A Fidesz szerint nem a pedagógusok, hanem „a bukott baloldal” tüntet

2016. február 3. 15:35

A Fidesz szerint a nap folyamán tartandó, „oktatásinak álcázott” vidéki tüntetések mögött több városban is „a bukott baloldal képviselői állnak”. Hollik István (KDNP) a pedagógusokat arra emlékeztette, hogy ezek a baloldali politikusok vették el tőlük a 13. havi bérüket 2010 előtt.

Fidesz-KDNP-nek a gyermekek érdeke a legfontosabb, miközben „a bukott baloldal” csak pártpolitikai célokra használja a pedagógusokat, elégedetlenséget szít közöttük – mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. A kormánypárti politikus úgy indokolt: kiderült, hogy a nap folyamán tartandó, „oktatásinak álcázott” vidéki tüntetések mögött több városban is „a bukott baloldal képviselői állnak”.

Hollik István a Fidesz-KDNP nevében felszólította a baloldali pártokat, hagyják békén a pedagógusokat, és ne zavarják meg a kormány kezdeményezésére az oktatásról elindult párbeszédet. A pedagógusokat arra emlékeztette, hogy ezek a baloldali politikusok vették el tőlük a 13. havi bérüket 2010 előtt.

A jobboldali média is nekiesett a tüntetőknek

Kedd este a Pesti Srácok arról írt, hogy „a kormány megbuktatásában érdekelt Soros György-féle civilek lázítják a pedagógusokat”, a hírt pedig szinte azonnal átvette az MTI is. A cikk a tüntetésekkel kapcsolatban álló Humán Platformról „rántja le a leplet”, mikor azt írja: a szervezet „mögött Soros György képe is felsejlik”. Erre szerintük az a bizonyíték, hogy vezetője az a Gulyás Márton, akinek korábbi társulata, a Krétakör kapott támogatást egy Soros-féle alapítványtól.

Szerdán pedig Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője Facebookon támadta meg a PDSZ elnökét, Galló Istvánnét, azt felhozva, hogy szerinte a szakszervezeti elnök apja Péter Gábor, az ÁVO egykori vezetője. Az állítás gyenge lábakon áll, ugyanis Péter Gábor éppen börtönben volt akkor, amikor Bencsik állítása szerint gyermeket kellett volna nemzenie.

Frissítés:

Bencsik András időközben eltávolította a Facebook-bejegyzést. A Magyar Nemzet pedig utánajárt a kérdésnek: „Gallóné az MNO megkeresésére elmondta, hogy édesapja Péter Ferenc egyetemi adjunktus”. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/96752

Ajánljuk még a témában