Visszasírjuk még Vida Ildikót

2015. július 30. 10:14

Vágó Gábor
Kettős Mérce
Mi lesz most, amikor a stadionpáholyokban verbuválódott oligarchák fognak kopogni Tállai elnök úr ajtaján? Ezért van a félelmem, hogy vissza fogjuk még sírni Vida Ildikót.

Az elnök távozása után egyre több olyan információ jön ki a narancsuralmi rendszer politikai boszorkánykonyhájából, hogy az adóhatóságot szorosabb politikai irányítás alá veszi majd a Lázár vezette Miniszterelnökség. Tállai »Magyarországon magyarul adózunk« András államtitkár személye a garancia arra, hogy a kiegyensúlyozott szakmai vezetőtől a politikai komisszárig terjedő skálán az utóbbi véglet felé fog tendálni a NAV-vezetés. Vida Ildikó és csapata több évet húzott le az adóhatóságnál. Hiába van Tállainak adószakértői papírja és sok éves politikai vezetői tapasztalata, a NAV saját belső logikája szerint működik évek óta. Egy húszezres személyi állományú mamut hivatal szervezeti kultúráját és működési rendjét nem lehet megváltoztatni egyik napról a másikra. Pláne úgy nem, ha a szakemberek menekülnek a szervezettől. Tállai remélhetőleg nem fog úgy ordibálni az adóhatósági dolgozókkal, ha rosszul teljesítenek kaotikus viszonyok között, mint ahogyan a focicsapatával kiabál az öltözőben.

Az adóhatóság szorosabb politikai irányítása azért veszélyes, mert a legfontosabb gazdasági szabályozó eszköz kerül a pártpolitika kezébe. Emlékszünk még a hosszúbájtok éjszakájára? A Simicska vezette APEH-ban volt olyan dolgozó, akinek az volt a feladata, hogy az elnöknek kérjen le adatokat olyanokról is, akiknél nem volt indokolt. Az első Orbán kormány idején történt az is, hogy piaci szereplő a Magyar Fejlesztési Bank megbízásából szerzett adatot az adóhatósági adatbázisból. A Fidesznek az elmúlt években történt gazdasági gyarmatosítása a trafikokkal, földekkel, kaszinókkal, építkezésekkel, világítástechnikával, … , arra enged következtetni, hogy egyre kevésbé visszafogottak, ha a saját gazdasági hátországuk érdekéről van szó. Az adóhatóságnak az adófizetőket kell szolgálnia és nem politikusok által hizlalt oligarchacsoportokat. Vida a volt főnökének, Simicskának, valamennyivel kiegyensúlyozottabb működési módjában irányította a NAV-ot, és tudjuk, hogy ez is mivel járt. Mi lesz most, amikor a stadionpáholyokban verbuválódott oligarchák fognak kopogni Tállai elnök úr ajtaján? Ezért van a félelmem, hogy vissza fogjuk még sírni Vida Ildikót.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt mindenki látnok?

Ez bizony konnyen lehet.

Mit sirankoztatok Schmitt miatt, kaptatok helyette Adert.

Vida helyett is kaptok valaki erosebbet.

Es ez addig lesz igy amig meg nem tanuljatok vegre befogni a mocskos pofatokat.

De meg Orbant is vissza fogjatok majd sirni, ha 5-10 ev mulva atadja a kormanyrudat Lazarnak.

Mert meg mindig nem jottek ra, hogy ha vlaakit nagyon kopkodnek, es valami csoda folytan elerik hogy mas legyen helyette, akkor az a mas nekik mindig rosszabb lesz.
Ezt kovetkezetesen, es igen helyesen igy csinalja a kormany.

Nektek igazából mindegy is ki van a NAV élén.

A lényeg hogy SÍRHASSATOK.


itt van ez az eset is ugye,
még nem is tudjátok ki lesz az új vezető de már előre sírtok
eddig meg azért sírtatok mert "alkalmatlan" volt az eddigi vezető

a SÍRÁS a lételemetek

ezen kívül esetleg valami építő cselekedet?

Ja, az nincs! Bocs.

Emlekezzunk Solyomra, hogy lett "szemet fideszes"-bol partatlan, igazsagos, peldaerteku KE ...

"Mi lesz most, amikor a stadionpáholyokban verbuválódott oligarchák fognak kopogni Tállai elnök úr ajtaján? Ezért van a félelmem, hogy vissza fogjuk még sírni Vida Ildikót. "

Akkor természetesem perelni kell az USA-t minden kárunkért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés