Az EU-nak évente egymillió menekültet kellene befogadnia (2015)

2017. július 22. 22:36

Soros György
MarketWatch
Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgyszintén előállt egy hat pontos tervvel a válság kezelésére. De az ő terve alárendeli a menekültek és bevándorlók jogait a határok biztonságának, és azzal fenyeget, hogy megosztja és lerombolja az EU-t.

„Először is az EU-nak be kell fogadnia legalább egymillió menedékkérőt évente az előre látható jövőben. És ennek költségeit tisztességesen el kell osztania – ezt az alapelvet már elfogadták minősített többséggel a szeptember 23-i találkozón. 

A megfelelő finanszírozás alapvető fontosságú. Az EU-nak 15 ezer eurót (16800 dollár) kell költenie menekültenként az első két évben, ezzel segítve a lakáshoz jutásukat, az egészségügyi ellátásukat és az oktatásukat – és a tagállamok számára vonzóbbá téve a menekültek befogadását. A pénzt előteremtheti úgy is, hogy hosszú távú kötvényeket bocsát ki, kihasználva ezzel nagyrészt kihasználatlan, AAA-minősítésű kölcsönképességét, aminek az is az eredménye lenne, hogy az európai gazdaságot is segítené.

Ugyanolyan fontos, hogy mind a tagállamok, mind a menedékkérők kifejezhessék preferenciáikat, a legkisebb kényszerítés nélkül. Ha oda helyezik a menekülteket, ahová menni akarnak – és ahová menni akartak – az a siker sine qua non-ja. (...)

Harmadrészt az EU-nak azonnal neki kell állnia felállítani egy EU-s Menekültügyi és Bevándorlási Ügynökséget és egy egységes EU Határvédelmet. A 28 különféle menekültügyi rendszer nem működik: drága, nem hatékony és teljesen inkonzisztens azügyben, hogy ki számít menekültnek. Az új ügynökségnek létre kell hoznia eljárásokat; és közös szabályokat kell alkotnia a munkáltatás és vállalkozás területén, valamint konzisztens támogatási rendszert kell kidolgoznia; és ki kell fejlesztenie egy hatásos, emberi jogokat tiszteletben tartó visszafordítási rendszert azok számára, akik nem jogosultak a menekültstátuszra.

Negyedszer: biztonságos útvonalakat kell létesíteni a menekültek számára, azzal kezdve, hogy Olaszországból és Görögországból a célországaikba szállítjuk őket. Ez sürgető, ha a pánikot csökkenteni akarjuk. A következő, logikailag következő lépés az, ha a biztonságos útvonalakat kiterjesztik a frontrégióban, így csökkentve azok számát, akik a veszélyes mediterrán útvonalat választják. Ha a menekülőknek belátható esélye van arra, hogy elérjék Európát, akkor sokkal inkább hajlandóak ott maradni, ahol vannak. Ehhez arra lesz szükség, hogy a határállamokkal tárgyaljanak, közösen az ENSZ Menekültügyi Ügynökségével, hogy befogadóállomásokat hozzanak létre ott – az elsődleges prioritás Törökország.

Az EU által kifejlesztett végrehajtási és finanszírozási standardokat arra kell használni, hogy globális standardokat hozzanak létre a menekültek ás migránsok kezelésére. Ez az átfogó tervem ötödik pontja.

Végül, hogy több mint egymillió menekültet és bevándorlót be tudjon fogadni évente, az EU-nak mobilizálnia kell a magánszférát – az NGO-kat, egyházi csoportokat és az üzleti világot –, hogy szponzorként lépjen fel. Ez nem csak a megfelelő támogatást igényli, hanem emberi és IT-kapacitára is szükség lesz, hogy egymásra találjanak a migránsok és a támogatók.

A háború-sújtotta Szíriából érkező exodusnak sosem szabadott volna válsággá fejlődnie. Ez sokáig tartott, könnyen előre lehetett volna jelezni és kezelni Európa és a nemzetközi közösség által. Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgyszintén előállt egy hat pontos tervvel a válság kezelésére. De az ő terve alárendeli a menekültek és bevándorlók jogait a határok biztonságának, és azzal fenyeget, hogy megosztja és lerombolja az EU-t azáltal, hogy megtagadja az értékeket, amelyekre az épült és megsérti a törvényeket, amelyeknek az EU-t vezérelni kellene.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

FŐLEG arról beszél.
Szinte csak orosz és ukrán emberekről beszélünk, meg néhány kínairól. Elenyésző az arabok száma. De Tunyát nem érdeklik a tények.

1. Az ördög mindig angyalt mímel...
2.A vén spekuláns eleve fogadatlan prókátor : senki sem kérte fel , válaszotta meg , hogy itt diktáljon . Vagy Junckerék mégis ?...De milyen alapon ?
3. Ahogy Soros ridegen sakkozgat a mi rovásunkra a mi pénzünkkel , hogy a saját pénzét növelje , hátborzongató . Ennyire hülyének néz mindenkit ?
4.A halottas ruhádon nem lesz zseb , vén Álarcos Rabló ...

Szemmel láthatóan Juncker ezt a tervet valósítja meg.

Igen, ez a baj veletek, tagadjátok a valóságot!

Fideszbirkáztok, pedig ti vagytok a birkák, mert egyszerűen, ilyen -olyan indokkal, legfőképpen azzal, hogy az érv felhozója rasszista és antiszemita, nem létezőnek tekintitek a felhozott érvet!

Ne hagyd, hogy a valóság megzavarjon!

Orbán fóbiás idióta!

filantróp? Ez azt jelenti, hogy vén szarzsák, miután kifosztja az emberek millióit, utána nagy sajtónyilvánosság mellett elmorzsol két könnycseppet és dob néhány fillért a koldusoknak?

A CEU fenntartását is úgy képzelte, hogy majd a magyar kormány odaadja neki az OTP részvényeit cserébe, csak Antall József nem volt ekkora marha.

De szerencsére a te elvbarátaid kisegítették őt, hogy megérje neki filantrópkodni! Idióta!

Kedves Pintér68!

Legalább ne tennéd ablakba a végtelen tájékozatlanságodat, butaságodat, a nemzetközi folyamatok megértésének ennyire alacsony szintjét, demagógiádat. Ja, és az ország, benne milliók, magyarok, zsidók, szerbek, horvátok, ruszinok, németek, cigányok, stb. sorsa iránti érdektelenségedet.

Vagy fizetnek ezért, vagy tényleg ennyire nem tudod felfogni a körülötted zajló történéseket. Az előbbire gyanakszom.

Többféle megközelítés látható.

Van aki Soros fizetett zsoldosaként lelkesen üdvözli az Európa halálát jelentő tervet.

Van aki a mérhetetlen Orbán fóbiától vezérelve, hátrébb sorolva a nemzeti érdekeket, bármit támogat, Sorost is, aki Orbán ellen rántott kardot. Azt már meg sem érti, hogy itt egész Európa jövője a tét.

Van akinek nincs családja, gyermeke, unokája, akit ezért nem érint meg Európa, az ország sorsa.

Van aki már a bőröndjén ül - is itt nem a többségében patrióta zsidóságra gondolok, hanem azokra, akik nem kötődnek a hazához, csak a magasabb fizetés motiválja őket, s ezért mindegy számukra hol élnek - , így számára közömbös, hogy mit hagy maga után, el fog-e pusztulni Magyarország, vagy egész Európa.

Van aki a ballib pártok iránti vak hűség okán, az önálló gondolkodás legalacsonyabb szintjét sem igényelve, Orbán neve hallatán testét a géppuska csövére tapasztó harcosként mindent támogat, ami nem Orbántól ered.

Van aki zsidóként, nem becsülve meg azt a biztonságot, jólétet, kulturális virágzást, amit a mai Magyarország biztosít, örökös lázadóként rohan Soros karjai közé, s kész feláldozni saját testvéreit is. Azokat, akik itthon érzik magukat, hazájuknak tekintik Magyarországot, kipában is szeretnének nyilvános helyen is megfordulni, akik nem kívánnak a zsidóság ellenségeivel egy országban élni.

Van aki csak egyszerűen tudatlan, az RTL, az ATV, a Hír TV, a Lánchíd Rádió primitív agymosásának áldozata.

Van aki baloldaliként érzi, tudja, elismeri a ballib hibáit, bűneit, alkalmatlanságát a kormányzásra, de mégis azt hajtogatja, hogy ha Orbán győz 2018-ban, akkor itt soha nem látott diktatúra vár a népre, nem tudja átlépni saját politikai árnyékát, eddigi determinációját.

Van aki a Jobbik, a törpe ballib formációk tagjaként a kormányváltás igényét fölébe helyezi az össznemzeti-összeurópai érdekeknek. Őket csak a hatalom megszerzése érdekli, de az nem, hogy kik lesznek az alattvalók. Pedig elég lenne a jelenlegi európai trendeket tanulmányozniuk. A születési rátákat, a muszlim közösségek politikai törekvéseit, szerveződéseit elemezni. Amiből kiviláglik, hogy a jelenlegi, migráns-bevándorláspárti ballib politikusok csak eszközök a muszlim hódítás kezében, majd őket is ledarálják.

A politikai sötétség jele, hogy a jelenséget leszűkítik Orbán és Soros vitájára. Sajnos e fórumon sem kapott elég teret az osztrák külügyminiszter Rómának megfogalmazott kérése az olasz határok lezárására. Az olasz miniszterelnök egyszerűen lenácizta az osztrák külügyminisztert, Kern ugyan megvédte, de maga is, szociáldemokrataként - ugye nem véletlen - a bevándorlás támogatása mellett foglalt állást.

Szóval a szomszéd ország külügyminiszterét már nácizzák, de a franciák már régóta lezárták az olasz határt, mindenütt szigorítanak. vagyis Európa ballib vezetői végre ébredezni kezdenek, lassan nem marad választójuk. Sorosnak már nem Orbánnal kell egyedül harcolnia, hanem egész Európával.

Az évi 15 ezer eurót nem lehetne az itt élők támogatására - lakás, oktatás, egészségügy, lélegeztetőgépek, stb. - fordítani?

Soros tervei szerint Európának hitelt kell felvennie a migránsok támogatására. Ki fizeti vissza? Csökkentsék a nyugdíjaka, a pedagógus fizetéseket, csökkentsék mindenki fizetését? Minden család vállalja egy migráns család támogatását - vegyen neki lakást, mindent - , iskoláztatását, egészségügyi ellátási költségeit? Legyen ezért még hosszabb a várakozási lista? Haljanak meg még többen emiatt?

Most éppen ezt hazudják!

Pontról pontra kiderül, hogy bár Orbánt hazugsággal vádolják, a fontos kérdésekben nem hazudik. Az ellenzékről pedig kiderül, hogy még a csillagokat is lehazudják az égről, új eszközük nincs, csak amit évtizedeken keresztül használtak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés