Ki mit üzen Brüsszelnek?

2017. május 3. 11:06
Kellemes tavaszt és jó nyarat Belgium fővárosának! Ne hagyják, hogy Orbán Viktor szétrombolja! Ne sértsék meg a szuverenitásunkat! Ne üzengessenek, mert pótcselekvés! Az Azonnali kérdésekben azt kérdeztük a parlamenti képviselőktől, ők mit üzennek Brüsszelnek.

Az Együtt képviselője, Szelényi Zsuzsanna szerint Brüsszelnek észre kellene vennie és le kell vonnia a következményeket abból, hogy a Fidesz az Európai Parlamentben nyugati játékosként viselkedik, itthon viszont keletiként. A szocialista Gőgös Zoltán viszont nem tudott mit kérdezni a témával, mint mondta: egy városnak nem tud üzenni, a belga embereknek azonban kellemes tavaszt és jó nyarat kíván. A fideszes Turi-Kovács Béla is barátkozós hangulatban volt: a sokáig tartó, gyümölcsöző együttműködés kívánalmát üzente Brüsszelnek.

A KDNP-s Hollik István már konfrontatívabb hangot ütött meg: „Ne sértsék meg a szuverenitásunkat. Ha több hatáskör megy Brüsszelbe, akkor a tagállamoknak egyre rosszabb lesz, a migráció kérdése is ezt mutatta meg. Sok olyan politikai cselekvése van Brüsszelnek, ami hatásköröket von el a tagállamoktól, Európai Egyesült Államokat akarnak, mi pedig ezt ellenezzük” – üzente Brüsszelnek a kereszténydemokrata politikus, aki a Mandinernek külön elmagyarázta, kiket ért a kormánykommunikáció a belga főváros alatt.

Kitartás! – üzente az EU-tisztségviselőknek Hadházy Ákos LMP-társelnök, hozzátéve: nehéz lehet úgy odaadniuk az uniós forrásokat Magyarországnak, hogy közben tudják, a pénz gengsztereknek megy. Hasonlót mondott Mesterházy Attila is, igaz, utólag hozzátette, hogy viccelt: tartsanak ki, ne hagyják, hogy Orbán Viktor szétrombolja! Kérdésünkre, miszerint milyen plakátokat tenne a kormány Brüsszelt megállítására felhívó darabjai mellé, a szocialista politikus azt mondta: semmilyet, a Momentum Mozgalom átragasztós megoldása kiváló, nem beszélve arról, hogy olcsóbb is, mint egy új plakát.

Nem kell üzenni, az pótcselekvés és figyelemelterelés ugyanis, mondta a Mandinernek Szél Bernadett, az LMP társelnöke. Így látja ezt a jobbikos Szilágyi György is, aki üzengetés helyett a magyar és az európai érdek összefésülésén, ám előbbi dominanciáján alapuló kormánypolitikát látna inkább helyesnek. Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő szerint lehet ugyan üzenni Brüsszelnek, de ezt nem Orbán Viktor kellene, hogy tegye. Szerinte a miniszterelnök azzal tenné a legjobb szolgálatot a hazának, ha nem Brüsszelt, hanem saját magukat állítaná meg.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönet illeti a riportot készítőket, hogy bemutatták; az ellenzéki pártok képviselői egy tálból cseresznyéznek.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2017. május 3. 16:15

Köszönjük az észrevételt. Ön mit kérdezne?

Válaszok:
Berecskereki | 2017. május 3. 11:46
kalotaszeg | 2017. május 3. 14:25
OberEnnsinnen | 2017. május 3. 16:30

Hogy ez a Hadházy hogy köszön.

Vagy hiányosak történelmi ismeretei.

Kedves Bukovics Martin Hadházy Ákos megadta az irányt. Kitartás!
2018 választás nemsokára itt lesz és a választók válaszolni fognak. Addig meg "Kitartás!". Kinek mije van azt tartsa ki.

Milyen képmutatók ezek a jobbikos képviselők! Ki a csuda mondogatta, hogy lépjünk ki az EU-ból? Pont, hogy ők Vonával az élen.

Nem ördögtől való, ha beszélgetünk. Egyébként kaptunk már az olvasóinktól nagyon jó tippeket is - sőt, az egész Azonnali kérdések-sorozatot egy kommentelői kérdés inspirálta! -, reménykedtem, így lesz most is: http://mandiner.hu/cikk/201610..

Olvassátok csak : http://www.tagesschau.de/ausla..

Ki is a Puppenspieler in Brüssel !

Először azt kellene tisztázni: mi is az üzenet.
Ugyebár van az üzenő, van a célzott, ahová az üzenő üzen.
És van az üzenetet továbbító.
Ez a két szerencsétlen nímand a magyar nyelvi trükközéseivel, csúsztatgatásaival inkább tűnik piti kis provokátornak, megrontónak, mint üzenettovábbítónak.
Bár még erre sem képesek, ti. sehol nem szerepel, az üzenetet kik adnák át Brüsszelben, és ugyan kinek is?
Az egész egy kisstílű m-prosti Beácska és m-strici Martinka médiahack, az olvasók gondolkodásának torzítására, hisz a kiindulópont is fiktív, mivel nem nevezi meg az üzenet átadóját.

Azt: mennyit és mit kell tanulni, elsajátítani, hogy egy újságíró értelmes kérdéseket tehessen fel.
Ehhez mindössze a kifejezések jelentését kell tisztázni.
Újságíró jelentése
Értelem jelentése
Kérdés jelentése
Folytassam?
Nem én vagyok a magyar tanárod, és nem is voltam.

Ha egy szervezet beleszólhat bármely tag belső ügyeibe - mert ugye beleszól - akkor logikus, hagy akármelyik tag támaszthat elvárást az adott szervezet működésével, politikájával kapcsolatban.

Ha elszakadsz a feltétlen szervilizmustól, akkor talán meglátod, hogy ez csak így működhet. Ettől lehet az adott szervezetet szövetségnek nevezni, másképpen pedig csak birodalom, amelyik utasítja a perifériákat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés