A Fidesz szerint nem a pedagógusok, hanem „a bukott baloldal” tüntet

2016. február 3. 15:35
A Fidesz szerint a nap folyamán tartandó, „oktatásinak álcázott” vidéki tüntetések mögött több városban is „a bukott baloldal képviselői állnak”. Hollik István (KDNP) a pedagógusokat arra emlékeztette, hogy ezek a baloldali politikusok vették el tőlük a 13. havi bérüket 2010 előtt.

Fidesz-KDNP-nek a gyermekek érdeke a legfontosabb, miközben „a bukott baloldal” csak pártpolitikai célokra használja a pedagógusokat, elégedetlenséget szít közöttük – mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. A kormánypárti politikus úgy indokolt: kiderült, hogy a nap folyamán tartandó, „oktatásinak álcázott” vidéki tüntetések mögött több városban is „a bukott baloldal képviselői állnak”.

Hollik István a Fidesz-KDNP nevében felszólította a baloldali pártokat, hagyják békén a pedagógusokat, és ne zavarják meg a kormány kezdeményezésére az oktatásról elindult párbeszédet. A pedagógusokat arra emlékeztette, hogy ezek a baloldali politikusok vették el tőlük a 13. havi bérüket 2010 előtt.

A jobboldali média is nekiesett a tüntetőknek

Kedd este a Pesti Srácok arról írt, hogy „a kormány megbuktatásában érdekelt Soros György-féle civilek lázítják a pedagógusokat”, a hírt pedig szinte azonnal átvette az MTI is. A cikk a tüntetésekkel kapcsolatban álló Humán Platformról „rántja le a leplet”, mikor azt írja: a szervezet „mögött Soros György képe is felsejlik”. Erre szerintük az a bizonyíték, hogy vezetője az a Gulyás Márton, akinek korábbi társulata, a Krétakör kapott támogatást egy Soros-féle alapítványtól.

Szerdán pedig Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője Facebookon támadta meg a PDSZ elnökét, Galló Istvánnét, azt felhozva, hogy szerinte a szakszervezeti elnök apja Péter Gábor, az ÁVO egykori vezetője. Az állítás gyenge lábakon áll, ugyanis Péter Gábor éppen börtönben volt akkor, amikor Bencsik állítása szerint gyermeket kellett volna nemzenie.

Frissítés:

Bencsik András időközben eltávolította a Facebook-bejegyzést. A Magyar Nemzet pedig utánajárt a kérdésnek: „Gallóné az MNO megkeresésére elmondta, hogy édesapja Péter Ferenc egyetemi adjunktus”. 

Összesen 313 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezekben egy költö veszettel

Nálunk minden pedagógus disznó naplopó, aki nem érti Balog és társai zsenialitását, közben Romániában:

Jóváhagyta a román szenátus a bűnvádi eljárás lefolytatását Gabriel Oprea volt belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes ellen, akit hivatali visszaéléssel gyanúsít a Korrupcióellenes Ügyészség.

És Romániában nem oszthatták szét maguk közt az állami földeket a kormányzópárt emberei, sőt trafikengedélyük sincs, Uniós pénzhez meg nem is mernek nyúlni, mert menten levágnák a karjukat tőből....

Soros biztosan nagyon aktív minden területen, de Ő is csak akkor tudja rendszerét mobilizálni, ha van oka is rá.

Amennyiben működne az oktatás, akkor okafogyott lenne a PDSZ vitathatatlanul politikai célokat is szolgáló fellépése.

Ha csak kisebb működési zavarok lennének, akkor el lehetne intézni az egészet azzal, hogy a szokásos ballib lázongásról van szó.

De jelen estben a ballibtól az egyházi iskolákig a felvetett problémák döntő hányadát tekintve konszenzus van. Lehet itt bolsizni, libsizni, de a probléma attól még probléma marad, s ami a legfőbb gond, megoldatlan probléma.

Ez a kirohanás a végtelen nagyképűségről, demagógiáról, felkészületlenségről, a súlyos informálatlanságról szól csupán.

Ahogyan halványul a migrációs paraván, úgy jönnek elő a szakmai alkalmatlanság, felkészületlenség, érdektelenség jelei.

Egyre több minden irritálja a társadalmat, a konzervatív szavazókat is. Földmutyik, az állami földek elherdálása, a csókosok hizlalása, az ügyészségek, bíróságok tehetetlensége, a többször harsogva beígért elszámoltatás elmaradása, a féktelen stadion építési őrület.

Sajnos a kormány az oktatást nem tekinti stratégiai ágazatnak, persze nincs ezen mit csodálkozni, nincs egy koherens gazdaságpolitika, aminek bázisán létrejöhetne egy egészséges gazdaságszerkezet. Az országot beágyazzák az összeszerelő kategóriába.

S az is üzenet értékű, hogy most, amikor a pedagógusok tünteti készülnek, most támadt a kormány kedve a nagy országos konzultációra. Eddig miért került erre sor, miért nem mentek a történések elébe? Kik a felelősök? Vagy ilyet már ne is kérdezzen földi halandó Magyarországon, mert kinevetik.

Valami többet a Péter rokonságról lehet tudni? Nagybácsi esetleg?

"Galló Istvánnét, azt felhozva, hogy szerinte a szakszervezeti elnök apja Péter Gábor, az ÁVO egykori vezetője"

Több minden van ami ennek ellentmond.

Faludy György szerint: "Péter Gábor lánya évfolyamtársam volt, s nem kérdeztem soha az apjáról." Ez azonban csak akkor lehetséges, ha Péter Gábor lánya idősebb Gallónénál.
http://www.harmonet.hu/psziche..

Péter Gábor Felesége Simon Jolán

Galló Istvánné szül Péter Piroska 1953. november 27. Anyja neve: Kovács Ilona.
A poszt szerint apja Péter Ferenc

Mindezek alapján kijelenthető, hogy Galló Istvánné nem lehet Péter Gábor leánya.

Ez még nem zárná ki. Az zárja ki, amit írtam.

"A Fidesz kormány 2010-ota százmilliárdokat vont ki az oktatásból és az egészségügyből."

Ez nem tudod bizonyítani, csak az ellenkezőjét.

Lehet, hogy a baloldal is benne van, de a KLIK túlságosan centralizált. Az Igazgatóknak például már rég oda kellett volna adni a beígért "Igazgatói Kártyákat", amivel utólagos elszámolás mellett a kisebb, prompt kiadásokat lehetne finanszirozni. Igazából csak azoknak az Önkormányzatoknak az iskoláit kellett volna a KLIK alá vonni pénzügyileg, ahol az elmúlt években gondok voltak az iskolafenntartással (elmaradt bérek, beázó tető, lepusztult mosdók etc.), a többinél elég lett volna valamilyen szakmai felügyelet.

Mivel együtt voltak letartóztatva és Péter Gábort társai, barátai is meglátogatták, így a feleségével is találkozhatott. Ez azért is életszerű, mert lehallgatást, megfigyelést, megfélemlítést is alkalmaztak. Így volt alkalom.

Azok a bizonyítható tények zárják ki, hogy az anyakönyvi adatok szerint az édesanya más.
Faludy György állítása ugyancsak kizáró tényező.
Ezek együttesen bizonyítják, hogy Gallóné Péter Piroska nem lehet Péter Gábor lánya.

Megjegyzem az általam írt adatokat 3 perc alatt elértem az interneten. Ugyanezt bárki megteheti.

Ez -főleg a Galló Istvánnét érintő rész- szégyenteljes.
Mondhatnám azt is, hogy undorító.

Ezek az adatok 2012 éviek, ami azt jelenti, hogy a korábbi oktatás eredménye jelenik meg bennük. Ez is azt bizonyítja, hogy változtatásra van szükség, mert a 2012 előtti nem megfelelő. A változtatás első évében vagyunk. Eddig még soha nem tapasztaltam, hogy egy széleskörű változtatás esetén, időközbe nem kellett módosítani. Tapasztalatom szerint egy ehhez hasonló változtatásnak 3 éves kifutási idő kell.
A felhozott problémák olyan technikai jellegűek, amelyen lehet változtatni. Ehhez azonban mindkét félnek fel kell készülnie. Elsősorban azoknak, akik közvetlen foglalkoznak a témával. Tanároknak, iskola igazgatóknak, hivatali dolgozóknak.

LOL

"gyíkemberei"

Te meg majomember lennél?
Netán kányaember?

A majmokat h betűvel jelölik. Úgy mint hülye.

"Nem tudom, nekem nekem szinte az összes tanár ismerősöm ugyanazt mondja évek óta: a KLIK egy katasztrófa és csak zavarja az értelmes munkát"

Na ja! Ki szereti, ha felette van az ellenőrzés és nem lehet pletyizni, kötni, klikkeket kialakítani és mivel éveken keresztül korábban ugyanazt kell mondani most meg minden napra készülni kell. A pénzt is más ossza el. Szörnyű lehet.
Mi lenne, ha a teljes munkaidőt az iskolába kellene eltölteni, felkészülve a másnapra?
Világvége lenne?

Megint nem a lényegről van, szó. A pesti tüntetésen pár százan voltak ott és vegyesen a civilekkel ( vatta).

Akkor hol van az az őrült nagy elégedetlenség, vagy egy 2 milliós városban csak kb 100 tanár van?

Ettől függetlenül a megkezdett vitát be kell fejezni és ott ahol valós szakmai javaslatok vannak érdemes meghallgatni.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. február 3. 18:00

Megkérdeztem nálunk az iskolaigazgatót. Van ellátmányuk is, így ha valami rendkívüli dologra szükségük van azt meg tudják vásárolni. Az éves szükségletet fogyóeszközből pedig egyszerre rendelik meg. Így ha nincs kréta az csak a hanyagságból eredhet.

Bizonyára vannak elég súlyos hibák az oktatási rendszerben. Mondjuk a nagyobbik lányom egy elit pesti gimibe jár, én nem érzékelem a nagy gondokat, hogy az összeomlás szélén volnának. De máshol biztos nagyobbak a problémák.

Azonban ha a libsibolsik erre is ráülnek, elég rossz vége lesz. Mint a tüntetőként felhasznált egyetemista hullámnak, amelyik megbukott. (Bár most beszél egy egyetemista Miskolcon, ahol ceasescuzza Orbánt, szóval azért nem rejtik el ezek a politikai célokat).

Most az ifjabb korosztályt használják, középiskolásokat.

Gondolom legközelebb óvodásokkal akar a maszop utcára vonulni.

Hülyék ezek, mert adhatnának valami reálisabb programot, mint a kormány. Többet nyernének vele politikailag.

Válaszok:
packó | 2016. február 3. 17:59
Berecskereki | 2016. február 3. 18:11

Jé, ez a Miskolcon beszélő "egyetemista" Gulyás nevű, pont úgy néz ki, mint a krétakörös Gulyás Márton.

Válaszok:
packó | 2016. február 3. 18:02

Néztem a TV-ben a miskolci tüntetésen felvonulókat. Talán másfél tucat tanár lehetett. A többi töltelék. Zömével idős emberek, akiknek legfeljebb az unokája lehet iskolás. A tudósítás szerint mindegyik ellenzéki párt rászervezett. Még pár hajléktalant is lehetett látni.

Sajnos ez a tökéletesen béna (tehetségtelen) bal-lib ellenzék valóban csak arra képes, hogy rárepüljön a civilek kezdeményezésére.
Ezzel nem segít, hanem árt -most épp a pedagógusoknak.
De értelmes ember ezt azért képes megkülönböztetni attól, hogy megfordítva ezt -és az ehhez hasonló elégedetlenkedéseket- elkezd bukott baloldalazni, és úgy tesz, mintha nem is lenne itt semmi probléma.
Merthogy van. Oktatás- és egészségügyben egyaránt.
És félelem is van mind a két területen a civil megmozdulásokhoz való csatlakozástól.
Erre erősít rá kormányoldal ezzel a "Nem a pedagógusok, hanem a bukott baloldal tüntet" dumával.

Ha nem azt mondták volna, hogy egyetemista beszél azt gondolnám, hogy ez tényleg az a Gulyás Márton. Mármint a hivatásos felforgató,

Válaszok:
packó | 2016. február 3. 18:05

Ó, ez tényleg az (mármint Gulyás Márton), már Orbán Ráchelezik. (Mégiscsak volt igaza a Fodor G.-nek?)

Na, a tiszta szívű libsibolsi kommenttársak mehetnek a picsába.

Ezek a pesti belvárosi libsik megint.

Na, Mendrei beszél Miskolcon.

"kedvesvezetőzik", mint a Népszavás kapafogú újságíró.

Na, ezek tényleg az ócska tróger ballibb agitátorok, akik ráültek a pedagógusokra.

"adhatnának valami reálisabb programot"

Nem programot akarnak - sőt ilyent egyáltalán nem akarnak - hanem azt akarják, hogy azt tehessék amit akarnak.

Nem értetted, amit írtam, mi?

Nem baj, csak írogass!

Nézd, ti "kedvesvezetőztök", "orbánrácheleztek".

Nekünk meg az maradt, hogy megmutassuk, kik is vagytok.

Válaszok:
Burmann | 2016. február 3. 18:26

Én már évek óta az iskola-óvoda konyhájáról hozom az ebédet. Nem igazak az állítások, hogy ehetetlen.

Ja, a fideszt lehet bírálni, az szdsz-t nem?

A magyarokat moslékzabálónak lehet nevezni, de ha bírálod a zsidókat, lemoshatatlanul rasszista és antiszemita vagy?

Mentek ti a francba!

Érdekes módon a komoly iskolákban folyt a tanítás.
Az ATV-be betelefonált egy "iskola titkár" szerintem a hölgyemény jó, ha takarítónő valamelyik suliban) azt találta mondani, hogy a pedagagógusok "féltve vannak" . (Ugyanis jelszó, hogy rettegnek, azért nem mernek kimenni tüntetni).

A miskolci felszólalás egy színjátszókörre hasonlított, épeszű ember nem lelkesedik, hanem undorodik tőlük.

A lényeg: Ők nem tárgyalnak.
Akkor nyalják ki.

Ábelke!
Gallóné lehet, hogy lelki kommunista, de nem Péter Gábor lánya.
A hölgyeményt elismerés illeti, sikerült megint fodroznia a vizet, a baloldal megint kiordítozhatja magát. A hozzá csatlakozó lelki társak meg azt sem tudják, mit beszélnek, semmi konkrétum.

Nagy pofára esés lesz, gyerekek. Térjetek észre!

Azért hatásos, amikor Bencsik és kommer cimborái bedobnak egy ilyen szemenszedett hazugságot a köztudatba, mert elég sokan vannak magadfajta zseléagyú faszkalapok, akik akkor is tovább szajkózzák lelkesen, amikor már százhúsz helyen leleplezték azt.

Az meg eleve ironikus, hogy te és a hozzád hasonló koszhadt szellemi csőcselék milyen bátran ugat bele oktatáspolitikai témába is.

Pedig az életeteket a legkisebb mértékben sem érinti.

Egy kicsit kutakodtam. Megnéztem a beszámolókat, költségvetést, a PDSZ 2015. júniusban készített anyagát. Ezek figyelembevételével röviden a következő a véleményem.

Azzal a budapesti felszólalóval értek egyet, aki azt mondta: A két fél elbeszél egymás mellett.

Azért értek egyet vele, mert szerintem mindegyik fél máshonnan indul el, s ezeknek nincs közös pontjuk. A probléma gyökerét a feladat meghatározásban és a források összhangjának hiányában látom. Két eset lehetséges, vagy a rendelkezésre álló forráshoz kell meghatározni a feladatot, vagy a feladathoz kell rendelni a forrást. Ha ez elkülönül – márpedig elkülönül – akkor létrejön az a probléma, ami most jelen van. Ez pedig nem más, mint a feladathoz nem elégséges a forrás, vagy a forráshoz túlzott mértékű a feladat.

Ez pedig azt jelenti, hogy újra kell gombolni a kabátot.

A jelenleg meglévő problémát kerekasztal tárgyalásokkal nem lehet feloldani, legfeljebb toldozni-foldozni lehet.

Három év tapasztalat áll rendelkezésre. Mindhárom év tanulsága, hogy az adott évre betervezett költségvetés összege nem volt elégséges, ezért módosították. Azonban a módosított összeg sem volt elégséges, a tényszám lényegesen eltért. A következő évnél nem a bázisadatból indultak ki, feltételezem nem vizsgálták meg, hogy a feladatból mit lehet elhagyni, vagy változtatni, így a következő évet is alultervezték, ahogy az ezt követő évet is. Ennek következtében a hiány halmozódott és áttolódott a következő évre.

Ezért lenne indokolt a kabát újragombolása.

Szerintem elfogadhatatlan, hogy a terv és tény között éves szinten 20-25 %-os eltérés legyen mínuszban. Amennyiben mégis ez előfordul, akkor az lesz, hogy év közben felhalmozódnak a tartozások, ahogy ez most is történik.

Szerintem, ha 2016-ban a feladat nem változik, a hozzá rendelt forrás hiánya éves szinten meg fogja haladni a 100 milliárdot.

"bolsilibsi komrány elelni lázadás."

Ugyan, Paja, a kormány nem libsi, csak bolsi

nem. Az olvtárs egyszerűen szolidáris. Tudom, számodra ez valami csúnya ballib fogalom, pedig nem az. Létezik olyan, amikor valaki kiáll mások mellett, akkor is, ha abból nem származik anyagi előnye.

Habony és Rogán testvéreid az ilyet nevezik sci-finek.

Ezekkel csak az a probléma, hogy nem konkrétak általánosak és egy része olyan, amely anarchiához vezetne.

Az alap a tantárgyak, az óraszámok meghatározása. Ehhez kell rendelni a létszámot, a bért, az egyéb működési költségeket.

A tantárgyaknak pedig egységesnek kell lenni, mert ez nem kívánság műsor. Ez nem jelenti, hogy a tanár kiegészítésként nem használhat fel más eszközt, anyagot.

Válaszok:
bookmark | 2016. február 3. 20:15

Amit az index ír, annak a fele igaz.

Ha valamit elolvasok, azt leellenőrzőm mielőtt a véleményem leírom. Most is ezt tettem.
Ez nem hit, hanem tény kérdése.

Szerintem te itt ne magyarázkodj, mert pillanatok alatt lerángatnak maguk mellé a mocsárba. Ők ehhez értenek.

a nemzet 2/3-a szavazott a fideszre?

Miért?
Te most nem akarsz?
Nofene.

Ne keseríts el: ugye azzal még te is tisztában vagy, mit jelent a "nemzet" szó?

Kérd meg anyut, megkeresi neked az interneten.

Te honnan írogatsz? Google fordítóval élsz?

Az alap tantárgyak előtt az érettségi alapkövetelményt kéne felvázolni, hogy addig mit milyen elosztással tanulja a gyerek. Vagyis a céltól kell elindulni és visszafele haladni.

Ugye kedves Andrea a heti kötelező munkaidő 40 óra, amelynek 80 %-a azaz 32 óra a kötött munkaidő. A 20 %, azaz 8 óra Ön határozza meg, hogy mivel tölti el.
(2011. évi CXC. törvény)
Így, ha figyelembe vesszük önnek rendelkezésre heti 15 óra az egyéb tevékenységre. Felkészülésre, dolgozat javításra, adminisztratív tevékenységre. Szerintem, ha jó az időbeosztása, a 30 éves gyakorlat figyelembevételével szerintem ez az idő elégséges.

A számos adatokban igen. A szöveggel nem foglalkoztam. Ami szöveget írtam az a saját következtetésem, véleményem.

