Tömegverekedés egy menedékkérőket szállító különvonaton Németországban

2015. október 14. 20:00
Tömegverekedés történt egy menedékkérőket szállító különvonaton Németországban. A vonaton hétszázan utaztak. Az eset kapcsán rendőrségi szakszervezeti vezetők a menekültekkel való bánásmód szigorítását kérték. Eközben a menekültbarát polgármesterek jogi védelmét is szorgalmazzák, ugyanis több tüntetés volt már ilyen településvezetők házai előtt.

Tömegverekedés történt egy menedékkérőket szállító különvonaton Németországban – közölte szerdán a szövetségi rendőrség.

A bajor-osztrák határon fekvő Freilassingból Mannheimbe tartó vonatot már Münchenben meg kellett állítani az összetűzés miatt. Két különböző nemzetiségű csoport esett egymásnak heves vita és kölcsönös sértegetések után. A keddi verekedésben négyen megsérültek, a szövetségi rendőrség öt ember ellen indított eljárást. A vonatról 20 verekedőt szállítottak le a bajor fővárosban.

A Deutsche Bahn vasúttársaság naponta több különvonattal szállítja a határról az Ausztriából érkező menedékkérőket. Azon a vonaton, amelyen a verekedés történt, hétszázan utaztak.

Tudatni kell, mit szabad és mit nem

A német rendőrszakszervezet (DPolG) szerint az erőszakoskodó menedékkérők kérelmét gyorsított eljárással kellene elbírálni, esetükben meg kellene szüntetni a menedékjogi kérelmekről döntő szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) határozata elleni jogorvoslat lehetőségét, és gyorsan ki kellene toloncolni az ilyen embereket az országból.

A DPoLG és a városi és települési önkormányzatok szövetségének (DStGB) közös javaslatait bemutató szerdai berlini tájékoztatón Rainer Wendt, a rendőrszakszervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a menedékkérőket fel kell világosítani a Németországban érvényes szabályokról. „Tudniuk kell, hogy mit szabad és mit nem” – mondta a szakszervezeti vezető.

Ereje végét járja a rendőrség

A rendőrség terheit enyhíteni kell, mert a szervezet a terhelhetőség határán van. A menekültválságból fakadó feladatok nagyságát jelzi, hogy egyedül Hamburgban az év eleje óta nagyjából ezerszer kellett intézkedni menekültszállásokon történt verekedések miatt – mondta a DPoLG elnöke.

Meg kell erősíteni a menedékkérőket befogadó állomások biztonságát, védelmét is. Fontos lenne, hogy a magán biztonsági szolgálatokat ne csupán a szolgáltatásért megszabott ár alapján válasszák ki – mondta Gerd Landsberg, a DStGB elnöke. 

Polgármesterek két tűz között

A szállások védelmét az idegenellenes támadások megszaporodása miatt is erősíteni szükséges, és ezen a területen a törvényhozásnak is lenne feladata – mondta az önkormányzati érdekképviselet vezetője, hangsúlyozva, hogy szigorítani kellene a gyűlöletből fakadó bűncselekmények büntetési tételeit.

Büntetendővé kell tenni az önkormányzati vezetők megfélemlítését is – mondta Gerd Landsberg, utalva arra, hogy több tüntetést tartottak már a menekültek befogadása mellett kiálló polgármesterek otthona előtt, és arra is volt már példa, hogy egy település vezetője a fenyegetések miatt családja biztonsága érdekében lemondott pozíciójáról.

 

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

kemény idők várnak ránk

Kaptál egy lájkot, ugyanezt akartam írni.

Merkel is fizikus.

Sótlan volt a csülök. :)

Sótlan volt a csülök. :)

A disznóvágáson a csapatépítés nem jól sikerült, összekaptak a tepertőn és a hagymásvéren

Mi lesz? Megtanítják őket használni, mert rettegnek tőlünk. :(

Sokan vagyunk, Európa népeit selejtezik.

xDe elsőre nem sikerült nekik integrálódi. Amúgy hány vonatuk van a németeknek amin a civilizált utazást akarják ezeknek tanítani, de amig nem tökéletes szétverik azt amibe éppen akko utaztak?

Aztán a szírek csupa tudásvágyból megtanulták a tunéziai, libiai, egyiptomi, iraki tájszólást is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés