Magyarországra érkező nyelvrokonok többsége is megfordul nálunk.
Szívügyünk, hogy a »komi«, »hanti« vagy »udmurt« ne csak egy szó legyen a tankönyvben.

Szívesen osztjuk meg tapasztalatainkat erről a különleges világról.

Útjaink során végignéztünk mari állatáldozatot, halásztunk a hantikkal, sütöttünk rénhúst nyílt tűzön, vezettünk műsort az udmurt tévében.
Sok mesélnivalónk van, mely során nemcsak a nyelvrokon népek életébe adunk betekintést, hanem Oroszország kevéssé ismert mindennapjaiba is.

Természetesen a nyelvrokonság ismertetését is szívesen vállaljuk.

Többször tartottunk előadásokat és interaktív foglalkozásokat az elmúlt években különböző iskolák, civil és egyházi szervezetek meghívására. Ez a lehetőség bárki előtt nyitva áll! Fotókból, történetekből és lelkesedésből nálunk nincs hiány, így a tanév során szívesen ellátogatunk az ország bármely iskolájába.

Ha szeretnék, hogy Önöknél is tartsunk egy rendhagyó magyarórát, írjanak nekünk! További információ a honlapon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136004