Fejezze be, mondjon le! – Nyílt levél Galló Istvánnénak
A PSZ Miskolc Városi Szervezete
Középiskolai tanár tagjai
http://hu.mebal.eu/fejezze-be-..

Az a diák, amelyiknek első órája van ugyanúgy bent kell lennie 7:50-re és ha 7. órája van nem megy haza 14:45 előtt ez még kevés ahhoz, hogy valaki tanár legyen, főleg, hogy a diáknak nem évről évre ugyanazt kell tanúlnia hanem mindennap minden órájára mást.

Ki kérte, hogy 8 oldalas legyen a dolgozat, szerintem nem a diákok. Egyébként nem lesz ismeretlen a szöveg, mert azt a kedves kolléga tanította, vagy tévedek?

Igen. A központi költségvetéssel.

Lehet, hogy a szövegben van csavar, de ez abból a szempontból amit írtam lényegtelen. A feladat és a feladathoz szükséges forrásokat vizsgáltam, figyelembe véve a bázisadatot és az inflációs rátát. Ennek eredménye pedig azt mutatja, hogy minden évben alul tervezés történt és ez okozza az évközi forráshiányt.
Egyébként egy tervezési programmal pár óra alatt el lehet egy ilyen költségvetést készíteni, csak az alapadatokat kell megadni. Amikor pályázatokat készítettem én is ilyen programokat írtam és ennek alapján végeztem el a szükséges tervezési munkát. Ebbe a programban még logikai ellenőrzés is beépítésre került. Korábban egy megyei nagy cégnél is hasonlóképpen terveztünk és havonta értékeltünk.

Egyszerűen a vörösök nem tudnak semmit csalás nélkül csinálni!!!???

Miskolcon, pont aznap, pont ugyanakkor és pont ugyanott tüntettek a közlekedési dolgozók szakszervezete is. Szépen összekeveredtek és együtt vonultak tovább. Most már lehet tudni, hogy jó ha 10% volt tanár.

Szüdiről jutott eszem egy riport. Pár pillanat alatt ráakadtam.
Itt van. http://magyarnarancs.hu/belpol..

Elnézést a névért. Úgy látszik a nick névből rosszal következtettem.
Nem állítottam, hogy Önbe van a hiba. Ezt önnek kell megítélnie. Csupán az állítottam, hogy a 40 órába bele kell férni az elvégzendő munkának. Havi szinten biztos.

Szerintem az nagyon nagy baj, ha nem tudja, nem akarja önmagát értékelni. Én minden nap megteszem és soha nem vagyok magammal megelégedve.

:-)

Bizony kedves bandrea. Nincs buta gyerek csak rossz tanár. Erre is lenne egy történetem, de a mai napra elfogyott az időm. Majd egyszer máskor leírom.

A Fidesz vezetői minden nap újabb aljassággal igazolják, hogy ők a Kádár-rendszer szellemi jogutódai.

Izé, bocsánat, de azóta volt Veszprémben egy választás, és a Fidesz elvesztette a 2/3-ot.
Persze te erről a jelek szerint nyilván nem hallottál.
Csak halkan annyit jegyeznék meg, hogy néha akkor is történnek kellemetlen dolgok, ha az ember nem hajlandó azokról tudomást venni...

Te valamit nagyon félreértesz. Bencsik semmit nem változott. Ugyanaz a tróger bolsevik takonygerinc maradt, ami mindig is volt.

"Könyörgöm az oktatásból ne csináljunk már alpári politikai acsarkodást"

késő

Nézd, "gecizhetsz" te engem, de az nem magyarázza, hogy egy szakmai tüntetés szónoka miért használja azt a jelzőt a magyar miniszterelnökre, amely a gyilkos koreai diktátorok eposzi jelzője.

Ettől kezdve ez nem szakmai tüntetés, ahogy nagyon szeretnétek láttatni, hanem egy ócska ballib kisebbség politikai megmozdulása.

A "gecizésedről" pedig csak annyit, hogy ...........meg a ..........anyádat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés